Blog

5 Λογοι για να παρεις σπιτικο σνακ στην παραλια

Είμαι πολύ τζανκού και τρελαίνομαι με την ευκολία τού να παίρνεις κάτι έτοιμο απ’έξω, αλλά η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν το μετανιώνω όταν τρώω κάτι δικό μου, πάντα το απολαμβάνω περισσότερο και τις περισσότερες φορές αξίζει τον κόπο. Και ποιος είπε ότι τα δικά μας φαγητά είναι μόνο για να τα τρώμε στο σπίτι; Μπορούμε να τα βγάλουμε και εκτός και να τα απολαύσουμε στη θάλασσα, στο βουνό, στη φύση, σε κάθε βόλτα.
Ακολουθούν 5 λόγοι που είμαι σίγουρη ότι θα σε πείσουν να πάρεις το φαγητό σου πακετάκι. Πλέον, στην αγορά βρίσκεις πολύ εύκολα και πολύ οικονομικά σκεύη για πικ – νικ και θα το ευχαριστηθείς πραγματικά, ως εμπειρία.

1. Γιατί μπορείς να περάσεις μια ολόκληρη μέρα χωρίς να χαλάσεις ούτε 1€. Βέβαια, για τα υλικά που πήρες για τα σνακ έδωσες λεφτά, αλλά στο σούπερ μάρκετ, με μια προσεγμένη λίστα, μπορείς να αποφύγεις τα περιττά έξοδα. Στην καντίνα της παραλίας μπορεί να χαλάσεις παραπάνω από όσα φαντάζεσαι και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην το ευχαριστηθείς κι όλας. Εξάλλου, τα λεφτά για τα υλικά τα χάλασες εχτές. ΣΗΜΕΡΑ όλη μέρα δεν θα χαλάσεις ΤΙΠΟΤΑ.
2. Γιατί το σνακ που θα φτιάξεις ΕΣΥ και θα πάρεις μαζί σου στην παραλία, θα είναι ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΘΕΣ. Δεν θα χρειαστεί να ανοίξεις το – τις περισσότερες φορές – μπαγιάτικο σάντουιτς της καντίνας, για να αφαιρέσεις το ζαμπόν, που δεν θέλεις να βλέπεις ούτε ζωγραφιστό. Ούτε θα αναγκαστείς να συμβιβαστείς με κάτι κατώτερο από αυτό που έχεις λιγουρευτεί. Ούτε θα φλερτάρεις με τη γαστρεντερίτιδα, γιατί ας μη γελιόμαστε, δεν είναι όλες οι καντίνες αξιόπιστες. Δεν πας κάθε μέρα θάλασσα, ας είναι αυτή η μέρα ιδανική από κάθε άποψη.
3. Γιατί, αν είσαι όβερ 30, το σνακ στην παραλία σού θυμίζει τα παιδικά σου χρόνια. Τότε που θάβατε με τα αδέρφια σου το καρπούζι στην ακροθαλασσιά, για να παγώσει. Τότε που τύλιγε η μάνα σου το σάντουιτς σε 800 μέτρα σάνιτας. Τότε που μένατε στην παραλία μέχρι να δύσει ο ήλιος.
4. Γιατί το σπιτικό σνακ είναι κουλ, όπου και να το πάρεις, πόσο μάλλον στην εκδρομή. Δεν ξέρω γιατί, αλλά είναι, δεν βρίσκω ούτε έναν λόγο για να μην είναι. 
5. Γιατί το σπιτικό σνακ στην παραλία μπορεί να στηθεί σε εντελώς κινηματογραφικό σκηνικό και να το ευχαριστηθείς πέρα από τη γεύση. Ένα βαμβακερό τραπεζομάντιλο επάνω στην άμμο την ώρα που αρχίζει να πέφτει ο ήλιος. Διάφανα βάζα που γίνονται πολύχρωμα από τα διάφορα φρούτα και λαχανικά. Ένα ελαφρύ, δροσερό κρασί σε πλαστικά ποτήρια. Χαρούμενες χαρτοπετσέτες! Ένα ξεχωριστό αρτ ντε λα ταμπλ σε μπλε φόντο.
Και φτάνουμε στο ζουμί της υπόθεσης. Στο Filofron.com βρίσκεις healthy ελληνικά προϊόντα, που θα σε βοηθήσουν να ετοιμάσεις ελαφριά, χορταστικά και πολύ ενδιαφέροντα σνακς, που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα.
Για ρίξε μια ματιά στο gluten free τριβελάκι, aka fusilli, από ρεβιθάλευρο. Ναιναι, πολύ καλά άκουσες, πρόκειται για ένα πολύ ιδιαίτερο ζυμαρικό – όσπριο. Βράζει πολύ εύκολα σε 4′, δεν λασπώνει, στήνεται πολύ ωραία σε σαλάτες και ταιριάζει όοολα τα λαχανικά του κόσμου. Τα ΝΙΑΜΑ παρασκευάζονται στην Περατιά Αιτωλοακαρνανίας και η Golden Pure Series από ρεβιθάλευρο περιλαμβάνει τριβελάκι και πενάκι. Η δε συσκευασία είναι πολύ ψαγμένη και όμορφη.
Το τριβελάκι το έκανα σαλάτα. Αφού έβρασα τα ζυμαρικά, τα ανακάτεψα με λίγο ελαιόλαδο και ξύσμα lime. Τα έβαλα στο βαζάκι και από πάνω έριξα καλαμπόκι, μετά ντοματίνια κομμένα στη μέση και έπειτα ένα μίγμα που έφτιαξα με ανθότυρο, ρίγανη, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο. Ολοκλήρωσα με ωμό σπανάκι και έκλεισα το βαζάκι. Πώς σου φαίνεται για πικ – νικ;

No Comment

Post A Comment