Blog

Pancakes φουρνου. Το καναμε κι αυτο!

Εντάξει, παιδιά, μην κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας, δεν είναι ίδια με τα κλασικά pancakes που τηγανίζουμε και κρατάνε απ΄έξω λίγο βουτυράκι και μέσα είναι αφράτα και μαλακά. Όμως, πριν βιαστείς να κρίνεις, να σου πω ότι εμένα με κάλυψαν, τη στιγμή που είχα ανάγκη 2 ζεστά pancakes, και δεν με φόρτωσαν με άχρηστα λιπαρά, που δεν θα κάψει ποτέ αυτό το κορμί.

 

 

 

Τα δικά μου pancakes φούρνου είναι μυρωδάτα – σου έχω πει ότι στη δίαιτα βασίζομαι πολύ στα μυρωδικά, προσπαθώ ό,τι τρώω να παίρνει γεύση από μυρωδικά και μπαχαρικά, ώστε να μη μου λείπουν οι λιπαρές τροφές, να νιώθω ότι τρώω ένα χορταστικό από όλες τις απόψεις γεύμα.

Χρησιμοποίησα αλεύρι βρώμης, όμως μπορείς να χτυπήσεις στο μούλτι νιφάδες, αν τις προτιμάς, ή όποιο άλλο αλεύρι θες. Γλιτώνεις λιπαρά από το τηγάνισμα, αλλά μπορεί να μη σε απασχολεί πολύ το θέμα του αλευριού, οπότε κάνεις αυτό που αγαπάς. Το αλεύρι βρώμης έχει συγκεκριμένη γεύση, που μπορεί να μην αρέσει σε κάποιους. Επίσης, αλλάζει τελείως τη σύνθεση του κάθε μίγματος, σε σχέση με το κοινό αλεύρι. Οι νιφάδες, από την άλλη, είναι πιο νόστιμες, όμως πρέπει να χρησιμοποιήσεις πολύ μεγαλύτερη ποσότητα, για να σφίξει το μίγμα, ενώ με το αλεύρι ξεμπερδεύεις με 250γρ. στην περίπτωση των σημερινών pancakes.

 

 

Χτύπησα στο μπλέντερ 2 ώριμες μπανάνες, 1 αβγό, 1 βανιλίνη, ξύσμα λεμονιού, 2 κουταλιές σούπας ταχίνι με μέλι, 1 κουταλιά σούπας σιρόπι σφενδάμου, 100 ml γάλα αμυγδάλου και 2 χουρμάδες. Μόλις ενοποιήθηκαν καλά, τα μετέφερα σε μεγάλο μπολ και πρόσθεσα 1 μεγάλη κουταλιά σούπας μπέικιν πάουντερ και 250γρ. αλεύρι βρώμης. Θέλουμε τον χυλό λίγο πιο σφικτό από αυτόν που ρίχνουμε στο τηγάνι, για να μην απλώσει πολύ στο ταψί.

 

 

Απλώνουμε 2 μεγάλες κουταλιές σε κάθε δόση, σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, και απλώνουμε λίγο το μίγμα, ώστε το pancake να μη βγει πάρα πολύ χοντρό, αλλά όπως βγαίνει στο τηγάνι. Ψήνουμε για 12 λεπτά, περίπου, στους 180, μέχρι να ροδίσει όμορφα. Μέσα θα είναι αφράτο και εννοείται πως τρώγεται καλύτερα ζεστό. Αν έχεις δικά σου λεμόνια από λεμονιά που εμπιστεύεσαι, σέρβιρε τα pancakes με φρέσκο ξύσμα και λίγο σιρόπι σφενδάμου, που είναι υπερτροφή, σαν το μέλι, και η καλύτερη επιλογή για την υγεία μας από όλα τα γλυκαντικά του κόσμου, σύμφωνα με όσα έχω διαβάσει.

 

 

No Comment

Post A Comment