Blog

Ταξιδευοντας σε νοστιμα πελαγη ευτυχιας

Αν γουστάρεις κανα ταξιδάκι, πήγαινε Νέα Ερυθραία να γευτείς νησιώτικη αλμύρα. Κι αν ακούγεται κάπως σουρεάλ όλο αυτό, ακόμα καλύτερα, πήξαμε στην άχαρη πραγματικότητα, εδώ μιλάμε για σπαρταριστά πελάγη ευτυχίας με βουνίσιο κλίμα, τι άλλο θες!

 

Το ‘Ταξιδεύοντας’ ξεκίνησε το ταξίδι του από το Κερατσίνι, πριν αρκετά χρόνια, αλλά τα τελευταία 3 η θάλασσά του βρέχει και τα βόρεια, προσφέροντας και εκεί ολόφρεσκους και καλομαγειρεμένους μεζέδες θαλασσινών και κάθε λογής ψάρια σε πρωτότυπα πιάτα, που ίσως δεν έχεις ξαναδοκιμάσει. Θέλουν να είναι πρωτότυποι και να βλέπουν τα έκπληκτα βλέμματα των θαμώνων, αλλά στην ουσία θέλουν να είναι ποιοτικοί, οπότε ακόμα και ένα απλό ψητό χταπόδι, που μπορείς να βρεις παντού, να είσαι σίγουρος ότι εκεί θα το βρεις ψημένο σωστά και μοσχοβολιστό, όπως του πρέπει.

 

Πήγα με τον Δημήτρη, ο οποίος ενθουσιάστηκε με την πρότασή μου, γιατί έχει πάει κι άλλες φορές και έχει μείνει απόλυτα ευχαριστημένος. Για εμένα ήταν η πρώτη φορά στο Ταξιδεύοντας, αλλά χάρηκα με το που πέρασα το κατώφλι. Γιατί ο χώρος είναι περιποιημένος, καθαρός, με πολύ σωστό φωτισμό για βράδυ – κάτι που προσέχω πάντα στα εστιατόρια, κάποιοι φωτισμοί είναι εκνευριστικοί ή ανύπαρκτοι και δεν βολεύουν την ώρα του φαγητού και της χαλαρής κουβέντας – και μας υποδέχτηκαν άνθρωποι με πλατύ και ειλικρινές χαμόγελο.

 

Ο κατάλογος πλήρης, με όσα ψαρικά και θαλασσινά λαχταρά η όρεξή σου, αλλά θα σου μιλήσουν και για κάποια έξτρα πιατάκια, που δεν θα δεις γραμμένα, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των υλικών. Δώσε προσοχή σε αυτά τα έξτρα, εμείς πήραμε κοκκάλι ψητό με λαδολέμονο και ήταν όνειρο μέσα στην απλότητά του. Γενικά, τα ψάρια και τα θαλασσινά, για να τα ευχαριστηθείς, δεν χρειάζονται πολλά υλικά και ένα κάρο μπαχαρικά, μόνο να είναι καλής ποιότητας και σωστά ψημένα/μαγειρεμένα. Στο Ταξιδεύοντας οι άνθρωποι είναι μάστορες σ’αυτά, δεν πρόκειται να βγεις λάθος στον τρόπο μαγειρέματος, ούτε θα εντοπίσεις κακή πρώτη ύλη.

 

%cf%84%ce%b1%ce%be%ce%b9%ce%b4%ce%b5%cf%8d%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b1%cf%82

 

Γενικά, το κοινό των βορείων προαστίων είναι πιο απαιτητικό και – ίσως – μεγαλύτερης ηλικίας, αλλά στο Ταξιδεύοντας πάνε και ξαναπάνε με οικογένεια και φίλους και αυτό σημαίνει πολλά. Ανάμεσά τους μπορεί να βρεις και σημαντικές προσωπικότητες από τον πολιτικό ή τον καλλιτεχνικό χώρο.

 

14910278_10210283997392013_8741427559434652177_n

 

Να δοκιμάσεις οπωσδήποτε ταραμοσαλάτα και κολασμένη στρειδοσαλάτα, ακόμα και αν δεν προτιμάς τα στρείδια. Είναι μαγειρεμένα μέσα σε μια υπέροχη σκορδάτη σάλτσα, που σε κάνει να θες να πιάσεις όλο το όστρακο και να το γλείφεις μέχρι να φύγει κάθε ίχνος αυτής. Εξαιρετική και η καραβιδόψιχα, τηγανισμένη μέσα σε κουρκούτι, σαν αφράτα μικρά λουκουμαδάκια, τα οποία βουτάς σε λιωμένο φρέσκο βούτυρο και πας απευθείας παράδεισο μέσω θαλάσσης. Α, να μην ξεχάσω και το μοναδικό καπνιστό σκουμπρί, που ίσως δεν έχεις φάει αλλού με αυτόν τον τρόπο και είναι εξαιρετικός μεζές για το κρασί ή το ούζο σου. Άλλος ένας πρωτότυπος μεζές ήταν τα ντολμαδάκια με γαύρο, μικρά και τσαχπίνικα. Από τα διάφορα χταπόδια, προτιμήσαμε το Χταπόδι Νώντα, μια κυκλαδίτικη συνταγή για απλό και λαχταριστό τηγανητό χταπόδι. Ακόμα και την ταπεινή ντοματοσαλάτα με φρέσκια κάπαρη, θα την αγαπήσεις. Γιατί όλα είναι προσεγμένα και σερβιρισμένα σωστά. Τα γλυκά είναι όλα χειροποίητα και θυμίζουν τα κυριακάτικα τραπέζια της μαμάς και της γιαγιάς.

 

14925396_10210268050633354_6252081333781052939_n

 

Να παρακολουθείς και τη σελίδα τους στο facebook, γιατί είναι παιχνιδιάρηδες και ξέρουν να σου ανοίγουν την όρεξη με τα posts τους και μην ξεχνάς ότι για την καλύτερη εξυπηρέτησή σου, μπορείς να κάνεις κράτηση γρήγορα και εύκολα εδώ. 

 

Ταξιδεύοντας στα βόρεια,  Ευαγγελιστρίας 36, Ν. Ερυθραία

No Comment

Post A Comment