Blog

Food porn στο Food Mafia

Με μότο ”κάνουμε αυτό που δεν κάνουν οι άλλοι”, το Food Mafia έκλεισε 3 επιτυχημένα χρόνια λειτουργίας και συνεχίζει να μας εντυπωσιάζει με το urban rustic φαγητό του, όπως το αποκαλεί ο δημιουργός του Ηλίας Σκουλάς. Όλες οι κουζίνες του κόσμου ενώνονται μαγικά, η έμπνευση του Σκουλά χτυπάει κόκκινο, το food porn έχει στέγη και είναι ένα γουστόζικο μαγαζί, που θυμίζει Νέα Υόρκη του ’50. Το βράδυ, ο μυστηριώδης χαμηλός φωτισμός προσφέρεται για τρυφερά τετ-α-τετ πάνω από τη μοναδική του παέγια με φιλεταρισμένα σαλιγκάρια. To φαγητό του Σκουλά είναι sexy as hell. Οι στιγμές που θα ζήσεις εκεί, σκέτη ηδονή.

 

Τον γνώρισα, επιτέλους, από κοντά. Τον αποκαλώ, πλέον, ”Σειρηνάκη της κουζίνας”. Cool τύπος, πληθωρικός, ατακαδόρος, δεν κωλώνει πουθενά, φαίνεται ότι τα πιάτα του είναι ο καθρέφτης του, βγαίνουν από μέσα του. Οπότε, το μόνο σίγουρο είναι ότι στο Food Mafia δεν θα βρεις τίποτα ξενέρωτο, χωρίς χαρακτήρα. Στο Food Mafia θα πας, αν έχεις βαρεθεί όλα τα άλλα. Και σίγουρα θα βρεις το πιάτο που σου ταιριάζει, αρκεί να αγαπάς το καλό κρέας και να εκτιμάς το σωστό ψήσιμο/μαγείρεμα, γιατί να ξέρεις ότι ο μαντεμένιος ισπανικός ξυλόφουρνος κάνει πολύ καλή δουλειά!

 

unnamed (6)

 

Αν τον δεις να τριγυρίζει εκεί, ζήτησέ του να σου προτείνει κάτι και, αν έχει χρόνο, θα σου φτιάξει κάτι της στιγμής, που μπορεί να μην υπάρχει καν στον κατάλογο. Έτσι είναι οι καλλιτέχνες, δεν μπαίνουν σε καλούπια. Τα μενού του τα αλλάζει συχνά, γιατί συνεχώς εμπνέεται κάτι καινούριο. Μπορείς να παρακολουθείς τη σελίδα του στο facebook, για να ενημερώνεσαι για τα τρέχοντα, αλλά σε προειδοποιώ ότι οι εικόνες είναι σκληρές, όπως αυτή που πόσταρε προχθές με το Bachelor burger.

 

14088580_10209607715325384_6419333437115134212_n

 

Εγώ διάλεξα το κλασικό του γιουβέτσι, με αυτό το υπέροχο μοσχαράκι που λιώνει στο στόμα. Έσκασε στο τραπέζι μου πιάτο που κάνει για δύο (τουλάχιστον). Το προτείνω ανεπιφύλακτα, δεν θυμίζει το γιουβέτσι της μαμάς σου, μπορεί να είναι ένα κλασικό φαγητό που τρως από μικρός, αλλά αυτό το γιουβέτσι έχει κάτι το διαφορετικό, που το κάνει να ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Γενικά, ο Σκουλάς δηλώνει ένα ”enough” με τις μαμαδίστικες συνταγές, που προβάλλονται συνεχώς, και παροτρύνει τον κόσμο να τολμήσει κάτι διαφορετικό. Ο ίδιος, βέβαια, διαβάζει πολύ, ψάχνει και ανακαλύπτει τροφές που δεν έχεις καν φανταστεί, ταξιδεύει πολύ και οι αισθήσεις του είναι πάντα σε λειτουργία, αναζητώντας αυτό το κάτι συγκλονιστικό, που θα ταράξει το μενού του.

 

Όπως τα κινέζικα ψωμάκια bao από αλεύρι λωτού, που σερβίρει σαν σάντουιτς με ψητό κοτόπουλο και κάτι παράξενες σάλτσες που θα σου γαργαλίσουν τα μέσα σου. Τα bao είναι ολόλευκα και αφράτα και μοιάζουν με τσεπούλες. Του έκανα τα γλυκά μάτια του Σκουλά και μου έδωσε μερικά κατεψυγμένα για το σπίτι, τα ζέστανα λίγα δευτερόλεπτα στον φούρνο μικροκυμάτων και τα απόλαυσα με λίγο πιο απλές γεύσεις. Έχω φυλάξει ένα για να το γεμίσω με παγωτό φράουλα, όπως μου πρότεινε ο ίδιος. Ω, να μην ξεχάσω το sushi steak με το μοσχάρι ελαφρά ψημένο, κυρίως μέσα στις σάλτσες του, και με διακριτικά αρώματα σκόρδου και τζίντζερ.

 

14117676_10209616469584235_8035973616472585286_n

 

Ό,τι και να διαλέξεις, θα το ευχαριστηθείς, ακόμα και μια απλή Caesar’s με το κολασμένο της μπέικον, παχύ-παχύ και σωστά ψημένο. Ακόμη, θα βρεις ενημερωμένη λίστα κρασιών και διάφορα σέξυ κοκτέηλς, για να αρχίσεις ή να ολοκληρώσεις το γεύμα σου, μαζί με χειροποίητο παγωτό και τη μοναδική πάβλοβα με κρέμα βιολέτας. Παιδιά, τον Σκουλά θα ήθελα να τον δω στην τηλεόραση, δεν θα τον βαριόμουν ποτέ.

 

unnamed (3)

 

Προτείνεται κράτηση, ειδικά τα Σαββατοκύριακα, που, πλέον, θα ανοίγει από το μεσημέρι.

 

unnamed (4)

 

Food Mafia, Φιλικής Εταιρείας 10 – πλ. Εσπερίδων, Γλυφάδα

 

 

 

No Comment

Post A Comment