Tomoe, ολη η ασιατικη ομορφια στα ποδια μου
Tomoe είναι το ιαπωνικό σύμβολο της ισορροπίας των συμπαντικών ενεργειών. Η μινιμαλιστική αισθητική του χώρου στους τόνους του γκρι, το εντυπωσιακό ενυδρείο και οι κολώνες που τρέχουν νερό εκφράζουν το σύμβολο tomoe και τη γιαπωνέζικη φιλοσοφία, που περιστρέφεται γύρω από την κυκλική ροή της ενέργειας και την κίνηση του νερού.
Αλλά αυτή την εποχή, θα εντυπωσιαστείς περισσότερο με τον υπέροχο κήπο του γνωστού, πλέον, γιαπωνέζικου εστιατορίου σε πανέμορφη γειτονιά της Κηφισιάς. Το μενού επιμελείται ο γνωστός executive chef Χρόνης Δαμαλάς, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του από το Nobu της Νέας Υόρκης και στη συνέχεια δούλεψε σε πολύ γνωστά εστιατόρια στην Ελλάδα, όπως το Kiku και το Gaspar. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι από τους λίγους chef στην χώρα μας που κατέχει καλά την ασιατική κουζίνα, την οποία αγαπά και πάρα πολύ.
Πρόσφατα, λοιπόν, δοκίμασα τα νέα καλοκαιρινά πιάτα, τα οποία μού έφτιαξαν τη διάθεση από την πρώτη στιγμή που τα είδα. Η παρουσίαση είναι εξαιρετική, ξεφεύγει αρκετά από τα συνηθισμένα, όλα είναι απόλυτα προσεγμένα και με έμφαση στη λεπτομέρεια, αυτή τη μικρή νόστιμη λεπτομέρεια που θα λατρέψεις.
Α, θέλω πρώτα να τονίσω ότι ζήτησα να μου φτιάξουν ένα κοκτέηλ οτιδήποτε και μου έφεραν ένα ασορτί με το φόρεμά μου: ”φυσικά και το κάναμε επίτηδες, το φανταστήκαμε ότι θα σου αρέσει η ιδέα!”. Εντάξει, είναι φίλοι μου.
Και μετά τις πρώτες στιγμές δροσιές και χαράς με το κοκτέηλ, ξεκίνησε το ταξίδι σε έναν άλλο κόσμο, μαγικό. Όλη η ασιατική ομορφιά στα πόδια μας!
Το εντυπωσιακό ποτηράκι που βλέπεις είναι Shrimp and Kani Balls, δηλαδή ελαφρώς πικάντικες χρυσοψημένες κροκέτες με γαρίδα, βασιλικό καβούρι και αρώματα Yuzu, απλά για το ξεκίνημα, για να μπεις στο νόημα.
Συνεχίσαμε με Ebi Tempura Rocks, που είναι τραγανές μπουκίτσες γαρίδας τεμπούρα με πικάντικη σάλτσα και πολύχρωμα αυγά χελιδονόψαρου, σερβιρισμένα με πολύ εντυπωσιακό τρόπο, μέσα σε ανοιχτό μπουκάλι, και τη μαγική Σαλάτα Kani με βασιλικό καβούρι, noodles ρυζιού και μαριναρισμένα φύκια, την οποία ξεχωρίσαμε και λατρέψαμε.
Στα Sushi να δοκιμάσεις οπωσδήποτε το Spider Roll, τραγανό καβούρι τεμπούρα με μαγιονέζα Yuzu, αγγούρι και μαριναρισμένα φύκια και αν θες κάτι πιο ελαφρύ και παιχνιδιάρικο, επίλεξε Rainbow Roll, ρολό με γαρίδα, μαρούλι, αυγά σολομού, Ιαπωνική ρέβα και από πάνω σολομό, λαβράκι, τόνο και μαγιονέζα Yuzu.
Η ιαπωνική κουζίνα έχει μεγάλο και φανατικό κοινό στην Αθήνα και παρατηρώ ότι ο κόσμος εξοικειώνεται όλο και περισσότερο με αυτές τις γεύσεις. Ναι, κάποιες είναι πολύ περίεργες, αρκετά ξένες για σένα που δεν έχεις ξαναδοκιμάσει, αλλά είναι και ελκυστικές, μια γευστική εμπειρία που αξίζει να ζήσεις.
Ωστόσο, αν δε νιώθεις πολύ τολμηρός ή βρέθηκες κατά τύχη εκεί με την παρέα και δεν έχεις όρεξη για σούσι, μπορείς να διαλέξεις το εξαιρετικό Baby Chicken, ένα μαριναρισμένο κοκοράκι με σάλτσα teryaki, πίκλες από κρεμμυδάκι φρέσκο και καλαμπόκι με τρούφα. Δηλαδή, κάνεις την επανάστασή σου αλλά σε πιο safe γευστικά μονοπάτια.
Eγώ, που είμαι γλυκατζού, θα ήθελα να δώσω και ακόμα περισσότερα συγχαρητήρια για το επιδόρπιο Sakura, την τρελή γιορτή των κερασιών, όπως το αποκαλώ. Είναι μια μοναδική σάλτσα με κεράσια, δίπλα έχει πραλίνα φουντουκιού, γύρω – γύρω τραγανό μπισκότο σοκολάτας και πιο κει ανάμεικτο παγωτό βανίλια – κεράσι. Σαν να έχουν ψυχή αυτά τα κεράσια, που λαχταρά να γιορτάσει το καλοκαίρι!
Σίγουρα θα φύγεις πλήρης και ευτυχής από το Tomoe και όχι μόνο από το φαγητό, αλλά και από την άψογη εξυπηρέτηση και τα γλυκά χαμόγελα, μια υπέροχη εμπειρία στο σύνολο.
Tomoe, Γορτυνίας 11 – Κηφισιά
*Για να κλείσεις τραπέζι, εύκολα και γρήγορα, κάνε κλικ εδώ.
Dimitris
Υπέροχη σαλάτα Kani με noodles, επιβεβαιώνω 🙂
Emmanouela Kokkali
κάτι ξέρεις εσύ! 😉