Blog

Νεες δοκιμες απο τα ραφια του Filofron.com

Δεν ξέρω από πού να ξεκινήσω.

 

Νομίζω πρέπει πρώτα να σου μιλήσω για το ταχίνι Αργουδέλη. Κανονικό ή ολικής άλεσης. Σκέτο, δε με νοιάζει να έχει πολλά αρώματα μέσα το ταχίνι, αν και το Filofron.com  διαθέτει μεγάλη ποικιλία από διάφορους παραγωγούς, μέχρι και ταχίνι με μαστίχα. Αλλά αυτό το σκέτο που δοκίμασα εγώ, με ξετρέλανε! Και άρχισα να το βάζω παντού, ταχίνι με οτιδήποτε ήταν το μενού της εβδομάδας που πέρασε. Αυτό το άρωμα του σουσαμιού με αναστατώνει, παιδιά, δεν κάνω πλάκα!

 

Αυτά που θέλω οπωσδήποτε να μοιραστώ μαζί σου, σχετικά με το ταχίνι, είναι 1) η σος που φτιάχνω για τη σαλάτα μου, ανακατεύοντας ταχίνι με λίγο ελαιόλαδο, χυμό λάιμ και πιπέρι. Ταιριάζει με όλα τα πράσινα και με το λευκό κρέας. Τα λαχανικά – συνήθως αβοκάντο, αγγούρι και καρότο – τα ψιλοκόβω και όλο το πιάτο θυμίζει λίγο πιο εξωτική κουζίνα.

 

 

2) Το τέλειο, πανεύκολο, υγιεινό παγωτό μου, που έχει σχεδόν αντικαταστήσει το κανονικό παγωτό. Παγώνω 2 μπανάνες στην κατάψυξη και τις χτυπάω στο μπλέντερ μαζί με 2 κουταλιές της σούπας ταχίνι και λίγο μέλι. Βάζω το μίγμα μέσα σε τάπερ, βαζάκι, οτιδήποτε, μαζί με ψιλοκομμένα μπισκότα και ολοκληρώνω με τρούφα ή σταγόνες σοκολάτας! Μιλάμε για κόλαση, δεν περιγράφω άλλο! Ποτέ δεν είχα σκεφτεί ότι θα κολαστώ τόσο πολύ με κάτι τόσο υγιεινό! Η νέα μου εμμονή είναι να μεταφέρω όσα σνακς μπορώ στην παραλία, ώστε να κάθομαι περισσότερες ώρες και να μην αναγκάζομαι να φύγω, επειδή πείνασα! Αν βάλεις το βάζο με αυτό το ”παγωτό” σε μια ισοθερμική τσάντα με 1-2 παγοκύστες μέσα, θα παραμείνει παγωμένο για πολλές ώρες!

 

 

 

 

3) Το apricot bbq που έκανα ένα μεσημέρι σε μια δύσκολη ώρα, που ήθελα κάτι γλυκό και τονωτικό. Έψησα μερικά βερύκοκα, τα οποία άλειψα με ταχίνι – μέλι – λάιμ, και τα συνόδευσα με δροσερό στραγγιστό γιαούρτι και παστέλι. Πιάτο πιο ελληνικό και από τα ελληνικά!

 

 

Άλλη μεγάλη αγάπη είναι το ελληνικό φιστικοβούτυρο, χωρίς συντηρητικά, αλάτι και άλλες προσθήκες, αγνός πολτός φιστικιού, που ταιριάζει με άααπειρες γεύσεις, πολύ περισσότερες από όσες φαντάζεσαι. Το καλοκαίρι δεν κάνω τη ”γουρουνιά” με το σάντουιτς μαρμελάδα-φιστικοβούτυρο, προτιμώ να το τρώω με φρέσκα φρούτα για πρωινό.

 

 

Ή να το κάνω παγωτό, για απογευματινό. Ανακατεύω στο μπλέντερ 1 ώριμο αβοκάντο με λίγο μέλι, 1 κουταλιά της σούπας φιστικοβούτυρο και μισό κεσεδάκι γιαούρτι. Αν είσαι vegan, πάρε κρέμα ή γάλα καρύδας. Και πάγωσέ το μόνο για λίγες ώρες. Το αβοκάντο, όπως και η μπανάνα, έχει την ιδιότητα να παραμένει σοφτ ακόμα και μέσα στην κατάψυξη, αλλά δεν τρώγεται το ίδιο ευχάριστα αν μείνει όλη νύχτα στην κατάψυξη, το προτιμώ σαν παγωμένη μους.

 

 

 

Μια και ανέφερα τους vegans, να ξέρεις πως στα ράφια του Filofron.com μπορείς να βρεις πολλά ενδιαφέροντα προϊόντα για τέτοιου είδους διατροφή, ακόμα και για εξειδικευμένες δίαιτες. Νομίζω πως δεν μας λείπει τίποτα σε σύγκριση με τα ξένα προϊόντα, γιατί πλέον είναι διαδεδομένες όλες οι μορφές διατροφής και οι παραγωγοί ανά την Ελλάδα ψάχνονται διαρκώς για καινούριες ιδέες. Σαφώς, υπάρχουν προϊόντα που μπορούν να καταναλωθούν από όλους, χορτοφάγους ή όχι, όπως το ριζότο μανιταριών Αγροζύμη, που με έσωσε προχθές που είχα καλεσμένους και είχε 45 βαθμούς και βαριόμουν να μαγειρέψω. Σε 20 λεπτά ήταν έτοιμο και δεν χρειάστηκε ούτε αλάτι, μόνο ζωμό λαχανικών. Το κουτί περιέχει ρύζι από τους ορυζώνες της κεντρικής Μακεδονίας, μανιτάρια πορτσίνι, μαϊντανό, κρεμμύδι και αλάτι. Στο πίσω μέρος του κουτιού, θα βρεις και τη συνταγή στα ελληνικά και τα αγγλικά, και δεν υπάρχει κανένα περιθώριο λάθους στην εκτέλεση. Στο παρελθόν, έχω δοκιμάσει ζυμαρικά Αγροζύμη και έχω μείνει πολύ ευχαριστημένη.

 

 

Για την απογευματινή λιγούρα, το Filofron.com διαθέτει και πολλά γλυκά του κουταλιού, όπως αυτό το υπέροχο βύσσινο Φίλεμα της Λέλας, που ταίριαξε υπέροχα με το σπιτικό, κλασικό και παραδοσιακό παγωτό που φτιάξαμε, ακολουθώντας την αλάνθαστη συνταγή των 3 γαλάτων: κρέμα γάλακτος, εβαπορέ και ζαχαρούχο. Κάθε μισή ώρα το βγάζαμε από την κατάξυψη, για να το χτυπάμε να μην κρυσταλλώσει, και κουραστήκαμε, οπότε το βύσσινο μας ξεκούρασε σωματικά και πνευματικά. Γιατί αυτό σου προσφέρει η σωστή και ποιοτική τροφή.

 

 

Όλα αυτά τα προϊόντα κι άλλα πολλά – πολλά, μπορείς να τα δεις από κοντά και να τα δοκιμάσεις, αυτήν την Κυριακή, στο Vegan life Festival στην Τεχνόπολη, στο περίπτερο του Filofron.com, όπου θα βρίσκομαι κι εγώ, να σας προτείνω τρόπους με τους οποίους μπορείτε να εντάξετε όλα αυτά τα προϊόντα στη διατροφή σας.

 

 

 

1 Comment

  • Ελεάννα Γιαννοπούλου

    Έφτιαξα το παγωτό! Αλλά του έβαλα φυστικοβούτυρο (filotron εννοείται) και μέλι. Έγινε φο-βε-ρο! Θενκ γου για την ιδέα! xx

Post A Comment