Blog

Νουντλς με λαχανικα, για να #μηφαςβλακειες

Το ταπεράκι του, σήμερα, είχε τα αγαπημένα του νουντλς – τρελαίνεται, λέει, εντάξει, εγώ δεν τρελαίνομαι, αλλά, έτσι κι αλλιώς, τα νουντλς μπορείς να τα φτιάξεις με ό,τι γεύσεις λαχταράς, όπως σου’ρθει η έμπνευση της στιγμής, μπορείς να τα φέρεις στα μέτρα σου, δηλαδή. Οπότε, φτιάξ’τα με τέτοιο τρόπο, ώστε να τρελαίνεσαι.

 

 

Θέλω να σου δώσω τη δική μου ιδέα, μήπως και σε βοηθήσει να πάρεις μπρος, γιατί καλά τα μακαρόνια, αλλά όλο μακαρόνια – μακαρόνια, θέλεις και κάτι διαφορετικό, που να θυμίζει όμως μακαρόνια, γιατί τα λατρεύεις και δυσκολεύεσαι να τα αποχωριστείς για πολύ καιρό.

 

Πάρε ένα πακέτο με κλασικά, κινέζικα νουντλς αβγού, που βράζουν σε 3 λεπτά, κυριολεκτικά. Ένα ακόμα πλεονέκτημα έναντι των μακαρονιών. Συνήθως, τα νουντλς τα φτιάχνουν λίγο σαν σούπα και είναι εξαιρετικά για τον χειμώνα – σε χορταίνουν, χωρίς να σε βαραίνουν.

 

 

Σε μια κατσαρόλα ζέστανα λίγο βούτυρο και σόταρα σε χαμηλή φωτιά διάφορα ψιλοκομμένα λαχανικά: φινόκιο, σκόρδο, πράσο, καρότο, πιπεριά Φλωρίνης. Μόλις μαλάκωσαν ελαφρώς, έριξα στην κατσαρόλα λίγο βραστό νερό με διαλυμένο λίγο κορν φλάουρ και άφησα τα λαχανικά να βράσουν για 15 λεπτά – ο χρόνος βρασμού εξαρτάται από το πόσο μικρά είναι τα κομμάτια λαχανικών. Βούτηξα τα νουντλς μέσα στο νερό με τα λαχανικά, έριξα αλάτι, πιπέρι, πάπρικα καυτερή, ξύσμα πορτοκαλιού και λίγη κρέμα βαλσάμικο, και τα άφησα να μαλακώσουν για 3 λεπτά. Το καλό με τα νουντλς είναι ότι δεν λασπώνουν, αν αποσύρεις την κατσαρόλα από τη φωτιά και τα αφήσεις μέσα στη σούπα τους όλη μέρα. Οπότε, είναι καλή φάση και για ταπεράκι, αλλά και για να τα φας και το βράδυ, αν περισσέψουν.

 

 

Στο σερβίρισμα, πρόσθεσα φρέσκο ραπανάκι, για τη δροσιά και την αψάδα. Έλα, παραδέξου το, μια δόση Ασίας τη λαχταράς!

 

 

No Comment

Post A Comment