Blog

Muffins με αλευρι ολικης αλεσης και βρωμη

Με τα κεκάκια κάνω πολλούς πειραματισμούς, από τότε που έκοψα (σχεδόν) τη ζάχαρη και ξεκίνησα δίαιτα. Τα κέικ είναι κάτι που απλά δε μπορώ να στερηθώ. Δεν γίνεται να μην τσιμπάω κάτι με τον καφέ μου. Νομίζω ότι τα κέικ είναι ο λόγος που χρειάστηκα τη δίαιτα. Υπάρχει νοστιμότερο πράγμα από ένα φρεσκοψημένο muffin;

 

 

Δεν έχω βάλει σπίτι μου λευκό αλεύρι εδώ και 3μιση μήνες. Έχω ένα πακέτο ολικής άλεσης στο ντουλάπι 2 μήνες, δεν είχε ξαναγίνει ποτέ αυτό στο σπίτι μου, κατανάλωνα αλεύρι σαν τρελή, με τα τσουβάλια το έπαιρνα. Τώρα όλο το αλεύρι έχει αντικατασταθεί από νιφάδες βρώμης. Πιο ακριβές, αλλά θαυματουργές. Στα σημερινά muffins συνδύασα αλεύρι ολικής με νιφάδες βρώμης.

 

 

 

Χτύπησα στο μούλτι 2 μικρά ροδάκινα ούφο μαζί με 100ml ελαιόλαδο, 1 κουταλάκι γλυκού matcha ninja , 1 κουταλιά σούπας μέλι, 1 αβγό, 1 κάψουλα βανιλίνης, 3 αποξηραμένα δαμάσκηνα και 5 αποξηραμένους χουρμάδες ψιλοκομμένους. Ενσωμάτωσα απαλά με μια σπάτουλα, σε αυτό το μίγμα, 100γρ. αλεύρι ολικής άλεσης, 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ και 150γρ. νιφάδες βρώμης. Θέλουμε ένα μίγμα κάπως σφικτό, όχι πολύ νερουλό. Έβγαλα 5 μεγάλα muffins. Έψησα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 20′. Αφήνεις 5′ να σταθούν εκτός φούρνου, πριν τα απολαύσεις. Είναι υπέροχα ακόμα και την επόμενη μέρα. Το Matcha δεν διατηρεί ΟΛΑ τα θρεπτικά συστατικά του με το ψήσιμο, αλλά κάτι καλό σού μένει. Μπορείς να προσθέσεις choco chips ή ξηρούς καρπούς. Δες προσεκτικά τα υλικά που χρησιμοποιήσαμε: απόλυτα υγιεινά, χαμηλά λιπαρά, λίγες θερμίδες ανά muffin.

 

 

 

No Comment

Post A Comment