Blog

Ψωμι μπιρας

Τι υπέροχο πράγμα το ζεστό ψωμί από τα δικά σου χέρια, αυτό που ζεσταίνει όλο το σπίτι, όσο ψήνεται και μετά κάθεσαι και το τρως όλο στο πόδι, αλείφοντας βούτυρο σε κάθε μπουκιά! Και τι ωραίο να μπορείς να το έχεις αυτό, χωρίς να κουραστείς με το ζύμωμα και χωρίς τη βαρετή αναμονή για το φούσκωμα.

 

Το ψωμί για να φουσκώσει θέλει μαγιά, η μπίρα έχει μαγιά, άρα η μπίρα φουσκώνει το ψωμί και μάλιστα χωρίς αναμονή.

 

 

Ρίχνεις στο μπολ 300γρ φαρίνα, 1 κοφτο κουτ. γλυκού αλάτι, διαφορα μυρωδικά που αγαπάς και ανακατεύεις. Αρχίζεις να ρίχνεις στο μπολ τη μπίρα, ανακατεύοντας παράλληλα με μια σπάτουλα, μέχρι να έχεις έναν κολλώδη χυλό, που δεν ζυμώνεται, σαν σφιχτή ζύμη κέικ. Θα πάρει λίγο παραπάνω από 1 κουτάκι μπίρα. Μεταφέρεις το μιγμα σε φόρμα στρωμένη με λαδόκολλα, το ραντίζεις με ελαιόλαδο και το πασπαλίζεις με τριμμένο τυρί. Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180, για 25′, μέχρι να ροδίσει καλά. Πάντα να αφήνεις τα ψωμιά και τα κέικ 10′ να σταθούν εκτός φούρνου, πριν τα κόψεις.

 

Τραγανό απ’έξω, αφράτο στο εσωτερικό, πικάντικο στη γεύση.

 

 

No Comment

Post A Comment