Blog

Ενας χρονος Oven Sesame

Μου τράβηξε αμέσως την προσοχή, όταν πέρασε μια λαχταριστή φωτογραφία από το news feed μου με ένα κουλούρι σε ασυνήθιστο σχήμα. Και παρατήρησα ότι το σχήμα του μοιάζει με χαμόγελο και ξετρελάθηκα, λέω πώς το σκέφτηκαν αυτό; Είναι σαν ένα συνηθισμένο κουλούρι Θεσσαλονίκης, το οποίο όμως έχει χώρο από τη μια πλευρά, για να το γεμίσεις με διάφορα λαχταριστά υλικά και να το κάνεις, ας πούμε, κουλουροσάντουιτς. Και το χαμόγελό του αμέσως μεταφέρεται στα δικά σου χείλη.

 

 

Ο Elie Touma από τον Λίβανο είναι ο εμπνευστής αυτής της υπέροχης ιδέας και το πρόσωπο που τρέχει τα πάντα πίσω από το Oven Sesame, με μεγάλη ενέργεια, όρεξη και όραμα να φτάσει η ιδέα του ακόμα πιο μακριά.

 

 

Το Oven Sesame, λοιπόν, παρουσιάζει το ΣΟΥσαμένιο ΚΟΥλούρι, όπως δεν το έχεις ξαναδεί. Καταρχάς, να σου πω ότι αν και πρόκειται για ένα κλασικό κουλούρι Θεσσαλονίκης, δε μοιάζει καθόλου με τα άνοστα και μπαγιάτικα κουλούρια, που παίρνουμε συχνά από φούρνους και πλανόδιους πωλητές. Δυστυχώς, αυτό το απλό, αλλά υπέροχο σνακ έχει τραβήξει τα πάνδεινα στον σύγχρονο κόσμο. Και συνήθως δεν δίνουμε σημασία, γιατί είναι ένα φτηνό είδος, οπότε λες, δε βαριέσαι. Αλλά, πραγματικά εγώ δεν βαριέμαι να κράζω όσους έχουν κακής ποιότητας κουλούρια, γιατί το κουλούρι είναι ιδέα, πρέπει να του φερόμαστε με μεγαλύτερο σεβασμό, δεν βρίσκεις εύκολα κάτι να χορτάσεις με 60λ. – 1€.

 

 

Ο Εlie έδωσε μια παραδοσιακή συνταγή στον μάγειρά του και αυτός την πρόσεξε σαν τα μάτια του. Τα κουλούρια ζυμώνονται καθημερινά στο εργαστήριο με μεγάλη φροντίδα και αγάπη και μεταφέρονται στην Αιόλου με σκοπό να γεμίσουν τον πιο πολυσύχναστο πεζόδρομο της Αθήνας με χαμόγελα και νοστιμιά.

 

 

Στο Oven Sesame, δεν υπάρχει περίπτωση να βρεις κακοψημένο ή άνοστο κουλούρι, είναι πάντα φρεσκα, τραγανά όσο πρέπει, με μπόλικο μυρωδάτο σουσάμι και έτοιμα να ακολουθήσουν τις δικές σου ορέξεις. Διαλέγεις εσύ τι γεύση θα έχει το ΣΟΥΚΟΥ σου και το κάνεις καθημερινότητα. Αυτό ψήνεται μπροστά σου στον ανοιχτό φούρνο και σε 3′ έχεις στα χέρια σου ένα χορταστικό γεύμα, αν μπορώ να το χαρακτηρίσω έτσι. Αν μέσα στο κουλούρι σου βάλεις κάποιο κρέας και τυρί και αβγό και λίγη σαλάτα, ας πούμε, δεν έχεις ένα ολοκληρωμένο γεύμα; δεν θα χορτάσεις; θα χορτάσεις, στο λέω εγώ, που δεν χορταίνω εύκολα. Και ξεκινάς να χορταίνεις από 2€ έως και 3,80€, ανάλογα την πείνα, τις ορέξεις, την ώρα, την παρέα. Δηλαδή, μιλάμε για το σνακ – φαγητό των ονείρων μας.

 

 

Όλη η φιλοσοφία του Oven Sesame κινείται γύρω από την φρέσκια πρώτη ύλη, την ποιότητα, αλλά και την γρήγορη εξυπηρέτηση, δίνοντας άλλη διάσταση στο fast food και το street food. Mε ένα ΣΟΥΚΟΥ χορταίνεις, αλλά ποτέ δεν βαραίνεις, και μπορείς να συνεχίσεις με όρεξη την ημέρα σου, πλήρης και ευτυχής. Μιλάμε για μια καθαρή, ελαφριά και χορταστική επιλογή, που έφτιαξε μια ξεχωριστή κατηγορία από μόνη της, δεν μοιάζει με τίποτε άλλο.

 

 

Εννοείται πως έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν και πιο light γεύσεις, στο νέο μενού, λόγω άνοιξης, αλλά και νηστίσιμες, οπότε να είσαι σίγουρος ότι θα βρεις κι εσύ τη γεύση που σου ταιριάζει. Ο κατάλογος διαθέτει 15 προτάσεις ΣΟΥΚΟΥ, αλλά και την ΤΥΡΟΠΙΤΑ, μια άλλη καταπληκτική πρόταση με τη ζύμη του κουλουριού να γίνεται τυρόπιτα, γεμιστή με γραβιέρα ή μείγμα 3 τυριών. Είναι η μόνη τυρόπιτα που θα ευχαριστηθείς, χωρίς να αισθάνεσαι τύψεις και χωρίς να φουσκώνεις και να καταριέσαι την ώρα και τη στιγμή που τη λαχτάρησες.

 

 

Φυσικά, ο κατάλογος διαθέτει και γλυκές προτάσεις, τα καταπληκτικά ΣΟΥΣΑΜΙΝΙΑ, δηλαδή κομμάτια από τη ζύμη του κουλουριού σερβιρισμένα με ζεστή πραλίνα και ξηρούς καρπούς ή κρέμα τυριού και μέλι. ΟΥΤΕ με το γλυκό θα νιώθεις τύψεις. Και να σου πω και το άλλο το καλό; Σερβίρουν καφέ TUSSO! Όλα είναι μελετημένα, για να σε κάνουν να νιώθεις όμορφα, από το μέγεθος του ΣΟΥΚΟΥ μέχρι τις ποσότητες των υλικών και τον τρόπο σερβιρίσματος στο χαρούμενο κίτρινο πακέτο, περιποιημένο από τα χέρια χαμογελαστών ανθρώπων.

 

 

Oven Sesame, Αιόλου 17Α – Αθήνα

Share!

No Comment

Post A Comment