Blog

Θελω brunch στη Θεσσαλονικη, εσυ thess;

Το ThessBrunch ήρθε για να μείνει και σκοπός του είναι να σε κάνει να αγαπήσεις τις κουζίνες των ξενοδοχείων. Η Θεσσαλονίκη φημίζεται παγκοσμίως για το καλό, κολασμένο θα έλεγα, φαγητό της, αλλά φημίζεται και για τα καλά της ξενοδοχεία – και των πολλών και των λίγων αστέρων.

 

Γενικά, υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία στην Ελλάδα, που σερβίρουν καλό, δηλαδή προσεγμένο και ποιοτικό, φαγητό, αλλά υπάρχουν και πολλά άλλα, που σερβίρουν πολύ basics και ανούσια πιάτα με φτηνά υλικά. Οπότε, έχει βγει λίγο κακό όνομα στον χώρο και ένας τουρίστας μπορεί να προτιμά να ψαχτεί εκτός, αν έχει τον χρόνο και την κατάλληλη παρέα.

 

Οι Θεσσαλονικείς έχουν βαλθεί να μας πείσουν ότι είτε φας έξω είτε μέσα, θα το ευχαριστηθείς, χωρίς το καλό φαγητό να συνεπάγεται και πολύ ακριβό. Ως Αθηναία, πάντα θα μου κάνουν εντύπωση οι πολύ καλές τιμές στο φαγητό της Θεσσαλονίκης, που μπορεί απλά να είναι φυσιολογικές και όχι χαμηλές, εν αντιθέσει με τις δικές μας, πολλές φορές υπερβολικές, τιμές ακόμα και ενός συνοικιακού μπεργκεράδικου.

 

 

Με το έξυπνο λογοπαίγνιο ThessBrunch, ο κάτοικος και ο επισκέπτης της συμπρωτεύουσας μπαίνει στη διαδικασία να θέλει brunch σε κάποιο από τα ξενοδοχεία της πόλης, με φόντο την πισίνα ή έναν περιποιημένο κήπο ή μια μοντέρνα και artistic τραπεζαρία ή ένα ”σπιτικό” καθιστικό. Έτσι κι αλλιώς, τα Σαββατοκύριακα σπάνια τρώμε στο σπίτι, οπότε είστε τυχεροί εσείς εκεί πάνω, που μπορείτε να απολαύσετε ένα χορταστικό γεύμα το μεσημεράκι, που θα σας κρατήσει όλη μέρα, σε πολύ καλή τιμή.

 

Το ωραίο είναι ότι το κάθε ξενοδοχείο βγάζει τον δικό του χαρακτήρα στο brunch του, αλλά όλα έχουν επίκεντρο την ελληνική κουζίνα και χρησιμοποιούν ελληνικά προϊόντα. Κάποια από τα συμμετέχοντα ξενοδοχεία καθιέρωσαν το brunch κάθε Κυριακή, αλλά η αρχική ιδέα ήταν κάθε Σαββατοκύριακο να γίνεται και σε ένα διαφορετικό, ώστε να μπορεί κάποιος, αν μπορεί και το επιθυμεί, να τα δοκιμάσει όλα – γιατί όχι;

 

Οι πηγές μου λένε ότι αυτό θα συνεχιστεί και το φθινόπωρο, μπορεί και τον χειμώνα, ή μπορεί να επαναληφθεί προς τα Χριστούγεννα, και σίγουρα θα επαναληφθεί του χρόνου την άνοιξη και το καλοκαίρι, γιατί υπήρχε ανταπόκριση από τον κόσμο και μέχρι στιγμής βλέπουμε τα ξενοδοχεία να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Μπορείτε να παρακολουθείτε το πρόγραμμα του ThessBrunch από τη σελίδα τους στο facebook.

 

Με αφορμή αυτό το νέο project, βρέθηκα και εγώ στη Θεσσαλονίκη πριν λίγες ημέρες και έζησα μερικές πολύ νόστιμες στιγμές. Έμεινα στο ιδιαίτερο The Met  όπου δοκίμασα μερικά πιάτα από το βασικό του μενού και το πρωινό την επόμενη μέρα, πριν φύγω για το brunch του Anatolia Hotel.

 

Όσοι φίλοι στο facebook είδαν ότι έμεινα στο The Met, μου είπαν τα καλύτερα, είτε από δική τους εμπειρία είτε από όσα είχαν ακούσει. Πράγματι, είδα ότι πρόκειται για ένα πολύ προσεγμένο ξενοδοχείο με πολύ φιλικό και εξυπηρετικό προσωπικό και διαπίστωσα ότι το προτιμούν πολλοί Θεσσαλονικείς για την πισίνα του ή για διάφορες εκδηλώσεις. Το μενού του σεφ Δημήτρη Τσανάνα ήταν εξαιρετικό, ακριβώς στα δικά μου γούστα, δηλαδή με ελαφρώς πειραγμένη ελληνική κουζίνα και πολλά comfort πιάτα.

 

 

 

 

Ξεχώρισα τα αποδομημένα γεμιστά κολοκυθάκια με ελαφρύ αβγολέμονο, που έμοιαζαν με ένα ζουμερό ριζότο με υπέροχη οξύτητα, το rib eye γάλακτος τόσο για το σωστό ψήσιμό του όσο και για την υπέροχη παρουσίαση επάνω σε επιτραπέζιο γκαζόν, και ξετρελάθηκα με τα 5 διαφορετικά είδη χειροποίητου ψωμιού, που σου προσφέρουν στην αρχή – έχουν εξαιρετικό φούρνο, τον οποίο απολαμβάνουμε και στο πρωινό.

 

 

Το μενού διαθέτει και σούσι και σαλάτες και γενικά είναι πολύ μεγάλο, για όλα τα γούστα. Η κρεμ μπριλέ μου, ως επιδόρπιο, ήταν εντυπωσιακή σε όψη και γεύση.

 

 

Αχ, το πρωινό! Έχει ΑΠΕΙΡΑ είδη δημητριακών, live ομελέτα όπως ακριβώς τη θες, υπέροχες μαρμελάδες, φημισμένα scrambled eggs, ψωμιά – ψωμιά – κι άλλα ψωμιά, και πολύ καλό καφέ! To The Met έκανε το δικό του brunch, την περασμένη Κυριακή, και αναμένουμε νεότερα για το αν θα συνεχίσει τον χειμώνα.

 

 

Ναι, μετά το πρωινό πήγα για brunch, πού είναι το πρόβλημα; Όποιος πάει Θεσσαλονίκη τρώει όλη μέρα, δε νομίζω να διαφωνείτε. Και όταν γύρισα Αθήνα, μετάνιωσα για όσα δεν έφαγα, επειδή είχα σκάσει.

 

 

Το brunch στο Anatolia Hotel καθιερώθηκε κάθε Σάββατο και Κυριακή, στην ταράτσα του, και αποτελείται από ένα μενού 6 πιάτων, με γνωστές γλυκές και αλμυρές λιχουδιές, όπως τα αβγά benedict, που προσαρμόζονται στα ελληνικά δεδομένα και γίνονται Benegreek, για μεγαλύτερη απόλαυση. Οι τιμές είναι πραγματικά πολύ καλές, οπότε μπορείς να δοκιμάσεις πάνω από 1-2 πιάτα, και ο χώρος ενδείκνυται για οικογένειες και μεγάλες παρέες.

 

 

 

Έχω μεγάλη αγάπη για τη Θεσσαλονίκη και τώρα ακόμα μεγαλύτερη!

 

 

Share!

No Comment

Post A Comment