Blog

Τρυφερo Carrot Cake με καρυδια και μπαχαρικα

Πήρα διάφορες ιδέες από sites του εξωτερικού και έβγαλα ένα mix συνταγών, που με ικανοποιεί στο αποτέλεσμα, αλλά ο δύσκολος κριτής δεν είμαι εγώ, – δεδομένου ότι και να μην ξαναφάω ποτέ στη ζωή μου Carrot Cake, δεν θα με πειράξει – αλλά ο Όθωνας, που λατρεύει το Carrot Cake και μας έχει πρήξει με το πόσο ωραίο το κάνει η μάνα του και πάρε τώρα να’χεις, Όθωνα!  Του άρεσε πολύ, λέει.

 

 

Φυσικά, θες οπωσδήποτε όλα αυτά τα ζεστά μπαχαρικά, που ταιριάζουν με τη γλύκα του καρότου (κανέλα, μοσχοκάρυδο, γαρύφαλλο, καρδάμωμο) και μπορείς να τα προσθέσεις κατά βούληση, αλλά όχι σε υπερβολική ποσότητα. Φυσικά, θες και ξύσμα πορτοκαλιού, που θα ενισχύσει το άρωμα του καρότου. Φυσικά, θες και καρύδια ή pecans, τόσο για το εσωτερικό όσο και για το στόλισμα εξωτερικά, πάνω από το frosting. Α ναι, θες και frosting. Δεν είναι απαραίτητο, αν είναι ζουμερό το κέικ, αλλά το θες! Το οποίο γίνεται πολύ εύκολα, χτυπώντας στο μίξερ τυρί κρέμα με λίγη άχνη ζάχαρη και κάποιο άλλο μπαχαρικό ή ξύσμα πορτοκαλιού και ελάχιστο από τον χυμό του. Ή και φιστικοβούτυρο, που το τόλμησα αυτή τη φορά και ταιριάζει καταπληκτικά.

 

 

 

Τρίψε 3 μεσαία καρότα, ανακάτεψέ τα με το ξύσμα ενός πορτοκαλιού και άσε τα στην άκρη. Σε ένα μπολ ανακάτεψε τα στερεά: 200γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του με 1 πρέζα αλάτι και τα μπαχαρικά της επιλογής σου. Σε ένα άλλο μπολ, χτύπα 3 αβγά με 200γρ. καστανή ζάχαρη και 200γρ λιωμένο βούτυρο, χλιαρό. Χτύπα καλά με αβγοδάρτη, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη όσο πιο πολύ γίνεται. Τώρα, πρόσθεσε μέσα σε αυτά τα υγρά το μίγμα των στερεών λίγο-λίγο, ενσωματώνοντας παράλληλα με σπάτουλα. Είναι πολύ καλύτερο αν κοσκινίσεις τα στερεά μέσα στο μίγμα, γίνεται πιο ομοιόμορφη η ζύμη και αφρατεύει όσο ψήνεται. Ρίξε μέσα σε αυτό το μίγμα και το τριμμένο καρότο και ενσωμάτωσε απαλά και τους ξηρούς καρπούς χοντροκομμένους. Ταιριάζει και η σταφίδα, αν θες να ρίξεις μέσα.

 

 

Προτίμησε τη μακρόστενη φόρμα, να βγει σαν φραντζόλα το κέικ. Άπλωσε καλά ένα κομμάτι λαδόκολλα, ρίξε τον χυλό και ψήσε σε προθεσμασμένο φούρνο στους 180 για 35 – 40′. Άσε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, πριν βάλεις το φρόστινγκ και κόψεις κομμάτι. Διατηρείται στο ψυγείο, αν βάλεις το φρόστινγκ, αλλά μπορείς να το κρατήσεις ξεχωριστά στο ψυγείο και να βάζεις λίγο σε κάθε κομμάτι που σερβίρεις, ώστε να κρατήσεις το κέικ σε θερμοκρασία δωματίου. Το Carrot Cake διατηρείται φρέσκο για αρκετές μέρες, αν είναι σκεπασμένο καλά.

 

 

1 Comment

  • Joanna

    Πάρε να χεις λέει! Χαχαχαχαχα!

Post A Comment