Blog

Pancakes φιστικοβουτυρου

Για ένα χορταστικό πρωινό, αλλά και κάπως ιδιαίτερο σε γεύση. Για λάτρεις του φιστικοβούτυρου, το οποίο έχει γίνει τάση και κοντεύει να αντικαταστήσει το κοινό βούτυρο. Τόσο το φιστικοβούτυρο όσο και το γλυκό του κουταλιού, που χρησιμοποίησα για το σερβίρισμα, είναι ελληνικά και τα βρήκα στο filofron.com, το υπέροχο online delicatessen με προϊόντα από όλη την Ελλάδα.

 

 

Ανακάτεψα 200γρ. αλεύρι cake flour Allatini με 1 κοφτή κουταλιά της σούπας κακάο, 1 κοφτό κουταλάκι γλυκού κανέλα και 2 κοφτές κουταλιές σούπας ζάχαρη. Πρόσθεσα 1 αβγό και 100ml γάλα, ενσωμάτωσα και πρόσθεσα 2 μεγάλες κουταλιές σούπας φιστικοβούτυρο. Έφτιαξα ένα μίγμα με όλα αυτά. Αν βγει πολύ σφιχτό, αραιώνεις με γάλα, μέχρι να έχεις χυλό για πανκέικς. Αφήνεις μισή ωρίτσα ψυγείο και τηγανίζεις χωρίς καθόλου βούτυρο, αν είναι αντικολλητικό το τηγάνι. Το cake flour είναι το μόνο που μου φουσκώνει τέλεια τα πανκέικς και τα κάνει πολύ αφράτα.

 

Μπορείς να φτιάξεις τον χυλό από το βράδυ και να τον έχεις έτοιμο το πρωί, από το ψυγείο.

No Comment

Post A Comment