Blog

Το L’amico ειναι φιλος μας!

Ένας φίλος που κλείνει 3 νόστιμα χρόνια, σε ένα εξαιρετικό σημείο της λεωφόρου Σουνίου, το οποίο δεν αντιλαμβάνεσαι, αν είσαι διερχόμενος και απλά σταματάς για καφέ και πεϊνιρλί, όπως κάναμε εμείς πέρσι το καλοκαίρι, πηγαίνοντας για μπάνιο στο Σούνιο. Όμως, έχει δική του μια ολόκληρη παραλία με μεγάλη τραπεζαρία, για μεσημεριανό και βραδινό, και πολλέεες ξαπλώστρες στην άμμο, που ποτέ δεν είναι αρκετές τα σαββατοκύριακα του καλοκαιριού. Και δεν έχω ωραιότερο πράγμα το καλοκαίρι από τις πλαζ, που συνδυάζουν και καλό φαγητό, γιατί, ως γνωστόν, το κολύμπι ανοίγει την όρεξη, και είναι υπέροχο να μένεις στη θάλασσα μέχρι αργά και να κλείνει η μέρα σου σε ένα καλό τραπέζι με θέα τον ήλιο που χάνεται μέσα της (στη θάλασσα).

 

Πέρσι, λοιπόν, πιστεύαμε ότι το L’amico είναι για πίτσα και πεϊνιρλί μόνο και πάθαμε πλάκα με τα αφράτα ζυμάρια του, ψημένα στον κλασικό ξυλόφουρνο. Η πίτσα του είναι λεπτή, ιταλική, με εξαιρετικά υλικά, και σε πολύ καλό μέγεθος για 2 άτομα. Εκτός αν είσαι παραπολυπεινασμένος, δεν θα σε κρίνουμε.

 

Αργότερα, από ένα φίλο στο facebook, που αγαπάει πολύ το μέρος, έμαθα ότι το μενού τού L’amico είναι μεγάλο και διαθέτει πολλά περισσότερα πιάτα της ιταλικής κουζίνας, και της δημιουργικής μεσογειακής κουζίνας, γενικότερα. Γενικά, πρόκειται για απλές γεύσεις, πολύ κοντά στα ελληνικά γούστα, με πολύ προσεγμένα υλικά και όμορφη παρουσίαση. Και χορταστικές μερίδες. Οπότε, θέλησα να τα δω και να τα δοκιμάσω όλα! Την ημέρα που πήγαμε, δεν καταφέραμε να κάνουμε μπάνιο, γιατί μόλις φτάσαμε, σκοτείνιασε ο ουρανός και άρχισε να μπουμπουνίζει, οπότε αφιερώσαμε περισσότερο χρόνο στο τραπέζι!

 

 

Θέλεις νιόκι, θέλεις λινγκουίνι με γαρίδες και προσούτο, θέλεις ραβιόλι γεμιστό με σπανάκι και τυρί, θέλεις μοσχάρι σε σούβλα, θέλεις πολύχρωμες, τσαχπίνικες σαλάτες, που μπλέκουν λαχανικά με φρούτα εποχής, θέλεις λαχταριστά πορτομπέλλο γεμιστά με τυριά, θέλεις ρολλάκια πίτσας με μανιτάρια και προσούτο; Διάλεξε ό,τι θέλεις, σίγουρα θα σε χορτάσει και θα σου προσφέρει ένα νόστιμο χαμόγελο!

 

Η δική μας σαλάτα είχε επάνω ένα κομμάτι παναρισμένου κατσικίσιου τυριού chevre, φέτες φρέσκου ροδάκινου και καβουρδισμένα αμύγδαλα.

 

 

Κι επειδή μου αρέσει να προσέχω πολύ τις λεπτομέρειες σε ένα τραπέζι, να σας πω ότι ακόμα και το καλαθάκι με τα ψωμάκια και τα κριτσίνια στο κουβέρ ήταν καταπληκτικό, με ολόφρεσκα, ζεστά ζυμάρια σε μεγάλη ποικιλία.

 

 

Είχαμε την χαρά να έχουμε για λίγο τον σεφ, Ηλία Σιτινά, στο τραπέζι μας, που ανέλαβε την κουζίνα από την αρχή και μοιράστηκε μαζί μας όλη την φιλοσοφία του και την αγάπη του για αυτό το μαγαζί. Σίγουρα, ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα στην περιοχή, που έχουν κυρίως ψάρια και θαλασσινά, και διαθέτουν μια πιο κλασική φιγούρα.

 

 

Κοίτα το στήσιμο των πιάτων, πόσο λαχταριστό και χαρούμενο!

 

 

Λάτρεψα αυτή την κρούστα μπαχαρικών επάνω στις πατατούλες. Το κρέας εμείς το ζητήσαμε σχεδόν καλοψημένο, οι άνθρωποι είναι πολύ καλοί ψήστες, μην ανησυχείς!

 

 

Και θέλω να τονίσω ότι όλα αυτά τα πιάτα ετοιμάστηκαν χωρίς την παρουσία τού σεφ στην κουζίνα, εκείνος ήρθε πολύ αργότερα. Φαίνεται ότι διαθέτουν πολύ ικανή ομάδα μαγείρων και είναι δεμένοι μεταξύ τους.

 

 

Το τιραμισού και η πορτοκαλόπιτα επίσης φτιάχνονται στην ίδια κουζίνα και θυμίζουν πολύ σπιτικά γλυκά της μαμάς!

 

 

 

L’ amico, Λεωφόρος Σουνίου 21 – Π. Φώκαια 

 

 

No Comment

Post A Comment