Blog

Kastri Bistro, γευμα υψηλης αισθητικης και μοναδικης γευσης

Ανάμεσα σε χιονιάδες και καταιγίδες, την περασμένη εβδομάδα, είχαμε στην Αθήνα και μια ημέρα τόσο λαμπερή και θερμή όσο η πρώτη μέρα της Άνοιξης. Ιδανική μέρα για μια επίσκεψη στο Kastri Bistro, το εστιατόριο του κομψού ξενοδοχείου Domotel, που άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του τον Οκτώβριο του ’15 και γρήγορα έγινε ιδανικό σημείο συνάντησης και χαλάρωσης, για κάθε ώρα της ημέρας

 

Από τις τζαμαρίες μπαίνει άπλετο φως και ζεστασιά, που σε χαλαρώνει και μοιάζει να φορτίζει το σώμα σου, να σου δίνει ενέργεια και χαρά. Η διακόσμηση θυμίζει φιλόξενο σαλόνι κολλητής φίλης με καλό γούστο: μοντέρνα με κλασικά και διαχρονικά στοιχεία, όπως ο λαδί βελούδινος καναπές και τα έργα τέχνης σημαντικών Ελλήνων ζωγράφων. Χρωματικά, επικρατεί το κλασικό, σκούρο ξύλο, το οποίο ταιριάζει υπέροχα με την πρασινάδα του έξω χώρου, που κάνει αισθητή την παρουσία της μέσα από τις τζαμαρίες, αλλά οι γραμμές είναι μίνιμαλ και ξεκουράζουν το μάτι.

 

Μέσα στο εστιατόριο υπάρχει πόρτα, που οδηγεί στη Macelleria, έναν χώρο, που προσφέρει ιδιωτικότητα, και μπορεί να φιλοξενήσει έως και 20 άτομα, σε ιδιωτικές συναντήσεις και δείπνα, προσωπικά ή επαγγελματικά. Στο κέντρο δεσπόζει ένα εξαιρετικό μοναστηριακό τραπέζι, τους τοίχους κοσμούν έργα τέχνης και η μία πλευρά είναι όλη καλυμμένη από μεγάλα ψυγεία, όπου συντηρούνται τα κρέατα της διάσημης Macelleria Oberto, του Piemonte της Ιταλίας, με την οποία συνεργάζεται το Kastri Bistro. Τα κρέατα Oberto προέρχονται από μια ιδιαίτερη διασταύρωση βοοειδών, ο τρόπος διατροφής των οποίων έχει ως αποτέλεσμα τη μοναδική τους γεύση.

 

 

Κάθισα στη μέση της σάλας, σε μια ροτόντα, και απόλαυσα μια σαλάτα, 2 ορεκτικά, 1 κυρίως και 2 γλυκά. Μαζί με τα γλυκά, κατέφτασε και ο γλυκύτατος Executive σεφ Θοδωρής Καρίνος. Οι εντυπώσεις μου από τη δημιουργική κουζίνα του, με βάση την ελληνική, είναι οι καλύτερες. Κατάφερε να με εντυπωσιάσει από την άφιξη του πρώτου πιάτου στο τραπέζι μου, μια υπέροχη σαλάτα με κίτρινο και κόκκινο παντζάρι, κινόα και σαγανάκι από λιοτύρι. Πανέμορφη, κεφάτη και άψογη γευστικά, με το πανάρισμα στο σαγανάκι να κερδίζει τις εντυπώσεις, γιατί ήταν τόσο τραγανό όσο και αέρινο. Για την ακρίβεια, το καλύτερο σαγανάκι που έχω δοκιμάσει ποτέ σε εστιατόριο.

 

 

Ακολούθησαν μια διαφορετική χορτόπιτα με άγρια, μεσσηνιακά χόρτα και παραδοσιακό, τραγανό φύλλο ζυμωμένο με ελαιόλαδο, η οποία σερβίρεται σε στρώσεις, σαν το μιλφέιγ, και το ΑΠΙΘΑΝΟ Vitello Tonnato με τόνο Αλοννήσου, μαριναρισμένο βοδινό και κάπαρη Τήνου επάνω σε φοκάτσια.

 

 

Ώσπου ήρθε το ΑΠΟΛΥΤΟ πιάτο, κατά την ταπεινή μου γνώμη. Τα τρυφερά μοσχαρίσια μάγουλα, που λιώνουν στο στόμα, συνοδευόμενα από ζεστή πατατοσαλάτα με διάφορα λαχανικά. Όλα τα πιάτα είναι εντυπωσιακά στην όψη και συνεχίζουν να σε εντυπωσιάζουν σε κάθε μπουκιά, χορταίνοντάς σε, παράλληλα. Οι μερίδες είναι πλούσιες και ο συνδυασμός των υλικών απόλυτα χορταστικός, όπως πρέπει να είναι, δηλαδή, η ελληνική κουζίνα, να μη νιώθεις ένα κενό μετά το τέλος του γεύματος.

 

 

Ο κατάλογος ικανοποιεί από τους κλασικούς της γεύσης μέχρι και τους πιο απαιτητικούς, προσφέροντας επιλογές για κάθε διάθεση και περίσταση. Η κάβα ιδιαίτερα ενημερωμένη, δίνοντας έμφαση στον ελληνικό αμπελώνα, με κλασικές, αλλά και λιγότερο γνωστές επιλογές, που προέρχονται από μικρούς Έλληνες παραγωγούς. Τη λίστα κρασιών συμπληρώνουν, φυσικά, και κάποιες ετικέτες από το εξωτερικό. To House Wine του εστιατορίου προέρχεται από το οινοποιείο Semeli.

 

Αντάξια του μενού είναι και τα γλυκά με τη δημιουργική τάρτα λεμόνι με φεγιετίνι πραλίνα φουντουκιού και το ντουέτο από εκλέρ με κρέμα σοκολάτας και εκλέρ με κρέμα βανίλιας και βατόμουρα να ξεχωρίζουν. Ναι, τα δοκίμασα και τα τρία και, αν ξαναπάω, θα τα πάρω πάλι και τα τρία, δε μπορώ να αποφασίσω ποιο θέλω περισσότερο.

 

Kastri Bistro, Λεωφ. Ελευθερίου Βενιζέλου 154 & Ρωμυλίας – Ν.Ερυθραία

Share!

No Comment

Post A Comment