Blog

Μακαροναδα για μερακληδες

Τώρα τελείωσα το δεύτερο πιάτο και δεν κρατήθηκα, έπρεπε να το μοιραστώ αμέσως μαζί σου. Είχα υπολογίσει ότι σήμερα θα κάνει κρύο και αυτός ο ζεστός ήλιος με αποσυντόνισε, αλλά δεν άλλαξα καθόλου τη συνταγή που είχα στο μυαλό μου. Είναι αλήθεια ότι πρόκειται για πιο χειμερινό πιάτο, είναι από αυτά που ζεσταίνουν τα μέσα σου όταν τα πάντα έξω σου είναι παγωμένα.

 

Πήρα προχθές το αγαπημένο μου χωριάτικο λουκάνικο ΑΓΡΟΙΚΙΑ από την LIDL, με πράσινη πιπεριά. Και, ενώ το βάζω πολλές φορές μέσα στην κόκκινη σάλτσα της μακαρονάδας, αυτή τη φορά αποφάσισα να το κάνω σαν κιμά. Αφαίρεσα, δηλαδή, το εξωτερικό περίβλημα και κράτησα το κρέας του, το οποίο ψιλόκοψα καλά και στο τέλος έμοιαζε με κιμά. Πρόκειται για ένα αρκετά πικάντικο λουκάνικο – όχι καυτερό – το οποίο θέλει λίγο προσοχή στο αλάτι, οπότε πρώτα δοκιμάστε τη σάλτσα χωρίς αλάτι και μετά προσθέστε κατά βούληση, λίγο πριν τη σβήσετε.

 

unnamed-6

 

Στον κιμά σας μπορείτε να βάλετε ό,τι άλλο εσείς επιθυμείτε – από διάφορα λαχανικά μέχρι και γαρίδες, ας πούμε, για να το κάνετε πιο σπανιόλικο. Εγώ έβαλα μόνο φρέσκια ντομάτα ξεφλουδισμένη, σκόρδο, γλυκιά πάπρικα και γλυκό μπούκοβο. Δεν έβαλα καθόλου λάδι, άφησα τα ψιλοκομμένα λουκάνικα να τσιγαριστούν πρώτα στο δικό τους λίπος, μέχρι να ροδίσει λίγο το κρέας τους, έσβησα με λίγο τσίπουρο και μετά πρόσθεσα το σκόρδο, τη ντομάτα και τα μπαχαρικά και άφησα να γίνει η σάλτσα. Ποτέ στα λουκάνικα δεν χρησιμοποιώ λάδι ή άλλο μαγειρικό λίπος.

 

unnamed-7

 

Σέρβιρα τον κιμά πάνω στα αγαπημένα μου λινγκουίνι Combino – ελληνικά, από τη LIDL, πολύ καλής ποιότητας – και στην κορυφή έβαλα μπόλικο τριμμένο ΒΛΑΧΙΚΟ τυρί Ηπείρου, ένα νέο τυρί που έφερε η LIDL για λίγες μέρες μόνο – είναι δύσκολο, αλλά προσπάθησε να μη δεθείς συναισθηματικά μαζί του, γιατί μετά θα το ψάχνεις και δεν θα το βρίσκεις, εκτός αν μας λυπηθούν εκεί στα κεντρικά και το κάνουν μόνιμο.

 

Τρελαίνομαι για τις πικάντικες μακαρονάδες του χειμώνα!

 

No Comment

Post A Comment