Blog

Red Velvet Pancakes με παντζαρι

Δεν πρωτοτύπησα καθόλου και φυσικά ανέβασα κάτι κόκκινο εχτές στα σόσιαλ, για του Αγίου Βαλεντίνου. Αν είχα και κουπ πατ σε σχήμα καρδούλας για τα pancakes, θα το είχα τερματίσει. Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ότι πέτυχα αυτό το ζωηρό κόκκινο χρώμα στα pancakes μου μόνο με φυσικό τρόπο, πολτοποιώντας παντζάρι, δεν πρόσθεσα καθόλου χρώμα ζαχαροπλαστικής. Φυσικά, για να βγει τόσο καθαρό το χρώμα, θέλει λευκό αλεύρι, αν διαλέξεις ολικής ή βρώμης, το αποτέλεσμα δεν θα είναι τόσο φωτεινό. Είπα, λόγω της ημέρας, να μην επενδύσω τόσο στο υγιεινό της υπόθεσης, αλλά στην εμφάνιση, no matter what.

 

 

Είναι υπέροχο, όμως, το γεγονός ότι μπορείς να φτιάξεις στο σπίτι σου τόσο εύκολα, και με τόσο απλά υλικά, ένα τέτοιο βουνό από pancakes, σαν αυτά που βλέπεις στις φωτογραφίες των brunchάδικων και τα ζηλεύεις! Τόλμησέ το, ένα πρωινό που θα έχεις λίγο παραπάνω χρόνο ή μια μέρα που θα έχεις ανάγκη κάτι πιο παχυντικό, όπως τώρα με τις χαμηλές θερμοκρασίες. Μην τρομάζεις, μπορεί ένα τέτοιο πρωινό να έχει λίγες θερμίδες παραπάνω από μια αραβική με γαλοπούλα και τυρί, που συνήθως προτείνουν οι δίαιτες, αλλά η δική μου πρόταση είναι όσο γίνεται πιο υγιεινή και αν βρίσκεσαι σε διατροφή, μπορείς με άνεση να φας 2 τέτοια pancakes με γιαούρτι και κόκκινα φρούτα, όπως προτείνω στη φωτογραφία.

 

 

Στα pancakes κανονικά μπαίνει αγελαδινό, μυρωδάτο βούτυρο, αλλά όπως έχω δηλώσει, δεν ξαναβάζω στο σπίτι μου βούτυρο, οπότε τα έφτιαξα με ελαιόλαδο. Επίσης, όλο το μίγμα, που βγάζει περίπου 10 pancakes, περιέχει μόνο 1 κουταλιά σούπας άχνη ζάχαρη. Αν έβαζα μαύρη, που χρησιμοποιώ στα υπόλοιπα γλυκά, θα χαλούσε το τελικό χρώμα.

 

 

Υλικά:

250γρ φαρίνα

ξύσμα από 1 λεμόνι + λίγο ακόμα για το σερβίρισμα

3-4 κρυσταλλάκια μαστίχας κοπανισμένα

50γρ. ελαιόλαδο + λίγο ακόμα για το τηγάνισμα

150γρ χυμό παντζαριού (βρασμένο και χτυπημένο στο μπλέντερ μαζί με λίγο γάλα)

150γρ φρέσκο γάλα (ή λίγο παραπάνω, αν βγει πολύ σφικτός ο χυλός)

1 κουτ. σούπας άχνη ζάχαρη

1 αβγό

γιαούρτι, φρούτα και μέλι για το σερβίρισμα

 

 

Σε ένα μεγάλο μπόλ έβαλα το αλεύρι και το ανακάτεψα με τη ζάχαρη. Πρόσθεσα μέσα το αβγό χτυπημένο, ελαιόλαδο και τον χυμό παντζαριού. Αρχίζω να ενώνω όλα αυτά τα υλικά, ανακατεύοντας με αβγοδάρτη. Προσθέτω τα αρωματικά, το ξύσμα λεμονιού και τη μαστίχα, και ενσωματώνω. Κρατώ για το τέλος το γάλα, και το ρίχνω λίγο-λίγο, ανακατεύοντας, μέχρι να έχω ένα ρευστό χυλό, σαν του κέικ. Αν είναι πολύ σφικτός ο χυλός, θα βγουν πολύ σφικτά και τα pancakes, δεν είναι τόσο κακό, είναι θέμα προτίμησης.

 

Διαλέγω ένα καλό, αντικολλητικό τηγάνι και ζεσταίνω μια σταγόνα λάδι. Ρίχνω 2 κουταλιές σούπας από το μίγμα στο τηγάνι και τηγανίζω για 1-2′ κι από τις 2 πλευρές. Μόλις αρχίσει να βγάζει φουσκαλίτσες η επιφάνεια τού χυλού, τότε είναι έτοιμο το pancake για να το γυρίσεις να τηγανιστεί κι από την άλλη πλευρά.

 

 

Οι λαχταριστές φωτογραφίες με αυτό το κατακόκκινο γλυκό είναι η μία όψη τού νομίσματος. Το βουνό από άπλυτα στο νεροχύτη είναι η άλλη όψη, η σκληρή πραγματικότητα. Που με το AVA γίνεται λίγο πιο εύκολη και χαρούμενη!

 

 

No Comment

Post A Comment