Blog

Περι Γης: σε καποιες γειτονιες, ο μαναβης ειναι αλλιως

Δεν είναι υπερήλικας μουστακαλής ούτε έχει ιστορίες να σου πει από τα νιάτα του στο χωριό, δεν έχει στο μαγαζί του μόνο τα κλασικά φρούτα και λαχανικά και δεν βιάζεται να πάρει σύνταξη. Ο μανάβης στο κέντρο της Βούλας είναι πιο προχώ, φοράει exotic ποδιά και σερβίρει smoothies με matcha tea. Για την ακρίβεια, οι μανάβηδες είναι 2 και είναι δροσεροί και χαριτωμένοι σαν φρέσκα ραπανάκια. Τα νιάτα τους τα ζουν στην πόλη, το δικό τους χωριό, και είναι αποφασισμένοι να μας φέρουν πιο κοντά στη γη και τα πλούσια δώρα της.

 

 

 

 

Ο Κώστας και ο Χρήστος είναι φίλοι και αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, πριν 1 χρόνο, και να ανοίξουν τον δικό τους παράδεισο επί γης. Ένα υπέροχο μανάβικο – grocery bar, όπως το αποκαλούν, το οποίο σου προσφέρει αυτό ακριβώς που λέει: φρούτα και λαχανικά εποχής, τα οποία σερβίρονται και μέσα σε σαλάτες, χυμούς, smooties, μπάρες δημητριακών και ελαφριές tortillas, ώστε να μπορείς να τα βάλεις στην καθημερινότητά σου και σε κάθε ώρα της.

 

 

Ο Κώστας μού λέει: ”Πολύ θα ήθελα να με πάρει τηλέφωνο ένας εργαζόμενος και να μου ζητήσει να του πάω delivery στη δουλειά 2 μήλα, ας πούμε.” Χαίρονται όταν βλέπουν τον κόσμο να βάζει όλο και περισσότερο στη ζωή του τα καλά της γης, όταν βλέπουν να εξαπλώνεται η φιλοσοφία του φρούτου και του λαχανικού, όταν ο κόσμος δίνει περισσότερο χώρο στη φύση και την κάνει ένα με το σώμα.

 

 

Αυτή είναι η δική τους φιλοσοφία, γι’αυτό αποφάσισαν να μην περιοριστούν μόνο στην πώληση από το καφάσι, αλλά να δημιουργήσουν και ένα μικρό, χαριτωμένο bar στο κέντρο του μαγαζιού, όπου ετοιμάζονται καθημερινά όλα τα δυναμωτικά πιάτα και ποτήρια. Στα συν, βάλε και τον εκλεκτό καφέ τους. Ο Χρήστος ήταν πολλά χρόνια πίσω από το bar – κανονικό bar – και γνωρίζει τα πάντα για τον καφέ, οπότε θέλει να σερβίρει το καλύτερο και έχει και τα σωστά κονέ. Πίσω από αυτό το χρωματιστό μπαράκι θα βρεις και την αγαπημένη food blogger Άρτεμις Τσίπη του worderfoodland.gr!

 

 

Φαντάσου, λοιπόν, να μπεις στο μανάβικο και ο μανάβης να είναι στην ηλικία σου ή, ακόμα καλύτερα, να είναι 30 χρόνια μικρότερός σου και να σε κάνει να ξανανιώσεις με τη φρεσκάδα του και τις μοντέρνες του δημιουργίες. Για να μην παρεξηγηθώ, αγαπώ το κλασικό, το παλιό, αυτό που κουβαλά ιστορία, και σέβομαι την εμπειρία και τις γνώσεις, αλλά αγαπώ την εξέλιξη, το φρέσκο, το όραμα και το πείσμα που βλέπω στα μάτια 2 νέων επιχειρηματιών. Επίσης, είμαι κατά των στερεοτύπων που θέλουν πίσω από κάποια επαγγέλματα να βρίσκονται συγκεκριμένες φιγούρες ανθρώπων.

 

 

 

 

Ο Χρήστος και ο Κώστας δεν αρκούνται στο εμπόριο, παράγουν οι ίδιοι πολλά από τα είδη που βρίσκονται στο μανάβικο, στο κτήμα τους στο Κορωπί, οπότε γνωρίζουν όλα τα στάδια από την παραγωγή στην κατανάλωση, κάτι που με κάνει να τους εμπιστεύομαι ακόμα περισσότερο. Γενικά, στο κατάστημά τους θα βρεις πράγματα που δύσκολα βρίσκεις αλλού, όπως φρέσκια τρούφα. Και εκτός από τα φρέσκα είδη, υπάρχουν και τυποποιημένα προϊόντα delicatessen, προσεκτικά διαλεγμένα, από παραγωγούς ανά την Ελλάδα.

 

 

Μπορεί η Βούλα σε κάποιους να φαίνεται κάπως μακριά ή να μην τη γνωρίζουν καν ως περιοχή, αλλά το Περί Γης εξυπηρετεί ένα μεγάλο κομμάτι των Νοτίων Προαστίων, έχουν πελάτες που έρχονται από Βάρη έως Γλυφάδα και τα παιδιά προσπαθούν να εξυπηρετούν με το delivery όσες περισσότερες περιοχές μπορούν. Στον υπέροχο δρόμο της Βασιλέως Παύλου υπάρχει πολύ καλή αγορά, γενικά, με μαγαζιά που ξεφεύγουν από το συνηθισμένο, και είναι πολύ αισιόδοξο όλο αυτό, κυρίως γιατί τα καλύτερα και πιο ψαγμένα μαγαζιά έχουμε συνηθίσει να τα συναντάμε στο κέντρο της Αθήνας. Αν μένεις προς Βούλα, σίγουρα είσαι πολύ τυχερός!

 

 

 

 

Περί Γης Grocery Bar, Λεωφ. Βασ. Παύλου 105 – Βούλα

 

No Comment

Post A Comment