Blog

Frozen Banatcha Tart

Banatcha, μάλιστα. Δηλαδή, μπανάνα και matcha, το γνωστό, πλέον, θαυματουργό, πράσινο τσάι σε σκόνη. Πριν λίγες ημέρες, σας παρουσίασα το καλύτερο, το Matcha Ninja. Με αυτό, λοιπόν, αποφάσισα να φτιάξω ένα παγωμένο, ωμό γλυκό για όλες τις δύσκολες ώρες που θέλεις διακαώς ένα κιλό παγωτό. Δεν είναι επιδόρπιο μόνο, μπορεί να καταναλωθεί και ως πρωινό, να σου δώσει ενέργεια και να απομακρύνει για λίγο την ανυπόφορη κάψα τού καλοκαιριού.

 

 

Μη νομίζεις ότι είναι κάτι πολύπλοκο, τα βήματα είναι πολύ απλά και τα υλικά επίσης πολύ εύκολα και σίγουρα τα έχεις στο σπίτι σου, αν ακολουθείς πραγματικά υγιεινή διατροφή. Η βάση της τάρτας είναι από βρώμη, μέλι και φιστικοβούτυρο και το αποτέλεσμα, γευστικά, θυμίζει παστέλι. Για μια μικρή τάρτα 5 κομματιών, χτυπάς στο μούλτι 250γρ. νιφάδες βρώμης μαζί με 2 κουτ. σούπας μέλι, 2 κουτ. σούπας φιστικοβούτυρο και όποιο αρωματικό αγαπάς. Μπορείς να βάλεις κανέλα, ξύσμα εσπεριδοειδών ή άρωμα βανίλιας. Χτύπησε καλά τα υλικά στο μούλτι, μέχρι να μαζευτεί όλο το μίγμα στον κόφτη, θα γίνει μια κολλώδης μάζα, σαν σφικτή ζύμη. Μια ζύμη που θα μπορείς να απλώσεις με τα δάκτυλα στη βάση της ταρτιέρας ή σε ένα ταψάκι.

 

 

Παράλληλα, φτιάχνεις την κρεμώδη γέμιση. Βάζεις σε ένα βαζάκι 5 αφυδατωμένους χουρμάδες μαζί με 3-4 κουτ. σούπας ζεστό νερό και το αφήνεις στην άκρη 20′. Έπειτα ρίχνεις τους χουρμάδες στο μπλέντερ μαζί με 2 μεγάλες, ώριμες, παγωμένες μπανάνες, 1 κουτ. γλ. matcha ninja και 2 κουτ. σούπας φιστικοβούτυρο. Χτυπάς το μίγμα πολύ καλά στο μπλέντερ, μέχρι να γίνει κρέμα, και το ρίχνεις πάνω στη βάση από βρώμη. Βάζεις την τάρτα στην κατάψυξη, για 2 ώρες, τουλάχιστον, και πριν το σερβίρισμα, βάλε επάνω φετούλες μπανάνας και καυτή, μαύρη σοκολάτα.

 

 

Μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη όσο θέλεις, και να το βγάζεις 5′ έξω, να μαλακώνει λίγο, για να μπορείς να το φας. Δεν έχει ευπαθή προϊόντα, όπως γαλακτοκομικά, γι’αυτό διατηρείται και στο ψυγείο όσο θέλεις, αλλά από την κατάψυξη θυμίζει σεμιφρέντο και είναι ακόμα πιο υπέροχο.

 

 

Προσοχή: να διαλέγεις πάντα φιστικοβούτυρο χωρίς ζάχαρη και πρόσθετα έλαια.

 

*Το Matcha καλύτερα να καταναλώνεται ωμό μέσα σε γλυκά, οπότε να προτιμάτε να το βάζετε σε τέτοιες αντίστοιχες συνταγές και όχι σε κέικ, γιατί με το ψήσιμο αποβάλλονται πολλά από τα θρεπτικά συστατικά και είναι κρίμα.

 

 

 

No Comment

Post A Comment