Blog

Χοιρινο μπουτι στη λαδοκολλα με καπνιστο τυρι

Είμαι σίγουρη ότι ο τίτλος και μόνο σού άνοιξε την όρεξη και το μυαλό σου πηγαίνει αμέσως σε ένα τρυφερό κομμάτι κρέατος στην αγκαλιά πλούσιας σάλτσας με λιωμένο τυρί. Αυτό ακριβώς είναι το σημερινό μου πιάτο, ένα νόστιμο ποίημα για το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου, αυτού του λατρεμένου μήνα με τις υποσχέσεις κάτω από τα αστέρια και το μαγικό φεγγάρι.
Τίποτα λιγότερο για τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού. Να περάσεις αυτό το Σαββατοκύριακο χωρίς μελαγχολία, να χαίρεσαι για τα όμορφα που έζησες και να βάλεις τα δυνατά σου για τα όμορφα που θα έρθουν με τη ”νέα χρονιά”. Σαν πρωτοχρονιά δεν είναι ο Σεπτέμβρης;

 

psonia
Μην ανησυχείς, δεν θα σε κουράσει πολύ αυτό το φαγητό, ούτε θα σου στερήσει πολύτιμο χρόνο από τις βουτιές σου. Μόνο να θυμηθείς να το βάλεις στη μαρινάδα του από την προηγούμενη μέρα. Πάρε το τρυφερό χοιρινό μπούτι από την LIdl, πλύνε το και βάλε το σε βαθύ μπολ μαζί με ελαιόλαδο, σκόρδο, δενδρολίβανο, ξύσμα λεμονιού, πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε λεπτές ροδέλες και μουστάρδα. Φρόντισε η μαρινάδα να είναι καλά ανακατεμένη και να σκεπάζει καλά το κρέας. Σκέπασε το μπολ με μεμβράνη και άσε το στο ψυγείο για αρκετές ώρες, ακόμα και όλη νύχτα.

 

unnamed
Μία ώρα πριν πεινάσεις ή πριν μαζευτεί η παρέα, βάλε το κρέας μαζί με τη μαρινάδα του σε βαθύ πυρίμαχο σκεύος στρωμένο με λαδόκολλα. Πρόσθεσε κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες και κυβάκια καπνιστού τυριού ΤΡΕΙΣ ΒΟΣΚΟΙ. Κλείσε τη λαδόκολλα και ψήσε το κρέας για 1 ώρα στους 180 βαθμούς. Αν θέλεις, άνοιξέ το τα τελευταία 10 λεπτά και γύρισε τον φούρνο στο grill, για να ροδίσει, αλλά δεν χρειάζεται πολύ, γιατί θα ξεραθεί το κρέας, εμείς θέλουμε να παραμείνει ζουμερό.

 

χοιρινο
Σέρβιρε με ρόκα, ντομάτα και βινεγκρέτ με το καλύτερό σου βαλσάμικο. Πιες και δροσερό κρασί ή φρέσκια λεμονάδα, τσούγκρισε το ποτήρι σου με χαρά και ευχήσου το επόμενο καλοκαίρι να περάσεις το ίδιο όμορφα και ακόμα καλύτερα!

 

No Comment

Post A Comment