Blog

Λευκο μωσαϊκο με φιστικι Αιγινης και cranberries

Αν το κάνετε κυλινδρικό, μπορείτε να το αποκαλέσετε και ”κορμό”, και αν δεν σας αρέσει το όνομα ”μωσαϊκό”, πείτε το ”μπάρες”, μικρή σημασία έχει. Ήταν μια έμπνευση της στιγμής, βασικά ήταν τη στιγμή που ξυπνούσα. Ξύπνησα έχοντας αυτό το γλυκό στο μυαλό μου.

 

 

Πριν λίγες ημέρες, μας έφεραν 1 κιλό ανάλατα φιστίκια Αιγίνης, από οικογενειακό κτήμα, και κάθισα και τα καθάρισα ένα-ένα, αφαιρώντας το κέλυφος. Τα έχω φυλάξει σε ένα βάζο και τα ρίχνω στις σαλάτες μας, είναι τόσο νόστιμα και τραγανά και μυρωδάτα, που δεν θέλω να τελειώσουν ποτέ, αλλά ταυτόχρονα θέλω να τα φάω όλα μονομιάς. Είναι πολύ σημαντικό, παιδιά, να μπορείς να έχεις φρέσκους και καθαρούς ξηρούς καρπούς από έμπιστο παραγωγό. Αυτούς που περίσσεψαν, θα τους χτυπήσω στο μούλτι μαζί με μαϊντανό, πιπεριά, ελαιόλαδο, βαλσάμικο και ξύσμα λεμονιού και θα περιχύσω με αυτό το μίγμα βραστές πατάτες ή ζυμαρικά.

 

 

Στο γλυκό μας τώρα. Αν έχεις βαρεθεί το κλασικό μωσαϊκό, αλλά είσαι φαν των γρήγορων γλυκών ψυγείου, δοκίμασε αυτό. Έλιωσα 200γρ λευκή κουβερτούρα σε μπεν μαρί και σε ένα άλλο μπολ ανακάτεψα 1 πακέτο χοντροκομμένα πτι-μπερ ολικής άλεσης, ραντισμένα με λικέρ μαστίχας, με cranberries, φιστίκια Αιγίνης και 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό με πλήρη λιπαρά (στέκεται καλύτερα, είναι πιο πλούσιο στην υφή). Πρόσθεσα σε αυτό το μίγμα τη λιωμένη λευκή σοκολάτα και ανακάτεψα καλά. Έστρωσα το μίγμα καλά-καλά σε μια μακρόστενη φόρμα στρωμένη με λαδόκολλα και το έβαλα στην κατάψυξη για 1 ώρα, να σφίξει καλά. Μπορεί να φυλαχθεί στο ψυγείο 2 μέρες.

 

 

 

Έχει φουλ λιπαρά, αλλά δεν έχει έξτρα ζάχαρη και είναι πολύ χορταστικό.

 

 

 

No Comment

Post A Comment