Blog

κρεπες με γιαουρτι και κοκκινη μαρμελαδα

Μάθαμε τώρα όλοι να τρώμε τα χοντροκομμένα Pancakes (εγώ πρώτη και καλύτερη!) και ξεχάσαμε τις λεπτές, αέρινες κρέπες με τη γαλλική φινέτσα. Και, ουσιαστικά, δεν έχουν μεγάλη διαφορά στην εκτέλεση και την τεχνική, μην το θεωρείς κάτι πιο δύσκολο.
Σε ένα βαθύ μπολ βάλε 250γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις – δεν θέλεις να φουσκώσει η κρέπα, οπότε δεν βάζεις μπέικιν – μαζί με 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, κάποιο αρωματικό που αγαπάς, όπως κανέλα ή ξύσμα λεμονιού, και μετά προσθέτεις σε αυτό το μίγμα 2 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου χτυπημένα, 150γρ. γάλα φρέσκο και 100γρ. λιωμένο βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου.
Ανακατεύεις καλά το μίγμα με αβγοδάρτη, όσο ρίχνεις τα υλικά, μέχρι να έχεις έναν λείο χυλό, πιο αραιό από τον χυλό για pancakes. Δεν πρέπει να κολλάει πολύ επάνω στον αβγοδάρτη, αλλά να ρέει. Χρειαζόμαστε αραιό χυλό, ώστε να μπορεί να απλώσει όμορφα στον πάτο του τηγανιού.
Σκέπασε το μπολ με μια μεμβράνη και βάλε το στο ψυγείο για μισή ωρίτσα να κάτσει. Παράλληλα, ετοίμασε, αν θες, μια γρήγορη μαρμελάδα με τα φρούτα που προτιμάς. Είχα ακόμα στο ψυγείο μου λίγες υπέροχες βανίλιες black amber από τα ψώνια μου στο LIDL, ώριμες και ζουμερές. Τις έκοψα απλά στη μέση, έβγαλα τα κουκούτσια και της έβαλα σε φαρδύ τηγάνι με λίγη ζάχαρη και λίγο ρούμι και άφησα να σιγοβράσουν, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Όταν είναι σε φαρδύ τηγάνι το μίγμα απλωμένο, δένει πολύ πιο εύκολα. Δεν χρειάζεται να φτιάχνετε μεγάλες ποσότητες μαρμελάδας με πάρα πολύ ζάχαρη, αρκεί κάθε φορά να έχετε λίγα λεπτά χρόνο, για μια ολόφρεσκη και ελαφριά σάλτσα με τα φρούτα που έχουν ξεμείνει.

 

13754417_10209241440608745_1129467324962741359_n
Βγάλε τον χυλό από το ψυγείο, ζέστανε ελάχιστο βούτυρο στο πιο καλό σου αντικολλητικό τηγάνι και ρίξε λίγο από τον χυλό στο κέντρο. Αμέσως και με γρήγορες κινήσεις, άρχισε να περιστρέφεις το τηγάνι στον αέρα, για να απλωθεί το μίγμα και να αρχίσει να σχηματίζεται η λεπτή κρέπα. Όταν αρχίσει να κάνει πολλές τρυπούλες στην επιφάνεια, γύρισέ την από την άλλη με μια σπάτουλα, προσεκτικά. Είναι έτοιμη σε 2′ το πολύ. Βάζεις τις κρέπες τη μία πάνω στην άλλη σε πιάτο και μπορείς να τις γεμίσεις όσο είναι ακόμα ζεστές ή να τις φυλάξεις σκεπασμένες με μεμβράνη και να τις απολαύσεις όποια στιγμή της ημέρας θέλεις, ακόμα και την επόμενη θα είναι φρέσκιες.
Αν θέλεις, αφαίρεσε τη ζάχαρη από τον χυλό και κάνε αλμυρές κρέπες. Αν προτιμάς, γέμισέ τες με τα υλικά που αγαπάς, ρόλαρε, βάλε τη μία δίπλα στην άλλη σε ταψάκι, πασπάλισε με τυριά και ψήσε στον φούρνο, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

 

d8ab3d0a-40d3-4c9a-b217-72ec90181a6a
Από τα πιο απολαυστικά σπιτικά εύκολα εδέσματα!
Εγώ τις έφτιαξα για πρωινό, οπότε τις σέρβιρα με στραγγιστό γιαούρτι ΓΑΛΠΟ, που έχει υπέροχη υφή. Άνοιξα το κεσεδάκι, το ανακάτεψα ελαφρά με ένα πιρούνι κι αυτό αμέσως αφράτεψε, έγινε σαν μους. Γέμισα τις κρέπες με μαρμελάδα και γιαούρτι και πασπάλισα με κάσιους ανάλατα. Μπορείς να βρεις πιο δυναμωτικό πρωινό;

 

No Comment

Post A Comment