Blog

Παστιτσιο στο πηλινο, με κριθαρακι και μπεσαμελ καροτου

Λοιπόν, σκεφτείτε τι χρειάζεται ένα παστίτσιο για να λέγεται παστίτσιο. Ένα ζυμαρικό, ένα κρεατικό σε σάλτσα και αφράτη μπεσαμέλ. Και στις 3 αυτές κατηγορίες μπορείς να παίξεις με πολλά είδη, δεν χρειάζεται να κολλάς σε όσα έχεις συνηθίσει από παιδί. Ζυμαρικό είναι και το κριθαράκι, όχι μόνο τα χοντρά μακαρόνια. Κρέας είναι και το λουκάνικο, όχι μόνο ο κιμάς. Η μπεσαμέλ μπορεί να γίνει και με πολτοποιημένα λαχανικά μέσα στο γάλα και δεν χρειάζεται να είναι πάντα λευκή!

 

 

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, καταλήγουμε να έχουμε ένα πιάτο πολύ ξεχωριστό που σίγουρα θα ξετρελάνει τους αγαπημένους μας! Δηλαδή, από τη μια λες ότι είναι τόσο καλό που δεν θέλω να το μοιραστώ με κανέναν και από την άλλη λες ότι είναι τόσο καλό που θέλω να το μοιραστώ με όλο τον κόσμο!

 

Βράσε πρώτα το κριθαράκι al dente, παράλληλα σε ένα φαρδύ τηγάνι ζέστανε ελαιόλαδο και ρίξε μέσα χωριάτικο λουκάνικο ψιλοκομμένο. Όχι μόνο του. Μαζί με κολοκυθάκια σε κυβάκια, χρωματιστές πιπεριές ψιλοκομμένες, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη στη μέση και μερικά ντοματίνια ολόκληρα. Ανακάτευε συνέχεια, μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν όλα τα υλικά. Πρόσθεσε λίγο νερό από το ζεστό κριθαράκι και συνέχισε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά και να φτιάξουν μια ωραία, ζουμερή σάλτσα, αλλά να μην λιώσουν εντελώς. Πρόσθεσε το κριθαράκι μέσα στο τηγάνι, ανακάτεψε λίγο και άσε τα όλα μαζί να πάρουν μια βράση. Απόσυρε από τη φωτιά και φτιάξε τη μπεσαμέλ.

 

 

No Comment

Post A Comment