Blog

Μπορει το κοτοπουλο να γινει μερακλιδικο;

Ναι, μπορεί. Και τώρα το καλοκαίρι, το κοτόπουλο είναι η συχνή μας επιλογή, γιατί είναι μια ελαφριά τροφή και μαγειρεύεται με χίλιους δυο τρόπους. Πριν το κάνεις για πολλοστή φορά ψητό με σαλάτα, δες λίγο τη δική μου πρόταση.
Να ξεκινήσω, όμως, παρουσιάζοντάς σου όλους τους θησαυρούς που ανακάλυψα αυτή την εβδομάδα στα LIDL, γιατί για μια ακόμη φορά ευχαριστήθηκα πολύ τα ψώνια μου. Βρήκα μικρά, τραγανά, μυρωδάτα και ζουμερά βιολογικά αγγουράκια Κνωσού και πραγματικές πιπεριές Φλωρίνης – όχι τύπου – και τα δύο περιποιημένα μέσα στο κουτάκι τους.
Βρήκα, επίσης, φρέσκια σαρδελίτσα σε πακέτο του 1 κιλού, σε απίθανη τιμή! Η σαρδέλα πάντα είναι ένας μερακλίδικος μεζές, όπως κι αν μαγειρευτεί. Επιλέγω να την κάνω στον φούρνο, πότε με φρέσκια ντομάτα, μπόλικο σκόρδο και ρίγανη και πότε με λεμόνι, μουστάρδα και θυμάρι. Θυμηθείτε μόνο να αφαιρέσετε με μια μόνο κίνηση τα εντόσθια και το κεφαλάκι τους, προαιρετικά. Και μετά το πλύσιμο να τις αφήσετε να στραγγίξουν καλά, γιατί βγάζουν πολλά υγρά στο μαγείρεμα. Θέλουν μόνο 15′ ψήσιμο!

 

849fdb67-03df-4260-a0b9-fe8a9b367112
Τα συγκεκριμένα μαυρομάτικα τα έχω αναφέρει ξανά, πλέον τα αγοράζω συχνά και τα κάνω σαλάτα με ό,τι έχω στο ψυγείο μου από λαχανικά, πολύ ψιλοκομμένα. Έχει γίνει comfort food, γιατί δεν θέλουν μούλιασμα και βράζουν σε μισή ωρίτσα. Αυτή τη φορά θα βάλω και γραβιέρα κομμένη σε κυβάκια!
Επιστρέφω στο κοτόπουλο τώρα! Πάρε το φιλέτο και κόψε το σε μικρές μπουκίτσες, για να μαγειρευτεί γρήγορα – δεν είμαστε τώρα για να καθόμαστε μ’αυτή τη ζέστη πολλή ώρα πάνω από το τηγάνι. Σε ένα φαρδύ σκεύος κάψε λίγο ελαιόλαδο και τσιγάρισε 1 κρεμμύδι κομμένο σε χοντρά κομμάτια. Μόλις γίνει κάπως διάφανο, πρόσθεσε και το κοτόπουλο και γύρισέ το από όλες τις πλευρές, μέχρι να ασπρίσει και να σφίξει το κρέας. Έπειτα πρόσθεσε 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη σε λεπτές φετούλες και 1 πορτοκαλί ή κίτρινη πιπεριά πολύ ψιλοκομμένη. Σβήσε με 2 σφηνάκια ούζο και ανακάτεψε, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Πρόσθεσε χυμό από μισό λεμόνι και 1 σφηνάκι νερό και άσε το κοτόπουλο να πάρει μερικές βράσεις σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Παράλληλα, βράσε μακαρόνια ή ρύζι και όταν είναι έτοιμα, ρίξε και αυτά μέσα στο τηγάνι με το κοτόπουλο και ανακάτεψέ τα όλα μαζί. Είναι πιο λαχταριστό το σερβίρισμα με αυτόν τον τρόπο!

 

a1240a45-f3e1-4c37-92e2-af55fb3eaa1e

 

Η διακριτική μυρωδιά του ούζου, ανακατεμένη με την δροσερή πιπεριά και το όξινο του λεμονιού, είναι εντελώς καλοκαίρι!

 

No Comment

Post A Comment