Blog

SIMUL σημαινει Μαζι!

Και αμέσως μόλις περάσεις τη ρετρό καγκελόπορτα του νεοκλασικού στην οδό Υψηλάντου, στο Κολωνάκι, θα το νιώσεις αυτό το ”μαζί”. Διαθέτει μια υπέροχη, θετική ατμόσφαιρα αυτός ο χώρος, που ξεκινάει από τον μικρό κηπάκο του με τις λεμονιές. Για τα ζεστά φθινοπωρινά βράδια που διανύουμε, το συστήνω ανεπιφύλακτα, μιας και η έξοδος για φαγητό δεν είναι μόνο φαγητό, όπως πολλές φορές έχω αναφέρει στα κείμενά μου, αλλά όλα ξεκινούν από την ατμόσφαιρα που διαθέτει το μαγαζί και το πόσο ταιριάζει ο χώρος με τη δική σου αισθητική.

 

unnamed-12

 

Το Simul είναι ακριβώς αυτό που χρειάζονται τα δικά μου μάτια. Καθαρό, περιποιημένο, ”ζεστό”, με γήινα χρώματα, έθνικ διάθεση χωρίς υπερβολές και λίγο ρομαντικό, τόσο ώστε να θες να το μοιραστείς με τον αγαπημένο σου αλλά να μη σε χαλάει αν πας με κοριτσοπαρέα. Καλές αναλογίες σε όλα, ζεστά χαμόγελα από το προσωπικό και έναν πολύ ευγενή και συμπαθητικό σεφ, τον Νίκο Θωμά.

 

unnamed-3

 

Πρόκειται για ένα, σχετικά, φρέσκο μαγαζί, που θα διανύσει μόλις τον δεύτερό του χειμώνα, αλλά ακούγεται πολύ και έχει κάνει καλή εντύπωση – το είδα και από τους φίλους στα social και την απόκρισή τους, όταν έκανα το check-in μου.

 

Η κουζίνα του επηρεασμένη από όλο τον κόσμο, θα την χαρακτήριζα κοσμοπολίτικη, αλλά με πολύ προσιτές γεύσεις και κοντά στα ελληνικά δεδομένα. Κι εκεί που διαβάζεις στο μενού κάτι ακαταλαβίστικα, όπως π.χ. ”σομπρασάδα” (= ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ισπανική πικάντικη σάλτσα αλλαντικών), ξαφνικά βλέπεις και το αγαπημένο αρσενικό Νάξου. Θα έλεγα ότι, ακόμα κι αν δεν είσαι πολύ τολμηρός στις γεύσεις, σίγουρα θα βρεις ένα πιάτο να απολαύσεις.

 

unnamed

 

Θα έλεγα, επίσης, ότι αξίζει να δοκιμάσεις το ”Rock the Gourmet” Degustation Menu με μόνο 35€/ άτομο, το οποίο δοκίμασα κι εγώ και αποτελεί μια ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία. Περιλαμβάνει τα εξής:

  • Tartare από γαρίδα γάμπαρη με λευκό ταραμά και μύδια ”τουρσί” (αρωματικό πιάτο, δροσερό, ιδιαίτερο)
  • Carpaccio ροδάκινου με βαλεριάνα και μαγιονέζα yuzu (λεμονάτη και δροσερή γεύση)
  • Φρέσκο καλαμάρι σχάρας με κολοκάσι, πράσο και σομπρασάδα (έντονες γεύσεις που δεν ξεχνάς εύκολα, εξαιρετικό πιάτο)
  • Αρνίσια σπάλα με κρέμα πολέντας, τηγανητά αμπελόφυλλα και μαύρο σκόρδο (ιδιαίτερο και καλομαγειρεμένο με το τρυφερό κρέας να σε κερδίζει αμέσως)
  • Μπακλαβάς με παγωτό καϊμάκι και κρέμα δυόσμου (λόγια περιττά)

 

unnamed-1

 

Κι αν δε σου αρέσουν τα οργανωμένα μενού, διάλεξε κάτι, ελεύθερα, από τον κατάλογο μαζί με ένα ποτήρι καλό κρασί και χαλάρωσε, ο χώρος είναι ιδανικός για να κλείσει όμορφα μια δύσκολη μέρα από τη δουλειά ή να έρθεις πιο κοντά με τον αγαπημένο σου, που έχετε απομακρυνθεί λόγω υποχρεώσεων. Ανάμεσα στα πιάτα που έχουν καθιερωθεί στο Simul και έχουν συζητηθεί θετικά, έτσι για να πάρεις μια γεύση, είναι το Tartare από μοσχαρίσιο κόντρα με κρέμα wasabi, αγγούρι, σχοινόπρασο, soya, σουσάμι και αυγό ορτυκιού και η Μοσχαρίσια ουρά σε μαρινάδα καντονέζα με τηγανητό νιόκι και γλυκό κρεμμύδι. Feel free να κάνεις ερωτήσεις για τις άγνωστες λέξεις!

 

unnamed-4

 

Στα συν, βάλε και τις όμορφες live jazz βραδιές που διοργανώνονται τη 2η Πέμπτη κάθε μήνα.

Οπότε, 13/10, 10/11 & 8/12 θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μια ξεχωριστή εμπειρία γεύσης συνοδευόμενη από καλή μουσική.

 

Simul, Υψηλάντου 63 – Κολωνάκι

 

*Για να κλείσεις τραπέζι, μπες εδώ 

No Comment

Post A Comment