Blog

No – bake cupcakes με λευκη σοκολατα για μια κουπα Veranda Blend

Ξεκίνησε η εποχή της βεράντας. Απογευματινό καφεδάκι στη δροσιά με συντροφιά τα φλογερά ηλιοβασιλέματα. Και σου έχω το κατάλληλο καφεδάκι, που δεν είναι απλό καφεδάκι, αλλά ένας υπέροχος καφές που θα σε γλυκάνει, χωρίς να προσθέσεις ζάχαρη!

 

Σου παρουσιάζω τον Starbucks Veranda Blend! Το ελαφρύ καβούρδισμα αυτού του χαρμανιού από ειδικά επιλεγμένους κόκκους καφέ, από τη Λατινική Αμερική, αναδεικνύει τις λεπτές αποχρώσεις σκόνης κακάο και των ελαφριά καβουρδισμένων καρυδιών. Γλυκός και γευστικός, αυτός ο καφές αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να ξεκινήσουν τη μέρα τους με κάτι απαλό και ελαφρύ ή για όσους απολαμβάνουν έναν πιο ήπιο καφέ το απόγευμα. Διαθέτει μέτρια οξύτητα, ελαφρύ σώμα και γλυκιά και απαλή γεύση. Συνδυάζεται αρμονικά με κρουασάν σοκολάτας ή παντεσπάνι και γενικότερα με σοκολάτα γάλακτος και καρύδια.

 

 

Εγώ επέλεξα λευκή σοκολάτα για αυτό το #katigiatonkafe, που είναι εξίσου γλυκιά και τρυφερή και ταιριάζει πολύ εμφανισιακά με την χρυσή συσκευασία του Veranda. Μπορείς, φυσικά, να χρησιμοποιήσεις και κουβερτούρα γάλακτος. Την έλιωσα σε μπεν μαρί, μαζί με μερικούς κόκκους του συγκεκριμένου καφέ και μετά χτύπησα αυτό το μίγμα στο μπλέντερ, για να λιώσουν οι κόκκοι και να ενώσουν το άρωμά τους με αυτό της σοκολάτας. Μετέφερα αυτό το μίγμα σε μπολ και το ανακάτεψα με φιστικοβούτυρο χωρίς ζάχαρη και αφυδατωμένα δαμάσκηνα ψιλοκομμένα. Τέλος πρόσθεσα νιφάδες βρώμης, μέχρι που δημιουργήθηκε ένα σφικτό μίγμα. Μοίρασα αυτό το μίγμα σε φορμάκια για cupcakes και τα έβαλα στην κατάψυξη για 1 ώρα. Φυλάσσονται στην κατάψυξη για όσο θέλεις και τρώγονται απευθείας από εκεί, γιατί στο εσωτερικό θα είναι πάντα μαλακά, λόγω φιστικοβούτυρου και λευκής σοκολάτας.

 

 

Αυτό το στυλ, στο εξωτερικό, είναι γνωστό ως ”No-bake cupcake”, λόγω σχήματος, αλλά και λόγω της βρώμης, που δίνει μια πιο σταθερή μορφή, σαν του κέικ. Μπορείς να προσθέσεις μέσα ό,τι υλικά και μυρωδικά αγαπάς, αλλά για τον συγκεκριμένο καφέ, οι συνδυασμοί που έκανα είναι οι ιδανικοί. Ένα εναλλακτικό σχήμα είναι σε στυλ μπάρας. Άπλωσε το μίγμα σε ορθογώνιο, ρηχό ταψί και μόλις παγώσει, κόψε σε μπάρες. Εγώ έφτιαξα μικρή ποσότητα, γιατί είμαι σε δίαιτα και έφαγα μόνο ένα. Δηλαδή, για 200γρ. λευκής σοκολάτας χρησιμοποίησα 200γρ. φιστικοβούτυρο και έβγαλα 10 cups.

 

 

Μην ξεχνάς πως μπορείς να ζητήσεις από τον barista να σου αλέσει τον καφέ σου είτε για μηχανή εσπρέσσο είτε για καφετιέρα/πρέσσα γαλλικού.

 

 

 

 

No Comment

Post A Comment