Blog

σαντουιτς: ενα ολοκληρο γευμα μονο του

Κι εδώ θα σου δείξω, με λίγα και πολύ απλά βήματα, πώς μπορείς να κάνεις ένα σάντουιτς ολόκληρο γεύμα, κυρίως γιατί βαριέσαι να φτιάξεις ένα ολόκληρο γεύμα, αλλά και γιατί μπορεί να βαριέσαι να πας σουπερμάρκετ και να μην έχει και πολλά πράγματα το ψυγείο σου, βρε αδερφέ! Αυτά είναι βγαλμένα απ’τη ζωή (μου).

 

Τα λατρεύω τα σάντουιτσιζ, μπορώ να ζήσω μόνο με αυτά. Όταν λέμε σάντουιτς, εννοούμε το άψητο και με οποιοδήποτε ψωμί λαχταράει η όρεξή μας. Αν και έχουν γίνει μόδα και κάποια open sandwiches με ζεστό ψωμί, αλλά τελοσπάντων, καταλάβατε τι εννοώ. Το πατημένο στην τοστιέρα λέγεται τοστ, κι ας μην είναι με τετράγωνο ψωμί του τοστ, ας είναι και με μπαγκέτα. Άπαξ και πατηθεί στην τοστιέρα, λέγεται τοστ. Πάει αυτό.

 

Όταν έχεις χρόνο και διάθεση και περιθώριο να πάρεις μερικές θερμίδες ακόμα, φρόντισε να αγοράσεις 1 πακέτο φιστίκια αράπικα, αλατισμένα ή μη, γιατί θα φτιάξεις φιστικοβούτυρο. Αχ ναι, αυτό το μυρωδάτο άλειμμα που δίνει τσαχπινιά ακόμα και στα πιο βαρετά σάντουιτσιζ. Αυτό που ταιριάζει και με γλυκά και με αλμυρά.

 

Με 400γρ. φιστίκια θα βγάλεις 1 μικρό βαζάκι, αρκετό είναι, μην παίρνεις θάρρος, δεν τσεκάρω καν πόσες θερμίδες έχει, δεν θα το αντέξω. Αλλά ένα βαζάκι τι ψυχή έχει;

 

Βάλε τα φιστίκια στο μπλέντερ μαζί με 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο ή φιστικέλαιο και ένα μυρωδικό που αγαπάς, εγώ έβαλα μερικά φύλλα φρέσκου βασιλικού, αλλά μπορείς να βάλεις μέλι, αν το προτιμάς ή και τα δύο, ποιος θα σου πει όχι; Χτύπα τα οπωσδήποτε για 3 λεπτά σε δυνατή ένταση, μέχρι να γίνουν όλα αλοιφή, δεν θέλουμε να έχει μέσα κομματάκια, γι’αυτό άλλωστε το λέμε και -βούτυρο. Μόλις πέσει λίγο η θερμοκρασία του, βάλτο σε βαζάκι και φύλαξέ το στο ψυγείο, νομίζω διατηρείται αρκετό καιρό – εμένα δεν έμεινε αρκετό καιρό.

 

Τώρα. Επιστρέφουμε στο σημερινό μας σάντουιτς, μια ιδέα που μου ήρθε έτσι ξαφνικά και την ευχαριστήθηκα αρκετά, γιατί να μην στην πω κι εσένα να την ευχαριστηθείς κι εσύ, μαλωμένοι είμαστε;

 

13510806_10209039690005106_7796377886470553544_n

 

Πάρε τυρί φιλαδέλφεια, που είναι ελαφρύ και δροσερό, και ρίξε του μέσα ψιλοκομμένο αγγούρι και ψιλοκομμένες χρωματιστές πιπεριές για ακόμα περισσότερη δροσιά. Και λίγο πιπεράκι για την αψάδα. Πάρε ψωμί της αρεσκείας σου και άπλωσε λίγο φιστικοβούτυρο και στις δύο πλευρές, έπειτα το μίγμα με το φιλαδέλφεια και τέλος βάλε ένα αλλαντικό. Εγώ λάτρεψα την καπνιστή μπριζόλα ”Αγροικιά” από τα Lidl, παρόλο που δεν αγαπώ ιδιαίτερα τα αλλαντικά. Αυτή είναι όσο ελαφριά πρέπει, κομμένη σε ιδανικό μέγεθος και πάχος!

 

f7dd9bc4-3d44-43bc-aad2-ffdaba28fff3

No Comment

Post A Comment