Blog

Παστα πιπεριας Φλωρινης

Τρελαίνομαι για αυτές τις γρήγορες σάλτσες, που μπορώ να φυλάξω στο ψυγείο μου, σε βαζάκια, και να βάζω σε όλες μου τις σαλάτες και τα ζυμαρικά, όταν θέλω να φάω κάτι γρήγορα. Η συγκεκριμένη πάστα έχει έντονο άρωμα και μπορεί να κάνει ενδιαφέρον ακόμα και το πιο βαρετό πιάτο. Μπορείς να τη βάλεις σε ζυμαρικά, πατατοσαλάτα, σε κάθε πράσινη σαλάτα, σε όσπρια, να τη σερβίρεις σε καναπεδάκια ή να την αλείψεις στο σάντουιτς. Με μια φέτα γαλοπούλα και λίγο μαρούλι έχεις ολόκληρο γεύμα.

 

 

Ψήσε τις πιπεριές με λίγο ελαιόλαδο στους 180, μέχρι να ζαρώσουν και να ξεροψηθούν. Μόλις κρυώσουν και μπορείς να τις πιάσεις, άνοιξέ τις, αφαίρεσε τα σποράκια και προσπάθησε να τις ξεφλουδίσεις λίγο, αν πιστεύεις ότι η φλούδα σού προκαλεί δυσπεψία.

 

 

Βάλε τις πιπεριές σε μπλέντερ ή μούλτι μαζί με όσο σκόρδο αντέχεις, μπόλικο ελαιόλαδο, βαλσάμικο σκέτο ή με άρωμα πορτοκαλιού, καρύδια ή άλλο ξηρό καρπό της αρεσκείας σου, μερικά φρέσκα τοματίνια και λίγες λιαστές τομάτες, αλάτι, ρίγανη ή όποιο άλλο μυρωδικό αγαπάς, και χτύπα όλα τα υλικά για αρκετή ώρα, μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά και να έχει ωραία υφή η πάστα σου. Οι ποσότητες καθορίζονται από τα γούστα σου. Αν τη θέλεις αρκετά όξινη ή πικάντικη, φτιάξε εσύ τις ποσότητες έτσι ώστε να σου αρέσει το αποτέλεσμα.

 

 

Δοκίμασε λίγο, όταν χτυπηθούν καλά τα υλικά και πρόσθεσε ό,τι άλλο αγαπάς, για να φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Να θυμάσαι ότι όσο μένει αυτό το μίγμα στο ψυγείο, τόσο πιο έντονο θα γίνεται το άρωμα και θα ωριμάζει η γεύση.

 

 

1 Comment

  • Νάντια

    Ξεφλουδιζονται ευκολα εαν τις αφήσεις σε πλαστικη σακουλα καυτες μεχρινακρυωσουν

Post A Comment