Blog

Galaxy, το ”τσικ” πολυτελειας που εχεις αναγκη

Το δείπνο στο Galaxy μπήκε στα highlights του καλοκαιριού μου κι ας ήταν αρχές Σεπτέμβρη – εγώ ακόμα καλοκαίρι το βλέπω, μεταξύ μας τώρα. Εννοείται πως μια βραδιά κρίνεται από πολλά πράγματα και μπορείς να την πεις ωραία/ επιτυχημένη/ ενδιαφέρουσα/ απολαυστική/ ακόμα κι αν βρίσκεσαι σε ένα αδιάφορο μέρος, γιατί μπορεί να έχεις καλή παρέα ή απλά καλή διάθεση. Αλλά, ας μη γελιόμαστε, μια βραδιά στον 13ο όροφο του Χίλτον, με αυτή την υπέροχη αθηναϊκή θέα και τη δροσιά της πρώτης βροχής του Σεπτέμβρη, έχει ακόμα μεγαλύτερες πιθανότητες να πάει καλά.

 

14238137_10209681844658571_8428597707883128663_n

 

Διάλεξε καλή παρέα, ειδικά αν πας για φαγητό, αυτά τα σκηνικά θέλουν και λίγο ρομάντσο, αυθεντικά χαμόγελα ή μια πολύ καλή αφορμή, τελοσπάντων. Εγώ πήγα με τον κολλητό μου, εμείς ρομαντσάρουμε παντού, ζούμε στον δικό μας κόσμο, αλλά χάρηκα που μοιράστηκα αυτή τη θέα και το εξαιρετικό φαγητό με έναν άνθρωπο που αγαπώ πολύ.

 

Το φαγητό. Εγώ burger ήθελα να πάρω, αλλά ο κολλητός είναι λίγο Τσοντσόν (inside joke, θέλω να πω ότι είναι elegant, του αρέσουν και τα πιο γκουρμέ και ιδιαίτερα και τα πιο επίσημα) και μου έκανε τσοντσονιές: δάγκωσε χείλος και μου λέει ”ντροπή, ήρθαμε σε τέτοιο μαγικό μέρος και θα πάρεις BURGER;;” και με έκανε να νιώσω λίγες τύψεις που φόρεσα το στενό μου μαύρο φόρεμα και τα τακούνια – που σπάνια φοράω – για να φάω BURGER (;) Ωστόσο, και το burger, ακόμα, στο Galaxy έχει άλλη χάρη (μοσχαρίσιο μπιφτέκι, γραβιέρα Κρήτης, ρόκα και σος με ταχίνι), το είδα όταν πέρασε για λίγο από μπροστά μου για να πάει σε άλλο τραπέζι, που δεν είχε Τσοντσόν!

Παρατήρησα πολύ προσεκτικά τον κατάλογο και είδα ότι τα πιάτα είναι όλα πολύ του γούστου μου, πρόκειται, δηλαδή, για ελληνική – μεσογειακή κουζίνα with a twist, χωρίς υπερβολές και άγνωστες λέξεις. Όλοι οι συνδυασμοί των υλικών, όμως, φαίνονταν άκρως ενδιαφέροντες. Για τη σαλάτα συμφωνήσαμε αμέσως με τον Δημήτρη: Caesar’s με αστακό (!!), αυγά ορτυκιού, παρμεζάνα και dressing με αγριοράπανο. Για κυρίως, εκείνος πήρε ριζότο άγριων μανιταριών κι εγώ επέλεξα το ψητό φιλέτο λαβράκι με φακές beluga, πουρέ παντζαριού και σος από λεμόνι με άνηθο, γιατί είδα ότι είναι το μόνο πιάτο, από το οποίο προσφέρονται 2€ στο ”Άλμα Ζωής”, τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού. Μάλιστα, στον κατάλογο τονίζεται και το γεγονός ότι αυτό το πιάτο είναι υγιεινό. Μου άρεσε πάρα πολύ που είδα μια τέτοια ενέργεια σε ένα τόσο καλό εστιατόριο, που σερβίρει πολύ και καλό κόσμο, πράγμα που σημαίνει ότι έχει ενισχυθεί αρκετά και ο συγκεκριμένος σκοπός.

 

unnamed-11

 

Όταν ήρθε το κουβέρ, εντυπωσιάστηκα ακόμα περισσότερο –  και με τον γλυκύτατο σερβιτόρο, οποίος μου είπε ότι είμαστε ακόλουθοι στο Instagram – όταν μας είπαν ότι με κάθε φοκάτσια που επιλέγει ένας πελάτης, στην αρχή του δείπνου, άλλη μία πηγαίνει σε ανθρώπους που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και την έχουν ανάγκη. Όπως καταλάβατε, γενικά, υπάρχει μια τέτοια φιλανθρωπική τάση, που εκτίμησα δεόντως.

 

unnamed-10

 

Το φαγητό μας έφτασε σε πολύ ικανοποιητικές μερίδες – μη νομίζεις ότι επειδή πρόκειται για κυριλάτο εστιατόριο, θα σου έρθουν μπουκίτσες στο πιάτο -, πολύ όμορφα στημένο και συμφωνήσαμε ομόφωνα ότι οι γεύσεις ήταν εξαιρετικές. Η σος λεμονιού στο λαβράκι μου ήταν βελούδινη και μυρωδάτη και οι φακές al dente, το ευχαριστήθηκα πολύ. Αν προτιμάς φιλέτο μπακαλιάρου, σερβίρεται με άγριο ρύζι, τσίλι, κόλιανδρο και σάλτσα teriyaki. Αλλά υπάρχει και φιλέτο κοτόπουλου ελευθέρας βοσκής, μαριναρισμένο σε bbq sauce με μέλι από σύκο και έλατο, γιαούρτι, κρέμα μασκαρπόνε, άγρια μανιτάρια, πράσινη σαλάτα ΚΑΙ καραμελωμένα ροδάκινα (οκ, τώρα που το ξανασκέφτομαι, έπρεπε να το δοκιμάσω κι αυτό!).

 

unnamed-9

 

Φυσικά, μπορείς να βρεις και μεγάλη ποικιλία σε ασιατικές γεύσεις, αν προτιμάς, εγώ είμαι της πιο μεσογειακής κουζίνας. Τον άλλο μήνα, θα μπουν και νέα πιάτα στο μενού, αλλά κάποια παραμένουν όπως είναι ή αλλάζουν ελαφρώς. Είμαι σίγουρη ότι ό,τι και να διαλέξεις, δεν θα το μετανιώσεις, φαίνεται από τον τρόπο μαγειρέματος και σερβιρίσματος ότι όλα γίνονται σωστά και τα υπόλοιπα είναι θέμα γούστου.

 

unnamed-8

 

Τα γλυκά. Αχ, τα γλυκά! Όσο και να έχω χορτάσει, θα φάω οπωσδήποτε γλυκό, νομίζω ότι ζω για το γλυκό, γενικά. Θα παίρναμε ένα, γιατί είχαμε χορτάσει πολύ και ήταν αργά το βράδυ, αλλά πώς να διαλέξεις ανάμεσα σε τέτοιες σκανδαλιστικές επιλογές; Με μεγάλη δυσκολία, αποκλείσαμε τα περισσότερα και καταλήξαμε στα εξής δύο: λουκουμάδες γεμιστούς με κρέμα μαστίχας, σερβιρισμένοι μαζί με καρυδόπιτα με σος καφέ και παγωτό καϊμάκι (ένα απόλυτα χορταστικό γλυκό, που σίγουρα καλύπτει 2 άτομα) και κύλινδρο σοκολάτας Valrhona με σος κουμ κουάτ και σορμπέ φρούτων του πάθους.

 

unnamed-7

 

Γλυκά – πάθος ΚΑΙ τα δύο! Ξεχώρισα τον κύλινδρο σοκολάτας, γιατί είμαι άνθρωπος της σοκολάτας, και γιατί σε συνδυασμό με το γλυκό κουμ κουάτ ένιωσα μεγάλη αναστάτωση στα μέσα μου, μια ευτυχία! Και οι λουκουμάδες, όμως, εξαιρετικοί, τραγανοί στο εξωτερικό με υπέροχη μυρωδάτη κρέμα στο εσωτερικό, ιδανικό τελείωμα ενός γεύματος με ψάρια.

Ήταν πολύ όμορφη εμπειρία, ένα μαγικό βράδυ, εκεί ψηλά, παρατηρώντας τους γρήγορους ρυθμούς της πόλης και τα φωτάκια και όλα όσα δε μπορείς να δεις από τα χαμηλά, με τη βροχή να έχει καθαρίσει την ατμόσφαιρα και να σου υπόσχεται έναν ”καθαρό” χειμώνα, γιατί αυτό θέλεις να σου υποσχεθεί, δική σου είναι η βραδιά – ό,τι θες εσύ βλέπεις ανάμεσα στα φωτάκια!

 

14199390_10209693223783042_4151266863319841956_n

 

 

Hilton Athens , Λεωφ. Βασ. Σοφίας 46 – Αθήνα

 

*Για κράτηση, εύκολα και γρήγορα, κάνε κλικ εδώ.

No Comment

Post A Comment