Blog

Εχεις πουρε απο πατατα; Φτιαξε μια φριτατα

Είχα στο ψυγείο μου αρκετό πουρέ πατάτας (εννοείται από φρέσκες πατάτες, δικός μου ο πουρές, μόνη μου τις έλιωσα τις πατάτες, δεν αγοράζω έτοιμο, ε!) από χτες, που τον είχα φτιάξει, για να συνοδεύσω τις μοσχαρίσιες μπριζόλες. Σήμερα, όμως, βαριόμουν να φάω πάλι πουρέ με το μεσημεριανό, οπότε σκέφτηκα να τον βάλω μέσα σε μια ομελέτα φούρνου, μαζί με τυριά και λαχανικά.

Στα ιταλικά, λέγεται φριτάτα και μπορεί να γίνει και στο τηγάνι, αλλά εγώ πάντα, όταν η ομελέτα έχει πολλά υλικά μέσα, την φτιάχνω στον φούρνο, γιατί μου αρέσει που γίνεται πιο φουσκωτή και αφράτη, με πολύ ωραίο ρόδισμα πάνω-κάτω.

Μπορείς να βάλεις ό,τι θέλεις μέσα στη φριτάτα σου, αλλά μην κάνεις τον κόπο για λιγότερα από 3 αβγά. Εγώ χτύπησα τα αβγά σε ένα βαθύ μπολ, μαζί με λίγο φρέσκο γάλα (ή κρέμα γάλακτος), ψιλοκομμένο μαϊντανό, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι, γλυκιά πάπρικα, ψιλοκομμένη πιπεριά Φλωρίνης, πουρέ πατάτας και χοντροτριμμένο κεφαλοτύρι.

Τα προσθέτεις όλα αυτά, σταδιακά, ανακατεύοντας παράλληλα με έναν αβγοδάρτη, και ρίχνεις το μείγμα σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνεις για μισή ωρίτσα, ανάλογα το πάχος της ομελέτας, στους 180 βαθμούς, σε καλά προθερμασμένο φούρνο. Λόγω του πουρέ, θυμίζει πολύ και σουφλέ πατάτας.

 

 

Τρώγεται καλύτερα, όσο είναι ζεστή, και αν την κάνεις έτσι ορθογώνια και λεπτή, μπορείς να τη βάλεις και μέσα σε σάντουιτς, μαζί με λίγη μαγιονέζα και ρόκα, ας πούμε.

Αγαπημένες οι ομελέτες φούρνου!

 

No Comment

Post A Comment