Dutch baby, ανεπιτηδευτη ομορφια
Η αμερικανιά που δεν είχες στο χωριό σου, γι’αυτό πρέπει να δοκιμάσεις. Συνταγή εκτάκτου ανάγκης, σε φάση που και πόλεμος να γίνει, μπορείς να την ξεπετάξεις εύκολα. Αβγά, γάλα, αλεύρι – τα βασικά, δηλαδή – χτυπημένα όλα μαζί στο μπλέντερ, μαζί με το άρωμα που αγαπάς. Εγώ έβαλα κανέλα και μαύρο ρούμι.
Φτιάχνεις ένα σμούθι καλό και το ρίχνεις σε ταψάκι ή τηγάνι φούρνου, πάνω σε λίγες κουταλιές καυτό βούτυρο. Ψήνεις μονάχα 20 λεπτά, μέχρι να έχεις μια σέξυ, ανεπιτήδευτη επιφάνεια, σε χρυσαφί χρώμα. Σερβίρεις με μαρμελάδες, φρέσκα φρούτα, άχνη ζάχαρη, whatever, dude! Ψάξε βιντεάκια στο youtube ή συνταγές σε ξένα sites, για να γίνεις expert. Αλλά θα γίνεις και junkie, να το ξέρεις.
Εγώ το είδα εδώ . Τρώγεται καλύτερα ζεστό, αλλά είναι πολύ μαλακό και φρέσκο ακόμα και αρκετές ώρες αργότερα. Ξέχνα καλούς τρόπους και μαχαιροπίρουνα. Βάλτο στη μέση του τραπεζιού κι αρχίστε όλοι να το κόβετε άτσαλα, όπως γουστάρετε!
Όσο ψηνόταν, έκοψα 2 ροδάκινα και τα έβαλα σε τηγάνι με λίγη ζάχαρη και ρούμι και τα άφησα να καραμελώσουν.
Δεν είναι υπέροχο που κάθε τόπος έχει τις δικές του ”τηγανίτες”; Σκέψου το, το μίγμα είναι ίδιο και διαφέρει η εκτέλεση και η παρουσίαση. Το dutch baby νομίζω πως καπελώνει τα pancakes!
No Comment