Blog

Al ragù classico o vegetariano funky?

Αυτή την εβδομάδα, βρίσκουμε στην LIDL μια μεγάλη ποικιλία από ποιοτικά ιταλικά προϊόντα σε ειδικές τιμές και ταξιδεύουμε μέσω της γεύσης στην αγαπημένη γειτονική χώρα. Και ποιος Έλληνας δεν αγαπά το ιταλικό; Αλλά και ποιος Έλληνας δεν θα το ”πειράξει”; Βάζουμε συνέχεια το χεράκι μας σε όλες τις ξενόφερτες συνταγές και τις κάνουμε δικές μας και ποιος θα μας πει τι θα κάνουμε και πώς να το κάνουμε; Περί ορέξεως….

 

Τα cannelloni είναι αγαπημένο φαγητό, μας θυμίζει το παστίτσιο και σίγουρα όλοι μας το έχουμε συνηθίσει περισσότερο με κιμά και πλούσια τυρένια κρέμα επάνω. Ένα comfort food που ταιριάζει υπέροχα με τον καιρό και τα πρώτα κρύα. Όμως, όλα τα ζυμαρικά γίνονται με ένα κάρο τρόπους και αλίμονο αν στεκόμασταν σε ένα. Η ζωή είναι μικρή για να τρώμε τα κανελόνια μας μόνο με κιμά, τα θέλουμε ΚΑΙ με κιμά. Μην διστάσεις να κάνεις και τις δύο εκδοχές με ένα μόνο πακέτο. Θα μείνουν όλοι ευχαριστημένοι και εσύ μπορείς να τρως μια μπουκιά από το ένα ταψί και μια μπουκιά από το άλλο.

 

%ce%ba%ce%b1%ce%bd%ce%b5%ce%bb%ce%bf%ce%bd%ce%b9%ce%b1

 

Τον κιμά τον φτιάχνεις όπως έχεις συνηθίσει και σου αρέσει. Εγώ τσιγαρίζω κρεμμύδι, σκόρδο και ψιλοκομμένη πιπεριά πράσινη ή κόκκινη, έπειτα προσθέτω τον κιμά και μόλις ασπρίσει το κρέας και σκληρύνει, ρίχνω φρέσκια ντομάτα. Δεν τον κάνω πολύ κοκκινιστό στα κανελόνια και δεν τον αφήνω με πολύ ζουμί. Τον κάνω στεγνό, για να μπορεί να μπει καλά μέσα στα ζυμαρικά και καλύπτω την επιφάνειά τους με περισσότερη κόκκινη σάλτσα από κουτί, αραιωμένη με λίγο νεράκι, αντί για μπεσαμέλ. Τέλος πασπαλίζω με μπόλικο τριμμένο τυρί και ψήνω για μισή ώρα.

 

14671107_10210111276074088_1767011704792637664_n

 

Στο άλλο ταψί η διαδικασία και τα υλικά ήταν διαφορετικά. Πήγαινε στο μανάβικο της LIDL και διάλεξε ό,τι σου γυαλίσει στο μάτι. Η ποικιλία σε λαχανικά εποχής είναι πολύ μεγάλη και είναι όλα φρέσκα και λαχταριστά. Εγώ πήρα ραπανάκια, καρότα, μπρόκολο, κολοκυθάκια, πιπεριές Φλωρίνης και κρεμμυδάκια φρέσκα. Όλα αυτά τα έκοψα σε μικρά κομματάκια και τα σόταρα με αγελαδινό βούτυρο σε ένα φαρδύ τηγάνι. Όταν άρχισαν να μαλακώνουν, πρόσθεσα λίγη ήπια μουστάρδα και λευκό κρασί. Άφησα να βράσουν καλά και να μαλακώσουν, μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.

 

unnamed-6

 

Τέλος, πρόσθεσα μια υπέροχη κρέμα τυριού που βρήκα στο ψυγείο της LIDL. Λέγεται ΕΔΕΣΜΑ και βγαίνει σε 3 διαφορετικές γεύσεις. Εγώ διάλεξα αυτή με το χρένο (horseradish). Το χρένο είναι μια φθινοπωρινή ρίζα, που, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει και έλαιο μουστάρδας, που της προσφέρει ένα ελαφρώς πικάντικο άρωμα και αντίστοιχη γεύση. Έριξα, λοιπόν, την κρέμα τυριού μέσα στο τηγάνι, ανακάτεψα καλά με τα λαχανικά και γέμισα με αυτό το μίγμα τα κανελόνια μου. Ό,τι περίσσεψε το έστρωσα στην επιφάνεια και ολοκλήρωσα με τριμμένο τυρί. Έψησα επίσης για μισή ώρα.

 

unnamed-4

 

Άλλο φαγητό το καθένα, σου προσφέρει άλλες γευστικές εμπειρίες. Όμως, το γεμιστό ζυμαρικό, όπως και να είναι, είναι πάντα ελκυστικό.

 

No Comment

Post A Comment