Blog

My1Cuisine: νουμερο 1 στην καρδια του

Παρόλο που έχει εργαστεί σε πολλές κουζίνες της Γαλλίας και σε ιδιωτικά σκάφη σε όλο τον κόσμο, ο αρμενικής καταγωγής Mihran Yaghjian αποκτά για πρώτη φορά την ολόδική του κουζίνα στην Ελλάδα και παντρεύει την ελληνική με την αρμενική, σερβίροντας πιάτα που δεν θα βρεις αλλού, γιατί έχουν την προσωπική του σφραγίδα στον τρόπο σερβιρίσματος.

 

Άνοιξαν με τη σύζυγό του το My1Cuisine σε μια ήσυχη γειτονιά του Μοσχάτου, πριν 2 μήνες, περίπου, αλλά έχουν δώσει, ήδη, καλά δείγματα και έχουν ευχαριστήσει πολλούς καλοφαγάδες από διάφορες περιοχές της Αθήνας. Ο Μιράν, αδιαμφισβήτητα, είναι ένας ικανός σεφ και έχει πολύ ωραίες ιδέες, τα υλικά που χρησιμοποιούνται φαίνεται ότι είναι ποιοτικά, η ατμόσφαιρα είναι πολύ φιλική και το περιβάλλον ζεστό και προσεγμένο από κάθε άποψη, οπότε είμαι σίγουρη ότι θα τα πάνε καλά και τους το εύχομαι.

 

Όπως πάντα, εντελώς τυχαία, το ντύσιμό μου ταιριάζει με τη διακόσμηση του μαγαζιού

 

Εκτός από τα ποιοτικά υλικά, φαίνεται να έχουν επενδύσει στο καθετί και να αγαπούν τις λεπτομέρειες. Ο χώρος θυμίζει πολυτελές σαλόνι σπιτιού, είναι πολύ άνετος με όμορφες πολυθρόνες και καναπέδες, μεγάλα τραπέζια να τρως με την άνεσή σου, υπέροχη μουσική στη σωστή ένταση και ιδανικό φωτισμό, πράγματα πολύ σημαντικά, που πολλές φορές σε κουράζουν. Και το πιο όμορφο στοιχείο του χώρου είναι το μεγάλο ”παράθυρο” μέσα από το οποίο φαίνεται η κουζίνα, όλη η προετοιμασία των πιάτων. Όλο και περισσότερα εστιατόρια, πλέον, δείχνουν την κουζίνα τους κι αυτό είναι κάτι που εκτιμώ πολύ.

 

 

 

Ο Μιράν είναι γεννημένος καλλιτέχνης και εκτός από τη μαγειρική αγαπάει και το σχέδιο. Μέσα στους καταλόγους θα δείτε πολλά δικά του σκίτσα, κάτι που κάνει τη δουλειά του ακόμα πιο ξεχωριστή και ιδιαίτερη. Τους καλλιτέχνες τούς αγαπώ και τους εκτιμώ και ξέρω ότι σίγουρα έχουν προσέξει πολύ το έργο τους, ανεξάρτητα από το αν είναι του γούστου μου ή όχι. Πριν καταπιαστεί με τη μαγειρική, ήταν σχεδιαστής ειδικών κατασκευών σε έπιπλα, οπότε καταλαβαίνετε την ιδιοσυγκρασία του, το μεράκι και την ικανότητά του. Η φυσική κλίση του Μιράν στις τέχνες μπορεί να είναι και θέμα γονιδίων, στην οικογένειά του έχει πολλούς καλούς μάγειρες και μαγείρισσες και ο αυθεντικός ”Μερακλής” της Στοάς Σοφοκλέους, με τις φημισμένες τυρόπιτες, ήταν παππούς του!

 

 

Και ως καλλιτέχνης, ο Μιράν, ακολουθεί την έμπνευσή του, αλλάζει συχνά γνώμη και παρασύρεται από διάφορα ερεθίσματα, οπότε συχνά προσθέτει νέα πιάτα στον κατάλογο ή αλλάζει ελαφρώς τα ήδη υπάρχοντα, με εξαίρεση κάποια πολύ αγαπημένα, που οι πελάτες θέλουν να βρίσκουν πάντα διαθέσιμα.

 

 

Το φαγητό του απλό, αλλά εντυπωσιακό, γιατί, ενώ είναι κοντά στις γεύσεις μας η αρμενική κουζίνα, δεν την έχουμε συνηθίσει να σερβίρεται στα αθηναϊκά εστιατόρια. Δεν βρίσκεις εύκολα Μαντί, για παράδειγμα, αυτό το γεμιστό ζυμαρικό με την πικάντικη σάλτσα γιαουρτιού, που αγαπούν όσοι αρέσκονται στην ανατολίτικη κουζίνα. Ένα ακόμα ιδιαίτερο πιάτο, που σερβίρεται ως ορεκτικό, είναι το Κανταΐφι χοιρινού με καραμελωμένα μήλα και σιρόπι τριαντάφυλλο, αλλά στον κατάλογο βρίσκει κανείς και πιο κλασικές γεύσεις, που σερβίρονται με τσαχπινιά, όπως το Cheesecake χαρουπιού με κρέμα ελληνικών τυριών και ψητά λαχανικά, επίσης στα ορεκτικά. Στις σαλάτες υπάρχουν 4 επιλογές, που μας καλύπτουν όλους, αλλά αξίζει να τονιστεί η υπέροχη σαλάτα Παντζάρι με κόκκινο λάχανο, ξινόμηλο, καρύδι και sauce γιαουρτιού, που σε δροσίζει και σε τονώνει με τα θρεπτικά συστατικά της και τα αντιοξειδωτικά. Τα κυρίως πιάτα λίγα, όπως θα έπρεπε να είναι στα περισσότερα εστιατόρια. Έχεις επιλογές ανάμεσα σε σολομό, κοτόπουλο, κότσι αρνιού, rib-eye και λαυράκι. Και, επειδή στο My1Cuisine πηγαίνουν πολλές οικογένειες, ειδικά την Κυριακή, που είναι ανοικτά από το μεσημέρι, υπάρχουν ειδικά παιδικά μενού με burger ή φιλέτο κοτόπουλου.

 

 

Το μότο του My1Cuisine είναι: Good Mood Food, που κινείται γύρω από τη φιλοσοφία ”το καλό φαγητό προσφέρει και καλή διάθεση”. Σίγουρα μια επίσκεψη στον όμορφο αυτόν χώρο θα σου φτιάξει τη διάθεση!

 

My1Cuisine, Mεταμορφώσεως 27 – Μοσχάτο

Share!

No Comment

Post A Comment