Blog

παγωμενη αγγουροσουπα με γιαουρτι και κυμινο

Έτσι μου ήρθε! Λέω: αν δεν κάνεις τώρα μια παγωμένη σούπα λαχανικών, πότε θα την κάνεις; Όλο το καλοκαίρι το ξεχνάω, καιρός ήταν.

 

unnamed (4)

 

Στην αρχή σκέφτηκα το γκασπάτσο με ζουμερές ντομάτες, αλλά ήθελα  να δοκιμάσω κάτι που δεν είχα ξανακάνει και αυτή την εβδομάδα αγόρασα πολλά αγγούρια από LIDL, μαζί με τα καρότα τα συμπεριλαμβάνω σε κάθε μου γεύμα, για αυτή την ευχάριστη νότα δροσιάς, που μου είναι απαραίτητη.

 

Η αγγουρόσουπα είναι μια υπέροχη ιδέα για να ανοίξεις ένα γεύμα, αν έχεις καλεσμένους, αλλά και για να δροσιστείς μετά τη θάλασσα και να πέσεις για μεσημεριανό ύπνο με ελαφρύ στομάχι. Μπορεί να γίνει όσο πικάντικη θες εσύ, μπορείς να βάλεις άλλα μπαχαρικά αντί για κύμινο, δοκίμασε καυτερή πάπρικα ή κάνε την πιο αρωματική με φρέσκο δυόσμο. Καταλαβαίνεις ότι μπορείς να παίξεις άνετα και όσο θες με την απλή, πλην όμως θεσπέσια γεύση του αγγουριού. Ελπίζω η ιδέα μου να σε εμπνεύσει για κάτι ξεχωριστό!

 

unnamed (5)

 

Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Αλλά θα χρειαστείς μπλέντερ ή καλό μούλτι. Αν αγαπάς τα smoothies και τους φυσικούς χυμούς όσο εγώ, τότε σίγουρα θα έχεις ανάλογο εξοπλισμό. Κόψε το αγγούρι κατά μήκος και αφαίρεσε τα σπόρια από το εσωτερικό. Κόψε το σε κομμάτια και βάλε το στο μπλέντερ, μαζί με λίγο ελαιόλαδο, σκόρδο, φρέσκο κρεμμυδάκι, αλάτι και πιπέρι, και χτύπα τα καλά, μέχρι να έχεις ένα ενιαίο μείγμα. Αν θέλεις, πέρασε αυτό το μείγμα από λεπτή σίτα, με υπομονή, μέχρι να βγει το καλύτερο μέρος, χωρίς καθόλου κομματάκια και υπολείμματα.

 

Επιστρέφεις το μείγμα στο μπλέντερ και προσθέτεις κύμινο και γιαούρτι στραγγιστό. Αν έχεις 3 μεγάλα αγγούρια, σου φτάνει 1 κεσεδάκι γιαούρτι και όλο αυτό θα βγάλει μια μεγάλη σουπιέρα, σε ποσότητα. Χτύπα ξανά το μίγμα με το γιαούρτι και αν το βρίσκεις πηχτό, ρίξε λίγο παγωμένο νεράκι και ανακάτεψε ξανά, μέχρι να έχεις μια ωραία σούπα σαν βελουτέ, ούτε πολύ αραιή ούτε πολύ πηχτή.

 

Αυτό το μείγμα, τώρα, πρέπει να το αφήσεις 1-2 ωρίτσες στο ψυγείο, να παγώσει καλά, πριν το σερβίρισμα. Στο σερβίρισμα μπορείς να έχεις φρέσκα φύλλα δυόσμου ή μπόλικο ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρέσκο χυμό λεμονιού ή κρέμα βαλσάμικου.

 

unnamed (2)

 

Bρίσκομαι ακόμα σε mood γρήγορου φαγητού, για ενέργεια μετά τη θάλασσα. Ευτυχώς, τα ψώνια στην LIDL με εμπνέουν για πολλές τέτοιες ιδέες, προσφέροντάς μου παράλληλα ό,τι πιο φρέσκο και ελληνικό, οπότε ακόμα και το γρήγορο μπορεί να είναι gourmet!

 

No Comment

Post A Comment