Blog

Sugar – free Chocolate Chip cookies για μια κούπα Ethiopia

Αχ, αυτή είναι η πιο νόστιμη στιγμή της ημέρας. Μετά το μεσημεριανό φαγητό, το σπίτι μου μυρίζει φρέσκο καφέ και φρεσκοψημένα cookies, ο ήλιος λάμπει, η θάλασσα που βλέπω από το παράθυρό μου έχει σήμερα πολύ ζωηρό μπλε χρώμα, και η χαρά μου, που έχω το χρόνο να μοιραστώ επιτόπου τη νέα μου συνταγή μαζί σου, είναι μεγάλη!

 

Μετά από ένα μακρύ ταξίδι γευσιγνωσίας και food pairing με τους καφέδες Starbucks, κατέληξα στο ότι δε μπορώ να ξεχωρίσω έναν και μόνο αγαπημένο από όλους τους διαθέσιμους στα καταστήματα. Διάλεξα να σας παρουσιάσω τους 6 πιο αγαπημένους μου και σήμερα κλείνω αυτόν τον νόστιμο κύκλο με τον 6ο, τον Ethiopia. Μπορείτε να δείτε όλα τα κείμενα, συγκεντρωμένα, στην ενότητα #katigiatonkafe. Ο κάθε ένας έχει τη χάρη του και κάθε ώρα της ημέρας έχει τις δικές της ανάγκες, οπότε ο ίδιος ο οργανισμός σου σε κατευθύνει στην επιλογή καφέ. Είναι ώρες που θες κάτι ελαφρύ, άλλες πάλι ζητάς κάτι πιο δυνατό και μερικές φορές ένα φλιτζάνι δεν είναι αρκετό. Ο καφές στο σπίτι είναι ιερός, γιατί τον φτιάχνεις ακριβώς όπως θες εσύ, τον πίνεις πάντα φρέσκο, ξέρεις την προέλευσή του και τον τρόπο παρασκευής του και μπορείς να τον συνδυάσεις με τις ιδανικές γεύσεις, για μια ολοκληρωμένη εμπειρία, που θα σου δώσει ενέργεια να συνεχίσεις την ημέρα σου ή θα σε αποφορτίσει στο τέλος αυτής. Ο καλός καφές δεν ταλαιπωρεί τον οργανισμό και δεν απαγορεύεται τις προχωρημένες ώρες.

 

 

 

 

O Ethiopia, η σημερινή επιλογή μου, είναι καφές μοναδικής προέλευσης και καλλιεργείται στις πλαγιές της κοιλάδας Great Rift, σε ηφαιστιογενές χώμα. Από αυτά τα υψίπεδα της Αιθιοπίας, τον 9ο αιώνα, οι κόκκοι καφέ άρχισαν το μεγάλο ταξίδι τους προς τον υπόλοιπο κόσμο. Σήμερα, οι ειδικοί των Starbucks στο καβούρδισμα έχουν δημιουργήσει έναν νέο τρόπο για να απολαμβάνουμε αυτούς τους πολύτιμους κόκκους καφέ. Το αποτέλεσμα είναι ένας εξαιρετικός καφές, που σέβεται απόλυτα την πλούσια κληρονομιά της Αιθιοπίας, με βελούδινη και απαλή υφή και νότες σκούρας σοκολάτας, πιπεράτων μπαχαρικών και γλυκού κίτρου. Ο Ethiopia διαθέτει μεσαίο σώμα και διακρίνεται για την έντονη οξύτητά του και την πλούσια γεύση του. Συνδυάζεται με γλυκά πλούσια σε σοκολάτα, όπως ένα brownie ή ένα cheesecake,που βγάζει προς τα έξω τις νότες του γλυκού κίτρου, ή ακόμη και με αλμυρά εδέσματα με τυρί.

 

 

Στο πλαίσιο τού #μηφασβλακείες και της προσεγμένης διατροφής που ακολουθώ, θα σας δώσω για μια ακόμη φορά μια συνταγή για γλυκό χωρίς ζάχαρη, που θα ταιριάξει υπέροχα με μια κούπα Ethiopia. Έφτιαξα εναλλακτικά chocolate chip cookies, που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα κλασικά. Είναι πολύ χορταστικά και θρεπτικά, ιδανικά και για το γάλα των παιδιών και για σνακ κάθε ώρα της ημέρας. Δαγκώνοντας, όμως, μια μπουκιά από ένα τέτοιο μπισκότο και πίνοντας παράλληλα μια γουλιά ζεστού Ethiopia, καταλαβαίνεις ότι αυτά τα δύο φτιάχτηκαν για να είναι μαζί, οπότε δεν ξέρω αν θα μείνουν καθόλου για τα παιδιά.

 

 

Ανακάτεψα 200γρ αμυγδαλοβούτυρο (μπορείς να βάλεις και φιστικοβούτυρο, αλλά αλλάζει πολύ το τελικό άρωμα) μαζί με 150γρ. νιφάδες βρώμης, 2 κουταλιές σούπας μέλι, 1 αβγό, 3 κουταλιές σούπας αποξηραμένα blueberries, 2 σταγόνες έλαιο πορτοκαλιού και 200γρ. dark choco chips. Μπορείς να βάλεις μέσα και ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς ή άλλα super foods. Τα blueberries, όμως, κάνουν εξαιρετικό ζευγάρι με τη σοκολάτα και σε κάθε δαγκωνιά νιώθεις την οξύτητα μαζί με την πίκρα της μαύρης σοκολάτας και τρελαίνεσαι! Το έλαιο πορτοκαλιού μπορείς να το βρεις πολύ εύκολα στο super market και επάνω αναγράφεται η ποσότητα που αντιστοιχεί σε κάθε ποσότητα μίγματος. Ωστόσο, η ποσότητα στα super foods, τη σοκολάτα και το άρωμα πορτοκαλιού είναι τελείως προσωπικό θέμα και δεν επηρεάζει τη σύνθεση του μπισκότου. Το αμυγδαλοβούτυρο σε συνδυασμό με τη βρώμη θα δώσουν σφικτή και λιπαρή ζύμη, που θα μπορείς να διαμορφώσεις με το χέρι σου και να φτιάξεις μικρά στρογγυλά μπισκότα, ελαφρά πατημένα στην επιφάνεια. Δεν έβαλα μέσα κάποιο ”φουσκωτικό”, δεν χρειάζεται.

 

 

Μόλις πλάσεις το μίγμα και ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά, βάλτο στο ψυγείο για μισή ώρα και έπειτα πλάσε τα μπισκότα σου. Θα βγουν περίπου 14 μέτρια σε μέγεθος. Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνου στους 180 βαθμούς για μόνο 8-10′. Απολαμβάνεις μόλις κρυώσουν λίγο.

 

No Comment

Post A Comment