Blog

Chefi The Restaurant: ενα εστιατοριο με χιουμορ

Σε μια ήσυχη και καταπράσινη γειτονιά τού Χαλανδρίου, άνοιξε το Chefi, πριν 4 χρόνια, ένα εστιατόριο που μοιάζει με χαρούμενο, φιλόξενο σπίτι με έναν υπέροχο, καταπράσινο κήπο, στο βάθος.

 

Το επισκέφτηκα για πρώτη φορά, πριν λίγες ημέρες, δεν ξέρω αν ήταν πάντα έτσι, θα σας περιγράψω τη δική μου εμπειρία με τα σημερινά δεδομένα. Μπήκα σε έναν απλό, μοντέρνο και ευχάριστο χώρο, που χωρίζεται σε δωμάτια. Προτίμησα να πάω Κυριακή, που ανοίγει από το μεσημέρι, για να το απολαύσω με φυσικό φωτισμό, και, επειδή είχε καλό καιρό, κάτσαμε στον κήπο. Πράγματι, στον εσωτερικό χώρο, ο φωτισμός ήταν ακριβώς όπως πρέπει: ξεκούραστος. Το καλό είναι ότι με τόσο ωραίο καιρό Νοέμβρη μήνα, μπορείς ακόμα να απολαύσεις τον εξωτερικό χώρο.

 

 

Οι πρώτες μου εντυπώσεις, σε συνδυασμό με τη θερμή υποδοχή, ήταν πάρα πολύ καλές και έγιναν ακόμα καλύτερες, όταν είδα τα σουπλά στο τραπέζι. Μη γελάτε, παιδιά, ζούμε σε μια εποχή ιδιαίτερα ανταγωνιστική για τους χώρους εστίασης, θεωρώ ότι πρέπει να τα προσέχουμε όλα και πως από τις λεπτομέρειες σε ένα μαγαζί, καταλαβαίνεις πολλά πράγματα. Όλοι προσπαθούν να υιοθετήσουν και να εξελίξουν ένα συγκεκριμένο στυλ και να καθιερωθούν μέσα από αυτό. Κάποιοι το πετυχαίνουν. Νομίζω πως το Chefi κάνει πολύ καλή δουλειά σε όλα τα επίπεδα και σίγουρα οι πρώτες λεπτομέρειες που συναντάς σε προδιαθέτουν για μια όμορφη γευστική εμπειρία.

 

 

Μέσα στις σημαντικές λεπτομέρειες, βάλτε και το κουβέρ. Όταν έρχεται στο τραπέζι σου ένα καλαθάκι με διάφορα φρέσκα ψωμάκια και κριτσίνια μαζί με βελούδινη φάβα, είμαστε σε καλό δρόμο.

 

 

Ο κατάλογος με εντυπωσίασε γιατί είχε πολύ λίγα πιάτα, σε σχέση πάντα με τα σημερινά μαγαζιά, που πήζουν τον κατάλογο με δεκάδες διαφορετικά μεταξύ τους πιάτα, ώστε να πιάσουν όλα τα γούστα και να κρατήσουν ενωμένες τις μεγάλες παρέες γύρω από ένα τραπέζι. Στο Chefi να ξέρεις ότι θα βρεις λίγα και, από ό,τι δοκίμασα, καλά πιάτα. Εννοείται πως απευθύνεται σε λάτρεις του καλού κρέατος, αλλά ακόμα κι αν είσαι χορτοφάγος, μπορείς να απολαύσεις μια πολύ ιδιαίτερη σαλάτα, σε απόλυτα χορταστικό μέγεθος, ένα ριζότο ή φρέσκες παπαρδέλες. Οπότε, με αυτή την έννοια, μπορείς να πας με όλη την παρέα σου, ακόμα κι αν έχετε διαφορετικά γούστα στο φαγητό, ακόμα κι αν κάποιος βρίσκεται σε δίαιτα. Αλλά σίγουρα, αξίζει να πας με κρεατοφάγους.

 

 

Πριν φτάσω σε συγκεκριμένα πιάτα, να σας μιλήσω για κάτι άλλο που ξεχώρισα σε αυτό το μαγαζί. Παρατηρώ ότι πολλά εστιατόρια, ειδικά τα λίγο πιο ακριβά, στα προάστια, προσπαθούν να βγάλουν προς τα έξω ένα απόλυτα επαγγελματικό προφίλ, στα social media, και πολλές φορές βγαίνει αυστηρό και απρόσωπο. Στο Chefi έχουν μια διαφορετική προσέγγιση. Τσαλακώνονται, τολμούν να έχουν σαν μότο το Fun & Fantastic και να ποζάρουν χορεύοντας. Και το σημαντικότερο είναι ότι αυτό που βλέπεις και εισπράττεις, από την παρουσία τού μαγαζιού στα σόσιαλ, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Δεν θα σε υποδεχτούν χορεύοντας, αλλά θα συναντήσεις ανθρώπους με πλατύ χαμόγελο, όχι σφιγμένους.

 

 

Το μενού, λοιπόν, μπορείς να το δεις και στο site τους και να πας προετοιμασμένος. Εμείς επιλέξαμε από τα ορεκτικά Kinoa Tricolore (τέλεια) και χοιρινά sliders. Τα οποία περίμενα να έρθουν σαν μερίδα, σε πιατέλα, αλλά ήρθαν κλεισμένα μέσα σε δύο μίνι μπεργκεράκια με αφράτο μπριός. Πολύ καλές επιλογές και πολύ χορταστικές, θα μπορούσα να φάω μόνη μου τα sliders σαν κύριο πιάτο, μαζί με λίγη σαλάτα.

 

Αλλά δεν σταματήσαμε εκεί, θέλαμε να δοκιμάσουμε και το κρέας στα κύρια πιάτα. Πήραμε Black Angus Burger και Picanha (πορτογαλική λέξη, που περιγράφει μια τριγωνική κοπή τού βοδινού κρέατος, από το οπίσθιο σημείο της ράχης τού ζώου) με τέλειες χειροποίητες τηγανητές πατάτες, πολύ λεπτές και τραγανές. Πολύ ωραίο το κρέας και ζουμερό, όπως πρέπει, αλλά μην ξεχάσεις να ζητήσεις το συγκεκριμένο ψήσιμο που θες, αν δεν το τρως πολύ κόκκινο. Γενικά, μπορείς να ρωτήσεις ό,τι θέλεις το ενημερωμένο προσωπικό και να καθοδηγηθείς σωστά, αν είσαι αναποφάσιστος.

 

 

Και εννοείται πως πήραμε και γλυκό. Δύο. Πώς να διαλέξεις μόνο ένα; Είναι ελκυστικές οι περιγραφές και βλέπεις ότι υπάρχει η διάθεση πειραματισμού και όποιος πειραματίζεται και δεν μένει στα κλασικά, σημαίνει ότι έχει ένα μεράκι, μια λαχτάρα, μια εσωτερική ανησυχία, που εκτιμάται πολύ από μέρους μου. Πήραμε ένα ιδιαίτερο, δικής τους έμπνευσης τιραμισού, με αφράτη κρέμα καφέ. Και μιλφέιγ με κρέμα πορτοκαλιού. Πολύ ωραίοι συνδυασμοί και πολύ επιτυχημένες οι κρέμες. Τους είπα μόνο ότι η ποσότητα της κρέμας και στα δύο πιάτα είναι πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με το τραγανό σημείο των γλυκών, είναι κάπως δυσανάλογο για μένα. Αλλά γούστα είναι αυτά. Οι κρέμες είναι ανάλαφρες, όσο γλυκές πρέπει, ιδανικές για το τελείωμα ενός γεύματος κρεατικών.

 

 

Chefi Grill – Περικλέους 31, Χαλάνδρι

 

 

No Comment

Post A Comment