Blog

Upside down… pear you turn me

Δεύτερη εβδομάδα που αγοράζω από την LIDL αυτά τα υπέροχα αχλάδια κρυστάλια από τον Τύρναβο και τα τρώω όλα σε χρόνο ρεκόρ, είτε σκέτα είτε μέσα στο μπλέντερ μαζί με άλλα φρούτα. Το άρωμά τους υπερτερεί των υπολοίπων, είναι υπέροχα.

 

psonia1

 

Αλλά όσο ωραία είναι τα φρούτα σκέτα, άλλο τόσο ωραία είναι μέσα σε γλυκά, ειδικά όταν έχουν μια τόσο ωραία γεύση να δώσουν. Επειδή την περασμένη εβδομάδα έβαλα τα μήλα μέσα στο κέικ, αυτή τη φορά αποφάσισα να κάνω το άλλο στυλ. Αυτό με τα αχλάδια από πάνω και όχι μέσα. Αλλά δεν είναι από την αρχή από πάνω, έρχονται μετά, όταν αναποδογυρίσεις το κέικ.

 

Αλάνθαστη μέθοδος, αποκλείεται να έχεις αποτυχία στο ξεφορμάρισμα, αν ακολουθήσεις τις οδηγίες μου, γιατί το κάτω μέρος με τα φρούτα διατηρεί μια υγρασία και όταν πας να αναποδογυρίσεις το κέικ, αυτό θα γλιστρήσει με ωραίο τρόπο και έχεις μπροστά στα μάτια σου την πιο ζουμερή όψη που μπορείς να φανταστείς.

 

Πρώτα διάλεξε ένα πυρίμαχο σκεύος, στρογγυλό ή μακρόστενο, και άλειψέ το με λίγο βουτυράκι. Έπειτα, στρώσε στον πάτο τα αχλάδια σε φέτες – να είναι πολλά, μην τσιγκουνευτείς, γιατί εγώ τελικά δεν έβαλα τόσα πολλά και όταν το αναποδογύρισα είχε κάποια κενά, γιατί αυτά είχαν μετακινηθεί.

 

Έπειτα, φτιάξε ένα μείγμα με λίγο μέλι αραιωμένο με λίγο νεράκι και ανακατεμένο με ξύσμα λεμονιού και λίγο μαύρο ρούμι. Περίχυσε με αυτό το μείγμα τα αχλάδια και πλέον είσαι έτοιμος να τα καλύψεις με τον χυλό του κέικ, τον οποίο δε θέλουμε πολύ αραιό, να είναι πηχτός και κάπως στέρεος.

 

%ce%ba%ce%b5%ce%b9%ce%ba1

 

Χτυπάς στο μίξερ 3 αβγά με 150γρ. ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Προσθέτεις χυμό από 1/2 λεμόνι, λίγο ξύσμα, 1 σφηνάκι ρούμι, 1 σφηνάκι γάλα φρέσκο, 150γρ. λιωμένο βούτυρο αγελάδος, και ανακατεύεις για λίγο ακόμα σε χαμηλή ένταση. Σταματάς το μίξερ και προσθέτεις λίγο-λίγο το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του – εγώ προτιμώ αυτός της Αλλατίνη, το cake flour, που έχει και πολύ καλή τιμή στην LIDL και δεν αφήνει κανένα περιθώριο λάθους στο φούσκωμα και την υφή του κέικ – ενσωματώνοντάς το με μια μαρίζ. Θα πάρει περίπου 200γρ αλεύρι, πρέπει να έχουμε έναν σφιχτό χυλό.

 

%ce%ba%ce%b5%ce%b9%ce%ba2

 

Ρίχνεις τον χυλό πάνω στα αχλάδια και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά. Αφήνεις 10 λεπτά να κάτσει το κέικ μέσα στο πυρέξ, εκτός φούρνου, και ξεφορμάρεις! Δεν έχω φωτογραφίες του κομμένο, γιατί όπως ήταν το πήρα μαζί μου στα μαθήματα δημιουργικής γραφής που κάνω και το φάγαμε με τους συμμαθητές μου – δεν ήταν κατάλληλες οι συνθήκες για φωτογραφίες. Βγήκε αφράτο και εξαιρετικά μυρωδάτο!

 

No Comment

Post A Comment