Blog

Eating Around & Think Pig Party

Πίναμε καφέ πριν 2 μήνες στο σπίτι της γουρουνίτσας Μαριλενάρας και σκεφτόμασταν τι ωραία που θα ήταν να κάναμε ένα μεγάλο πάρτυ, όπως το θέλουμε εμείς, στο οποίο να μπορεί να έρθει πολύς κόσμος και να νιώθουν όλοι όμορφα και άνετα και να είμαστε όλοι μαζί μια παρέα, που δεν προσποιείται ότι περνάει καλά κρατώντας ένα ξερό ποτό στο χέρι, όπως συμβαίνει συχνά στα πάρτυζ. Θέλαμε μια ημέρα ολόδική μας με τους ανθρώπους που γουστάρουμε και μας γουστάρουν, σε έναν φιλόξενο χώρο.

 

Βασικά, ωραία ιδέα, αλλά για να κάνεις ένα μεγάλο, ανοιχτό πάρτυ, χρειάζεσαι έναν λόγο, μια αφορμή. ”Ρε σύ, 28/2 κλείνω 7 χρόνια Eating Around, ελαπαναγίαμου!” Το είχα ξεχάσει, παιδιά. (συγκινητικό ποστ για τα 7 χρόνια, μπορείς να βρεις εδώ.) Δεν τα γιορτάζω κάθε χρόνο τα γενέθλια του μπλογκ, μετά τα πρώτα 2 χρόνια, σταματάς το μέτρημα, εξάλλου ο καιρός περνάει πολύ γρήγορα και σημασία έχει να μετράμε αυτά που φέρνει, όχι τον ίδιο. Ωστόσο, ο αριθμός 7 δε μπορεί να περάσει έτσι στο ντούκου, εξάλλου με βρίσκει σε μια υπέροχη φάση της ζωής μου, με τρελή όρεξη για πάρτυ και με την κατάλληλη παρέα. Οι Think Pig είναι το άλλο μου μισό, μόνο μαζί τους θα μπορούσα να κάνω τέτοια παρτάρα. Και έτυχε κι εκείνες να έκλεισαν πριν λίγο καιρό τα 2 χρόνια. Οπότε, ΝΑΤΗ Η ΑΦΟΡΜΗ και ξεκινήσαμε με σύντομες διαδικασίες να στήνουμε το πάρτυ.

 

 

Αμέσως, έστειλα μήνυμα στον Τεό, που μου έδωσε απλόχερα το Drunk Sinatra να το κάνω ό,τι θέλω και να το ευχαριστηθώ. Στο Drunk πηγαίνω σταθερά τα τελευταία 3 χρόνια και κάθε φορά νιώθω ότι είναι ακριβώς το μπαρ που θέλω, σαν να το είχα φτιάξει εγώ. Δεν θα μπορούσαμε να είχαμε βρει καλύτερο χώρο για την παρτάρα, οπουδήποτε αλλού δεν θα το είχα ευχαριστηθεί τόσο. Αγαπώ τόσο πολύ αυτό το μαγαζί, που έκανα τα πάντα πρόπερσι για να του βρω τον καλύτερο σεφ να αναλάβει την κουζίνα και να σερβίρει υπέροχες πίτσες. Και βρήκα και τα βρήκαν και ένιωθα πολύ περήφανη που ένα μαγαζί – talk of the town έφτιαξε μια καλή κουζίνα χάρη σ’εμένα. Το να φέρνω σε επαφή ανθρώπους που πιστεύω ότι μπορούν να φτιάξουν ωραία πράγματα μαζί είναι το χόμπυ μου. Ωστόσο, ο σεφ έπρεπε να φύγει εκτός Αθηνών και πάλι η κουζίνα έμεινε ορφανή. Και πάλι έβαλα τα δυνατά μου να βρω νέο μάγειρα και βρήκα μαγείρισσα.

 

 

Η Άρτεμις Τσίπη, food blogger στο wonderfoodland.gr και food photographer, είναι η νέα κουζινού του Drunk και ετοιμάζει το νέο μενού για να μπορείς και πάλι να απολαμβάνεις καλό φαγητό μαζί με το ποτό σου. Στο πλαίσιο αυτής της νέας συνεργασίας, η Άρτεμις πρόσφερε στο πάρτυ διάφορες μπρουσκέτες από το νέο μενού και ο κόσμος ξετρελάθηκε και με ρωτούσαν όλοι, αν τις έφτιαξα εγώ, και πολύ θα ήθελα να τις είχα φτιάξει εγώ, αλλά ήταν αδύνατον να αναλάβω κάτι τέτοιο για ένα ανοιχτό πάρτυ με τόσο κόσμο, οπότε άφησα το θέμα εκεί που έπρεπε και όλα έγιναν όπως έπρεπε.

Όπως έγινε και με τα γλυκά. Τα καταστήματα Παπασπύρου μάς πρόσφεραν τα υπέροχα, ολόφρεσκα γλυκά τους μέσα σε σφηνάκια, τις signature γεύσεις Lemon pie, Chocolate mousse και Banoffee, και ο κόσμος ξετρελάθηκε πάλι και πάλι με ρωτούσαν, αν τα έφτιαξα εγώ, και μόλις έλεγα ”Παπασπύρου” αναφωνούσαν ”Γουάου”, γιατί όλος ο κόσμος ξέρει πόσο απίθανα και φρέσκα γλυκά έχει ο Παπασπύρου και δεν θα μπορούσε η Εμμανουέλα η Κόκκαλη να είχε διαλέξει κάτι κατώτερο.

 

 

Αυτό που δεν διάλεξα, αλλά ήταν έκπληξη που θα θυμάμαι για πάντα, ήταν η ΤΟΥΡΤΑΡΑ που μας έφτιαξε ο Παπασπύρου, εμπνεόμενος από τη φωτογραφία μας στην πρόσκληση. Μια πελώωωρια ροζ τούρτα με τα 3 κοριτσάκια επάνω ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΑ. Η γεύση της μέσα ήταν ένα ποίημα!

 

 

 

Και ok, μπορεί να μη μαγείρεψα για την παρτάρα, αλλά ετοίμασα μικρά δωράκια, για να θυμάστε όλοι αυτό το πάρτυ. Όσοι ήρθαν, έχουν στα χέρια τους σήμερα ένα μαγνητάκι #μηφαςβλακείες, τη νέα μου αγαπημένη ατάκα, που προέκυψε όταν άρχισα να δίνω ταπεράκι στον άνθρωπό μου για το γραφείο και του κολλούσα επάνω post-it #μηφαςβλακείες. (δες εδώ). Αν συμβουλεύεσαι το Eating Around, δεν θα τρως βλακείες – είτε θες να μαγειρέψεις εσύ είτε λαχταράς να φας κάτι εκτός σπιτιού, είμαι εδώ για σένα!

 

(Thanks Παυλίνα για τη φωτο)

 

Μωρέ, δεν έχουμε λόγια να σας ευχαριστήσουμε όλους για την υποστήριξη, τη θετική σας ενέργεια, τη βοήθεια, τα καλά σας λόγια! Είδα κόσμο που δεν περίμενα ποτέ ότι θα δω, ήρθε κόσμος από μακριά, είδα παλιούς φίλους που είχα να δω πολύ καιρό, γνώρισα νέους υπέροχους ανθρώπους, οι γουρουνίτσες ξεπούλησαν από τις 6 το απόγευμα – γιατί παράλληλα είχαμε και μπαζάρ με -20% στα είδη που άλλαξαν την αγορά και έδωσαν νέο αέρα στο ”ατάκα πάνω σε κούπα/πιάτο/μπλοκ/σουπλά/γουατέβερ”.

 

 

Είμαι περήφανη για τους ανθρώπους που έχω επιλέξει να έχω στη ζωή μου, είμαι περήφανη, γενικά, για τις επιλογές μου σε αυτόν τον χώρο αυτά τα 7 χρόνια, που έχω το μπλογκ. Το Eating Around μού άλλαξε τη ζωή και οι νοστιμιές δεν έχουν τελειωμό…

 

(Thanks Λίνα για τη φωτο)

 

*Όσοι ανεβάσατε φωτογραφίες στο ίνσταγκραμ, βάλτε το #eatingaroundgr, για να τις δούμε συγκεντρωμένες και να χαρούμε ακόμα περισσότερο!

 

Share!

1 Comment

  • Άρτεμις

    Σ’ ευχαριστώ πολύ για όλα κι εύχομαι ό,τι καλύτερο για σένα και για το μπλογκάκι σου τα χρόνια που έρχονται!

Post A Comment