Blog

Σοκολατοπιτα με 3 υλικα & cream cheese on top

Επειδή, προς το παρόν, δε βλέπω να πηγαίνουμε θάλασσα και να φοράμε τα μπικίνι μας και να μαυρίζουμε, ας φορέσουμε τα φλοράλ μας μέσα στο σπίτι, να καλέσουμε 2 φίλους στη βεράντα και να φτιάξουμε ένα ΩΡΑΙΟ (με έμφαση) γλυκό να το τσακίσουμε όλοι μαζί παρέα.

Σου έχω πανεύκολη σοκολατόπιτα χωρίς ζάχαρη και αλεύρι, μόνο με 3 βασικά υλικά. Μαύρη σοκολάτα, φιστικοβούτυρο, αβγά. Αν θέλεις κάποιο μυρωδικό, ξηρούς καρπούς, λικέρ, κλπ, είναι δικά σου, εγώ σου δίνω τη βασική συνταγή.

 

 

Εγώ την έφτιαξα σε ατομικά μπολάκια, αλλά θα την προτιμούσα, τελικά, σε επίπεδο σχήμα, έπρεπε να τη βάλω σε ταψάκι, γιατί μοιάζει με μπράουνις. Για ένα μικρό ταψάκι (ανάλογα πόσο λεπτή θα γίνει), θα χρειαστείς 200γρ. μαύρη σοκολάτα 72% κακάο, 150γρ. φιστικοβούτυρο χωρίς ζάχαρη, 2 ολόκληρα αβγά και 1 ασπράδι. Λιώνεις την σοκολάτα μαζί με το φιστικοβούτυρο, την αποσύρεις από τη φωτιά να πέσει λίγο η θερμοκρασία της, και την ενσωματώνεις απαλά στα πολύ καλά χτυπημένα αβγά. Το μίγμα θα σφίγγει όσο ανακατεύεις. Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20′.

 

 

Εννοείται πως τρώγεται σκέτη ή τη σερβίρεις με κλασικό παγωτό βανίλια ή με ό,τι άλλο γουστάρεις, αλλά δες και τη δική μου εκδοχή. Χτύπησα light φιλαδέλφεια στο μούλτι μαζί με μπόλικα αποξηραμένα cranberries. Αν είναι σφικτό το μίγμα και δυσκολεύεται το μούλτι σου, πρόσθεσε λίγο γάλα. Άσε την κρέμα στο ψυγείο να παγώσει καλά, πριν τη σερβίρεις με τη σοκολατόπιτα. Εξαιρετικός συνδυασμός!

 

 

No Comment

Post A Comment