Blog

Στην Ταρατσα του Bites & Wine

Θέλω πρώτα να κάνω μια μικρή εισαγωγή για τη νέα μου γειτονιά, στον Πειραιά, το Πασαλιμάνι. Όσοι με ακολουθείτε στα Social, σίγουρα γνωρίζετε ΤΑ ΠΑΝΤΑ για τη μετακόμιση και το νέο μου σπίτι. Ήρθα από τον Άλιμο, ήταν πολύ δύσκολο να δεχτώ να αλλάξω γειτονιά, τον Πειραιά δεν τον γνωρίζω καθόλου και τώρα είμαι σε φάση που προσπαθώ να συνηθίσω τα νέα δεδομένα. Αν έχεις άνδρα Πειραιώτη, βέβαια, όλα είναι πιο εύκολα. Το σπίτι μας στο κέντρο τού Πειραιά, όλα στα πόδια μας, η μυρωδιά της θάλασσας μπαίνει μέσα στο σπίτι μας, αν και δεν τη βλέπουμε από το μπαλκόνι, και φυσικά κοντά μας έχουμε και το Μικρολίμανο, σε φάση που μπορείς να πας με τα πόδια, αν δεν καίει ο ήλιος. Το βραδάκι είναι υπέροχα στο Μικρολίμανο, πολλοί Αθηναίοι το γνωρίζουν αυτό και πολλοί Πειραιώτες καμαρώνουν.

 

 

Ο Λευτέρης Λαζάρου είναι χρόνια στο Μικρολίμανο, με το Βαρούλκο του, και φέτος αποφάσισε να βάλει την τέχνη του σε ένα νέο εγχείρημα, το Bites & Wine, κάτω από την ίδια στέγη τού εμβληματικού Βαρούλκο. 

 

 

To Bites & Wine άνοιξε το σαλόνι του τον περασμένο χειμώνα και το καλοκαίρι μεταφέρθηκε πιο ψηλά, στην ταράτσα. Με θέα όλη τη μαρίνα, την περατζάδα και τον έναστρο ουρανό, και σύμμαχο το απαλό καλοκαιρινό αεράκι. Αν προσθέσεις ένα καλό κρασί και τις comfort νοστιμιές τού Λευτέρη Λαζάρου, έχεις μια υπέροχη βραδιά που σίγουρα θα μπει στις καλύτερες εστιατορικές εμπειρίες σου!

 

 

Μπορεί το Μικρολίμανο να το έχουμε συνδυάσει με ψάρια και θαλασσινά, αλλά ο Λαζάρου τολμά να φτιάξει ένα μενού με κρεατικά, που συνοδεύουν υπέροχα ένα καλό ροζέ ή ένα δυνατό κόκκινο κρασί, από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα. Το όνομά του αρκεί για να σε πείσει, σίγουρα τα πιάτα του είναι καλομαγειρεμένα και αποτελούνται από εξαιρετικά υλικά, είτε έχουμε να κάνουμε με ψάρι είτε με κρέας, οπότε αρκεί να αφιερώσεις ένα βράδυ για μια δοκιμή και ίσως το Bites & Wine μπει στην καρδιά σου, όπως το Βαρούλκο. 

 

 

Μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου, μπορούμε να χαρούμε την ταράτσα και μετά επιστρέφουμε πάλι στο κομψό σαλόνι. Αξίζει να ζήσεις μια τέτοια βραδιά εκεί πάνω, μόνο να πάρεις ένα μπουφανάκι μαζί σου! Όλα τα άλλα, θα τα φροντίσουν ο σεφ κι ο σομελιέ. Ο κατάλογος έχει πολλές επιλογές και τα περισσότερα πιάτα θα σου θυμίσουν τη μαμά και τη γιαγιά, αλλά στο λίγο πιο υψηλού επιπέδου. Αξίζει να δοκιμάσεις ένα ολοκληρωμένο μενού, που τρέχει αυτήν την περίοδο, με 38€/ άτομο (χωρίς το κρασί), αποτελούμενο από 4 πιάτα + 1 επιδόρπιο.

 

 

Εννοείται πως το μενού ξεκινάει με Carpaccio βόειο βιολογικό με μαγιονέζα κρεμμυδιού, πίκλες και σιναπόσπορο, αλλά εγώ αγάπησα περισσότερο το επόμενο πιάτο, ένα μοσχομυριστό πεϊνιρλί με τραγανές άκρες, γεμιστό με μοσχαρίσιο ταρτάρ. Συνεχίζεις με τα υπερκαταπληκτικά, τρυφερά μοσχαρίσια κεφτεδάκια με μελωμένο κριθαράκι, και ένα ανοιχτό σουβλάκι με ψαρονέφρι στο ποτήρι, με σος γιουρτιού και φέτες ωμού κρεμμυδιού και ντομάτας on top. Το επιδόρπιο είναι εντυπωσιακό και ελαφρύ στη γεύση. Και αποδεικνύει πως τα φαινόμενα απατούν. Στην όψη μοιάζει με κλασικό μπέργκερ, αλλά είναι ένα ΓΛΥΚΟ μπέργκερ, που τρώγεται, φυσικά, με τα χέρια, σαν τα κλασικά, πρόστυχα μπέργκερς που όλοι λατρεύουμε! Αποτελείται από ένα μεγάλο, αφράτο Choux γεμιστό με μους equatoriale Valrhona 55%, που μοιάζει με μπιφτέκι, ganache framboise, που μοιάζει με κέτσαπ, και ζελέ mango-passion σε λεπτή φέτα, που μοιάζει με τσένταρ!

 

 

Τα κρασιά, που συνόδευσαν το δείπνο, με αγαπημένο μου το ροζέ, το οποίο κράτησα μέχρι το τέλος (συγγνώμη που δεν ακολουθώ τους κανόνες με τα κρασιά στο φαγητό και δεν είμαι η κατάλληλη να μιλήσω για αυτά):

1. Belstar, “Cult” Extra Dry, Prosecco DOC Valdobbiadene
2. Domaine La Croix, Cru Classe, “Irresistible”, Cotes De Provence AOC, (Grensche Noir, Cinsault, Mourvedre, Tibouren)
3. Agricola Pra, “La Morandina”, Valpolicella Superiore DOC (Corvina, Corvinone, Rodinella, Oseleta)

*συγγνώμη που οι φωτογραφίες δεν είναι δικές μου, αλλά δεν έβγαιναν καλές στο σκοτάδι, και δεν ήθελα να υποβαθμίσω την ομορφιά των πιάτων

 

Bites & Wine, Ακτή Κουμουνδούρου 54 – Μικρολίμανο (rooftop)

Ανοιχτά Δευτέρα – Σάββατο, από τις 19:30

 

 

No Comment

Post A Comment