Blog

Κρεας κοκκινιστo με μακαρονια

Φαγητό – αντικείμενο πόθου, από αυτά που σκέφτεσαι και ξερογλείφεσαι και τα λαχταράς πραγματικά. Αγόρασα από την LIDL ένα δισκάκι βόειο τας κεμπάπ και ζυμαρικό τριβελάκι και το κοκκινιστό ήταν μονόδρομος.

 

 

Εννοείται πως πάντα, στο κοκκινιστό, ρίχνω το ρύζι/κριθαράκι/μακαρόνια μέσα να βράσει μέσα στη σάλτσα του κρέατος, για μένα δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Θέλω να μαγειρεύονται αυτά μέσα στην τέλεια σάλτσα, όχι απλά να σερβίρονται με τη σάλτσα επάνω τους. Το κακό, σε αυτήν την περίπτωση, είναι ότι πρέπει να φαγωθεί φρέσκο αυτό το φαγητό, γιατί την επόμενη μέρα το ζυμαρικό γίνεται λίγο νιανιά μέσα στη σάλτσα, ειδικά το κριθαράκι. Αν το κάνεις μια μέρα που έχει καλεσμένους ή βρίσκεται όλη η οικογένεια στο σπίτι, θα το ευχαριστηθείτε άμεσα και δεν θα περισσέψει για την επόμενη μέρα.

 

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνεις λίγο ελαιόλαδο μαζί με λίγο αγελαδινό βούτυρο. Αλευρώνεις καλά και τινάζεις τα κομμάτια κρέατος και τα τσιγαρίζεις μέσα στο καυτό λάδι και από τις δύο πλευρές. Προσθέτεις μερικά κρεμμυδάκια στιφάδο και μπόλικο σκόρδο, κομμένο σε λεπτές φετούλες, και μερικά καροτάκια κομμένα σε λεπτές ροδέλες. Χαμηλώνεις τη φωτιά και τα τσιγαρίζεις όλα αυτά μαζί, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να μαλακώσουν λίγο τα λαχανικά. Σβήνεις με ένα καλό κόκκινο κρασί, αφήνεις να εξατμιστεί το πολύ αλκοόλ και προσθέτεις λίγο βραστό νερό, να καλύψει το κρέας, αλάτι, πιπέρι, γλυκό μπούκοβο, 1 ξύλο κανέλας, λίγο μπαχάρι και φρέσκια ντομάτα τριμμένη ή από κονσέρβα. Αφήνεις να σιγοβράσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα, για περίπου μία ώρα, με προσοχή να μη στεγνώνει το φαγητό.

 

 

Όταν είναι έτοιμο το κρέας, το αφαιρείς από την κατσαρόλα, ρίχνεις μέσα τα ζυμαρικά ή το ρύζι (καλύτερα μέσα σε σακουλάκια το ρύζι) και αφήνεις να μαλακώσουν, πίνοντας όση σάλτσα χρειάζεται. Σερβίρεις με μπόλικη τριμμένη γραβιέρα Αμφιλοχίας ή κεφαλοτύρι ΤΡΕΙΣ ΒΟΣΚΟΙ, από την υπέροχη σειρά της LIDL.

 

 

No Comment

Post A Comment