Blog

Σουπα λαχανικων με τορτελινι

Ναι, θα ήθελα κάθε μέρα να τρώω ζυμαρικά, εξάλλου δεν τα βαριέσαι ποτέ, με τόσες επιλογές για συνδυασμούς. Άσε τη φαντασία σου ελεύθερη και μη διστάσεις να κάνεις τα αγαπημένα σου ζυμαρικά ακόμα και σούπα, κάτι πολύ διαδεδομένο στις διεθνείς κουζίνες. Μην αρκεστείς, όμως, στα πολύ μικρά ζυμαρικά για σούπες, διάλεξε αυτή τη φορά ένα τορτελίνι γεμιστό με τυριά, προσούτο ή κρέας, για μεγαλύτερη απόλαυση.

 

%cf%88%cf%8e%ce%bd%ce%b9%ce%b1

 

Οι σούπες είναι σαν τις σαλάτες, βάζεις μέσα ό,τι θες και ό,τι έχεις. Προσωπικά, αποφεύγω τους έτοιμους ζωμούς, οπότε η σούπα μου αυτή τη φορά είχε 100% γεύση φρέσκων λαχανικών και σε κάθε μπουκιά απολάμβανες την πλούσια γέμιση κρέατος των τορτελίνι, που βρήκα στην LIDL. Την επόμενη φορά, θα προτιμήσω, όμως, τα φρέσκα, από το ψυγείο, αφού υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Η εμπειρία του φρέσκου ζυμαρικού είναι πάντα απολαυστικότερη.

 

Αυτή η σούπα θα γίνει αρκετές φορές φέτος και δεν θα διστάσω να βάλω ακόμα περισσότερα λαχανικά, ανάλογα και με τη διαθεσιμότητα. Να προτιμάτε τα φρέσκα και αυτά που είναι στην εποχή τους. Το μανάβικο της LIDL είναι πάντα απόλυτα ενημερωμένο.

 

%cf%83%ce%bf%cf%8d%cf%80%ce%b12

 

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα έβαλα λίγο ελαιόλαδο μαζί με φρέσκο βούτυρο να κάψουν και τσιγάρισα 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο και 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδου κομμένη σε φετούλες. Πρόσθεσα καρότα κομμένα σε λεπτές ροδέλες, πατάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους και χρωματιστές πιπεριές σε ακανόνιστα μικρά κομμάτια. Άφησα να τσιγαριστούν καλά και έσβησα με λίγο λευκό κρασί. Πρόσθεσα ελάχιστη πικάντικη μουστάρδα και ανακάτεψα καλά, μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά. Έπειτα, κάλυψα τα λαχανικά με μπόλικο βραστό νερό, πρόσθεσα αλάτι, πιπέρι, γλυκό μπούκοβο και μανιτάρια και τα άφησα όλα μαζί να βράσουν, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς τα λαχανικά.

 

8-10 λεπτά πριν γίνει η σούπα, ρίξε μέσα και τα τορτελίνι και άφησε να δέσει η σούπα, με προσοχή να μην εξατμιστεί εντελώς το νερό, να μείνει μπόλικο, γιατί αργότερα θα το πιουν τα ζυμαρικά. Πριν σβήσεις τη σούπα, ρίξε μέσα και λίγο παγωμένο φρέσκο βούτυρο και ανακάτεψε ελαφρά, μέχρι να διαλυθεί και να βοηθήσει στο δέσιμο.

 

%cf%83%ce%bf%cf%8d%cf%80%ce%b11

 

Σέρβιρε στα αγαπημένα σου μπολ με ένα βραστό αβγό επάνω – πολύ hot τάση στο διεθνές instagram και φρέσκα φύλλα σπανακιού. Εννοείται μπορείς να προσθέσεις και τραγανό μπέικον ή/και κρουτόνς. Αλλά διαλέγοντας γεμιστά ζυμαρικά, είσαι πλήρης από όλες τις απόψεις!

 

No Comment

Post A Comment