Blog

Πιπεριες γεμιστες με κιμα και φετα

unnamed (2)

 

Την αμαρτία μου θα την πω. Στα γεμιστά το βγάζω το ”απ’έξω” τις περισσότερες φορές, γιατί δε μου αρέσει η φλούδα της ντομάτας και γιατί, συνήθως, τα κάνουν χοντροκομμένα και δεν έχουν ψηθεί καλά εξωτερικά, με αποτέλεσμα να είναι σκληρά και να μη λιώνουν στο στόμα.
Φυσικά, αν τα φτιάξω εγώ η ίδια, τα κάνω όπως θέλω και αυτό που θέλω εγώ μπορεί να είναι και αυτό που θέλετε εσείς, οπότε το μοιράζομαι.
Αυτή την εβδομάδα βρήκα στην LIDL μικρές πράσινες πιπεριές, που μοσχοβολάνε. Αν είναι μικρή η πιπεριά ψήνεται πιο γρήγορα και εύκολα, άρα δεν πρόκειται ποτέ να βγει χοντροκομμένη και σκληρή. Λατρεύω τη μυρωδιά της πράσινης πιπεριάς, αυτό το πικάντικο στοιχείο που διαθέτει. Αγόρασα επίσης κιμά, για να φτιάξω κεφτεδάκια που λαχτάρησα, αλλά η συσκευασία διαθέτει παραπάνω προϊόν στην ίδια τιμή, οπότε φτάνει για να φτιάξω και τα κεφτεδάκια και τις γεμιστές πιπεριές, που εμπνεύστηκα!

 

1

 
Τα γαλακτοκομικά Γάλπο δεν λείπουν ποτέ από το ψυγείο μου, ειδικά από τότε που επισκεφτήκαμε τη μονάδα παραγωγής και τους γνωρίσαμε από κοντά. Η φέτα τους είναι μεγάλη αγάπη και απαραίτητο αξεσουάρ για κάθε καλοκαιρινό φαγητό. Αυτή τη φορά, δεν θα είναι δίπλα στις γεμιστές πιπεριές, στο πιάτο, αλλά μέσα.
Σκέφτηκα να τις γεμίσω με κιμά, φέτα και διάφορα κίτρινα τυριά. Τον κιμά τον έκανα κοκκινιστό, με φρέσκια ντομάτα, φυσικά, αλλά ελαφρύ, δεν πρέπει να έχει πολλά ζουμιά. Οπότε για 300γρ. κιμά αρκούν 2 ζουμερές ντομάτες.
Φτιάχνεις τον κιμά με τον παραδοσιακό τρόπο, δηλαδή, απλά τον κάνεις πιο στεγνό. Τσιγαρίζεις λίγο κρεμμύδι σε ελαιόλαδο, έπειτα προσθέτεις τον κιμά, τον ανακατεύεις μέχρι να ασπρίσει και να σφίξει ελαφρώς το κρέας κι έπειτα ρίχνεις τις ντομάτες άτσαλα κομμένες – μην κουραστείς, έτσι κι αλλιώς θα λιώσουν αμέσως και θα γίνουν σάλτσα.

 

unnamed (1)

 

Προσθέτεις λίγο σκόρδο – όχι τριμμένο, γιατί βαραίνει το φαγητό, να το κόβεις σε κοντρά κομμάτια – και τα μεσογειακά μυρωδικά που αγαπάς. Πάντα στον κοκκινιστό κιμά βάζω κανελογαρύφαλα και μπαχάρι, αλλά σε αυτό το φαγητό έβαλα απλά ρίγανη και γλυκιά πάπρικα.
Δεν θέλει πάνω από 20-25 λεπτά για να γίνει ο κιμάς στη σάλτσα του. Αποσύρεις από τη φωτιά και ρίχνεις μέσα στο σκεύος φέτα χοντροκομμένη, ανακατεύεις ελαφρώς και γεμίζεις με αυτό το μίγμα τις ανοιχτές πιπεριές. Καλύπτεις με μπόλικα τριμμένα τυριά, ραντίζεις όλο το ταψί με ελαιόλαδο και ψήνεις στο φούρνο για μισή ωρίτσα περίπου.
Μπορείς να απολαύσεις τις πιπεριές σου με μια σάλτσα γιαουρτιού με δυόσμο από πάνω και, φυσικά, λευκό κρασί από το ψυγείο!

 

Ξέρετε, η ευτυχία δεν βρίσκεται μόνο στο τελικό πιάτο που έχεις μπροστά σου, αλλά σε όλη τη διαδικασία. Η ευτυχία ξεκινά από τη στιγμή που αντικρίζεις στο σούπερ μάρκετ ένα ολόφρεσκο και λαχταριστό υλικό, τόσο όμορφο που σε εμπνέει για ένα κάρο μαγειρέματα. Γι’αυτό αγαπώ τα ψώνια στην LIDL. Μου προσφέρουν πάντα το καλύτερο!

 

No Comment

Post A Comment