Blog

ΑΥΤΑ ειναι τα τελεια καπκεικς

Ή αλλιώς: όταν φτιάχνεις χέλθυ καπκέικς χωρίς αβγά, βούτυρο και ζάχαρη, και βλέπεις ότι δεν τρώγονται, και μετά πεισμώνεις και του δίνεις και καταλαβαίνει στα επόμενα!

 

Είδα ένα βίντεο για εναλλακτικά καπκέικς σε ένα ξένο σάιτ, δεν θυμάμαι ποιο, και σκέφτηκα να πειραματιστώ, γιατί βρίσκομαι σε αυτή τη φάση της ζωής μου, που προσέχω λίγο παραπάνω και φροντίζω να αντικαθιστώ τα πολύ γλυκά και λιπαρά ΓΛΥΚΑ, που τόσο λατρεύω, με άλλα, πιο ελαφριά και υγιεινά. Και το κέικ είναι μια μεγάλη μου αδυναμία, το λατρεύω μαζί με τον καφέ, οπότε, αν μου έρθει να το φάω, δεν θέλω να το στερηθώ.

 

Είδα στο βίντεο, λοιπόν, μια συνταγή για καπκέικς με κακάο, χωρίς αβγά, βούτυρο και ζάχαρη, με κάτι υποκατάστατα, και την ακολούθησα, και δεν βγήκαν τελείως χάλια, απλά όχι για το στυλ μου. Η υφή τους ήταν φυσικά σκληρή, έμοιαζαν περισσότερο με ψωμί παρά με κέικ. Και, τελικά, πήρα περισσότερες θερμίδες, γιατί, επειδή λυπάμαι να τα πετάξω, πήγα και αγόρασα μερέντα και απλώνω μερικές κουταλιές επάνω και γίνονται εξαιρετικά!

Και λέω, για στάσου ρε φίλε, κάπου ώπα, δεν φτιάχνεις κάθε μέρα καπκέικς, όταν τα φτιάξεις, πρέπει να τα απολαύσεις στο 100%. Και πήγα και πήρα ΛΟΥΡΠΑΚ, φίλε μου, ναι! Και είναι γνωστό πως όπου και να το βάλεις το λούρπακ, θα βγουν όλα τέλεια!

 

Πόσο μάλλον αν βάλεις σε μια συνταγή 200γρ από αυτό. Αποκλείεται να μη σου βγουν τέλεια τα καπκέικς σου με 200γρ. ΛΟΥΡΠΑΚ. Από αρώματα βάλε ό,τι θες μέσα, το λούρπακ θα υπερέχει. Ωστόσο, δες τη δική μου ιδέα.

 

 

Βάλε στο μίξερ 400γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, με 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ, 150γρ. ζάχαρη, 2 βανιλίνες και 1 πρέζα αλάτι. Ανακάτεψε πρώτα αυτά και έπειτα πρόσθεσε το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια (σε θερμοκρασία δωματίου) και χτύπα ξανά το μίγμα, καλά, μέχρι να πάει παντού το βούτυρο. Τώρα, σε ένα μπλέντερ βάλε 1 μπανάνα με 200ml κρέμα γάλακτος light (για να μην γίνει σαντιγύ) και σπόρους μισού ροδιού και ξύσμα από 1 λεμόνι και χτύπα καλά αυτό το μίγμα. Πρόσθεσε αυτό το μίγμα στο μίξερ με το αλεύρι και χτύπα τα καλά όλα μαζί. Η ζύμη σου θα είναι μαλακιά, αφράτη, κολλώδης, αρκετά συμπαγής. Μοίρασε αυτό το μίγμα σε φορμάκια για καπκέικς και ψήσε για 20 λεπτά. Άσε να κρυώσουν πριν απολαύσεις. Την επόμενη μέρα θα είναι καλύτερα και το ίδιο φρέσκα και τρυφερά. Τα αρώματα που επέλεξα προσθέτουν το καθένα τη δική του πινελιά και όλα μαζί δένουν αρμονικά.

 

Εντωμεταξύ, είναι τόσο βουτυράτα αυτά τα καπκέικς, που νομίζεις ότι έχουν και φρόστινγκ, χωρίς να έχουν.

 

 

*Το ελαφρώς πλακουτσωτό σχήμα μη σε τρομάζει, βγήκε έτσι, γιατί όλο ξεχνάω να πάρω ταψί με καπς και βάζω τον χυλό μέσα σε χάρτινα φορμάκια και τα χάρτινα φορμάκια πάνω σε λαμαρίνα, οπότε αυτά δεν στηρίζονται πουθενά και απλώνει ελαφρώς το μίγμα, όσο ψήνεται.

 

**Σε ΑΥΤΗΝ την περίπτωση, η απουσία αβγών δεν είναι πρόβλημα, γιατί ΒΟΥΤΥΡΟ. Και κρέμα γάλακτος.

 

 

 

No Comment

Post A Comment