Blog

Κεφτεδακια φουρνου, γεμιστα με provolone, μεσα σε κοκκινη σαλτσα

Και ποιος δεν αγαπάει τους κεφτέδες, παιδιά; Μα και ποιος μπορεί να διαφωνήσει στο ότι υπάρχει περιθώριο να γίνουν ακόμα πιο ελκυστικοί, ανάλογα με τον τρόπο μαγειρέματος/σερβιρίσματος;

 

unnamed-2

 

Αυτή τη φορά, αποφάσισα να κάνω κάτι διαφορετικό. Είχα στο ψυγείο το υπέροχο ιταλικό τυρί provolone, από τα ψώνια μου στη LIDL, που λιώνει ωραία, οπότε σκέφτηκα να κλείσω ένα χοντρό κυβάκι μέσα σε κάθε κεφτέ και να τους ψήσω στο φούρνο, μέσα σε κόκκινη σάλτσα. Για μένα, ο καλύτερος συνδυασμός είναι με μακαρόνια, και μάλιστα τα ρίχνω όλα μέσα στη σάλτσα και τα ανακατεύω, πριν το σερβίρισμα, αλλά μπορείς να σερβίρεις τα κοκκινιστά κεφτεδάκια σου και με λευκό ρύζι ή τηγανητές πατάτες. Ένα φαγητό που θα ξετρελάνει και τα πιτσιρίκια, που ίσως είναι λίγο αγχωμένα τώρα με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

 

unnamed-1

 

Στον κιμά, είτε είναι για μπιφτέκια είτε για κεφτεδάκια, μου αρέσει να βάζω ένα μείγμα από πιπεριά Φλωρίνης χτυπημένη στο μπλέντερ, μαζί με ελαιόλαδο, σκόρδο, βαλσάμικο, αλατοπίπερο και ρίγανη. Για 1 κιλό κιμά, χτύπα 2 πιπεριές, 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο, 2 μικρές σκελίδες σκόρδο και 2 – 3 κουταλιές της σούπας καλό βαλσάμικο. Ρίξε αυτό το μείγμα στον κιμά, πρόσθεσε και 1 μικρό φλιτζάνι κουάκερ και 1 αβγό – προαιρετικά – και ζύμωσε απαλά όλα τα υλικά μαζί. Αν έχεις χρόνο, άσε τον κιμά στο ψυγείο για καμιά ώρα, ώστε να πάρει ωραία μυρωδιά από τα υλικά. Αν σου λείπει το κρεμμύδι, να ξέρεις ότι θα το βάλουμε στη σάλτσα, αργότερα, αλλά αν θες μπορείς να προσθέσεις και λίγο ψιλοκομμένο μέσα στα κεφτεδάκια. Επίσης, μπορείς να βάλεις και μαϊντανό, τον οποίο θα βάλουμε και μέσα στη σάλτσα, αργότερα.

 

unnamed-4

 

Πλάθουμε, λοιπόν, τον κιμά, τον κάνουμε μπαλάκια – κάπως μεγαλούτσικα, γιατί θα μαζέψουν όσο ψήνονται – κλείνουμε μέσα στα μπαλάκια ένα κυβάκι τυρί, τοποθετούμε τα μπαλάκια σε ταψί και επάνω σε κάθε μπαλάκι βάζουμε ένα μικρό κυβάκι βούτυρο αγελάδος, να μυρίζει ωραία όσο ψήνεται. Εγώ προτιμώ το irish butter από την LIDL. Ψήνουμε τα κεφτεδάκια για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς και μετά βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και ρίχνουμε επάνω τους τη σάλτσα. Ανακατεύουμε φρέσκια ντομάτα στον τρίφτη μαζί με λίγο πελτέ, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μερικές λεπτές φετούλες σκόρδο, μαϊντανό και ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Ψήνουμε για άλλα 20-25 λεπτά τα κεφτεδάκια μέσα στη σάλτσα τους και όταν βγάλουμε το ταψί, ρίχνουμε μέσα τα βρασμένα μακαρόνια, al dente.

Κάποια κεφτεδάκια άνοιξαν λίγο στο ψήσιμο και το τυρί αναμείχθηκε με τη σάλτσα και για λίγο νομίζω βρέθηκα στον παράδεισο, καλά ήταν!

 

unnamed-3

 

 

No Comment

Post A Comment